Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Μήνυμα Μπακόλα για τα 24 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

"Ευρυτάνα πολιτικό οραματιστή" αποκαλεί τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των ΑΝΕΛ Κώστας Μπακόλας σε σύντομο μήνυμα του για τα 24 χρόνια από την δολοφονία του Ευρυτάνα πολιτικού.
Μεταξύ άλλων αναφέρει..
"Ενωτικός πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές, προσπάθησε και λειτούργησε ενωτικά για την επούλωση των πληγών του Εμφυλίου και του Διχασμού.
Στα πλαίσια της εθνικής συμφιλίωσης εργάστηκε για το εγχείρημα της συγκυβέρνησης "Αριστεράς-Δεξιάς" .

Έννοιες περισσότερο επίκαιρες παρά ποτέ για την βυθιζόμενη ελληνική κοινωνία στο διχασμό και την πολιτική βία.
Την ημέρα της δολοφονίας του εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει συντάσσοντας το βιβλίο
"Η Ευρυτανία και οι οικονομικές της δυνατότητες" (Αθήνα, 1960), ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της Ευρυτανίας το οποίο ουδείς από τους μετέπειτα "πολιτικούς" της Ευρυτανίας δυστυχώς δεν μελέτησε, δεν εφάρμοσε, δεν σεβάστηκε και δεν οραματίστηκε!
Ο Παύλος αποτελεί προσωπικό μου δίδαγμα Ευρυτάνα πολιτικού οραματιστή, αυτοδημιούργητου αγωνιστή της ζωής και της πολιτικής, χωρίς πολιτικό "όνομα" αλλά μεράκι το μόνο εφόδιο για μια μεγάλη και σπουδαία Ευρυτανία, μια σπουδαία και μεγάλη Ελλάδα που δυστυχώς σήμερα πνέει τα λοίσθια, από το κόμμα που υπηρέτησε και με πολιτικές που σε καμία περίπτωση ο Παύλος δε θα ενέκρινε, ως πολιτικός με επίκεντρο τον ΑΝΘΡΩΠΟ και όχι τους ΑΡΙΘΜΟΥΣ !
Δυστυχώς κάπου μέσα σ αυτά τα 24 χρόνια πολλοί ξέχασαν, έχουμε χρέος να πράξουμε με γνώμονα το όραμα του για μια μεγάλη και αναπτυσσόμενη Ευρυτανία, ενώνοντας τους Ευρυτάνες και ποτέ διχάζοντας, σεβόμενοι το τόπο μας και τους προδομένους πλειστάκις συμπολίτες μας σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, σε μια Ευρυτανία που έχασε το βηματισμό και το προσανατολισμό της και ρημάζει.
Ο Παύλος είναι ανάμεσα μας δεν έφυγε και περιμένει ...