Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 574

* Άδοξα και άκομψα κατά την γνώμη μου, ολοκληρώθηκε η θητεία του διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας. Το λέω αυτό γιατί γνωρίζω πολύ καλά το σημαντικό έργο που επιτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια ο Γιώργος Αθανασιάς, που υπήρξε κατά κοινή ομολογία, ο καλύτερος Διοικητής που πέρασε ποτέ από το Γηροκομείο.
 Λυπάμαι για τους κρατούντες, καθότι «πέτυχαν», η έδρα της διοίκησης να μεταφερθεί στη Λαμία, παρά τα όσα περί του αντιθέτου έλεγαν και έτσι το ίδρυμα να διοικείται εκ του μακρόθεν, με ότι αυτό συνεπάγεται. Κρίμα γιατί αυτό το Ίδρυμα, είναι δημιούργημα αγνών Ευρυτάνων που έκαναν θυσίες για να λειτουργήσει. Κρίμα που δεν βρέθηκε κανένας να το προστατέψει. Που είναι λοιπόν οι περιβόητες «τροποποιήσεις» και οι αποτελεσματικές «παρεμβάσεις» για να παραμείνει αυτοδιοίκητο το Γηροκομείο μας; Που είναι τα χρήματα που «αρπάχτηκαν», όπως «αρπάχτηκαν» από τα αποταμιευτικά του;
Αντί λοιπόν οι κρατούντες να κάνουν διάφορες τοποθετήσεις για το έργο του Αθανασιά, ας φροντίσουν να αποκαταστήσουν την βλάβη στο Γηροκομείο, γιατί επ΄ αυτού μέχρι σήμερα, επί της ουσίας δεν έκαναν τίποτα.


* Και κάτι από πολύ παλιά. «Η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται κατάφορα, να διαστρεβλώνει, να διαβάλει, να κολακεύει το θεό του χρήματος και να πουλάει τη χώρα του και τους συνανθρώπους του για το καθημερινό του ψωμί». «Είμαστε υποτελείς και εργαλεία των πλουσίων ανθρώπων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε μαριονέτες, εκείνοι τραβάνε τα κορδόνια κι εμείς χορεύουμε. Τα ταλέντα μας, οι δυνατότητες και οι ζωές μας είναι όλα ιδιοκτησία άλλων ανθρώπων». Τάδε έφη ο John Swinton (1829-1901), Σκοτσέζος οικονομολόγος, δημοσιογράφος, αρθρογράφος και διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα New York Times (1860-1870) και στην προοδευτική εφημερίδα The New York Sun (1875-1897). Αυτά για εκείνους που περί άλλων τυρβάζουν και συνεχίζουν να καταστρέφουν μονίμως την αλήθεια …

*Απόλυτα ικανοποιητικές οι εξηγήσεις, του Δημάρχου Καρπενησίου στον εκδότη του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, για το θέμα που προέκυψε, στο πρόσφατο συνέδριο για τον επαρχιακό τύπο. Εμείς είμαστε εδώ, 11 και πλέον χρόνια, προβάλλοντας πάντα κάθε τι καλό και ωφέλιμο που γίνεται στον τόπο μας, χωρίς καμία παρέμβαση. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους παράγοντες εκείνους που πασχίζουν για τον τόπο μας και φυσικά τους αυτοδιοικητικούς που προσφέρουν με έργα και λόγια, όπως είναι ο κ. Μπακογιάννης. Αυτό εξξάλου φαίνεται κάθε εβδομάδα στις σελίδες μας. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν θα μετατραπούμε σε εργαλείο κανενός και κυρίως δεν θα γίνουμε ιδιοκτησία άλλων…  

 *Ότι ο Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Αθηναίων ανακοίνωσε ο δικηγόρος του μετά την απόφαση για την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, μιλώντας ο κ. Παύλος Σαράκης στον ρ/σ Βήμα ανέφερε τα εξής: «Ο κ. Κασιδιάρης είπε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν μια πολιτική δίωξη που του ασκήθηκε για να του στερήσει τη δυνατότητα να είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές. Θα είναι υποψήφιος, μετά από αυτή την απόφαση, στις δημοτικές εκλογές». Να σημειωθεί μάλιστα ότι στο διαδίκτυο έχει δημιουργηθεί σελίδα στο facebook υπό την ονομασία «Ηλίας Κασιδιάρης Δήμαρχος…». Κύριε Ελέησον..

* Ένα μεγάλο καλό έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, με το «Διαύγεια» και τούτα τα παλικάρια βάλθηκαν να καταργήσουν με συνοπτικές διαδικασίες μια σημαντική τομή στη δημόσια ζωή μας. Βλέπεται κάποιους τους ενοχλεί η υποχρεωτική ανάρτηση αποφάσεων και σημαντικών θεμάτων στο διαδίκτυο και θέλουν πάση θυσία να απαλλαγούν από κάθε είδους διαφάνεια.  

* Μετά το όχι του Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικολάου για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ακολούθησε και η αρνητική για το ίδιο θέμα, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας. Μπράβο στον γείτονα ποιμενάρχη για την εν γένει στάση του σε μείζονα ζητήματα αλλά και στον κ. Κοτρωνιά που αποδεικνύει ότι οι καλοί άρχοντες στα δύσκολα φαίνονται.

*Την ίδια ώρα που όλοι ασχολούνται όλοι με την Χρυσή Αυγή και τον Δένδια, η κυβέρνηση πέρασε με νόμο την ληστεία της περιουσίας των Ελλήνων. Την στιγμή λοιπόν που όλοι μας παρακολουθούμε με κομμένη ανάσα τα δρώμενα της Αυγής, οι κρατούντες ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ τη μεγάλη αρπαγή και ληστεία σε βάρος της περιουσίας του ελληνικού λαού την οποία απέκτησε ο καθείς με αίμα και κόπο. Τι λέει λοιπόν το άρθρο 9 του νομοσχεδίου για τη φορολογία ακινήτων και όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν με μετρητά τα χρέη τους;
Ότι έχουν δύο επιλογές για να αποφύγουν τις ποινικές διώξεις: Α. Να μεταβιβάσουν σε τρίτο άτομο την πλήρη κυριότητα του ακινήτου στο οποίο παράλληλα θα μεταβιβάζονται και τα φορολογικά βάρη. Β. Να παραχωρήσουν στο Ελληνικό Δημόσιο την πλήρη κυριότητα ακινήτου ίσης τουλάχιστον αξίας με το ποσό του εξοφλούμενου φόρου.
Αν όμως το ακίνητο είναι μεγαλύτερης αξίας από τη συνολική οφειλή και προκύπτει σχετική διαφορά, το υπερβάλλον ποσό δεν επιστρέφεται.
Το καταλάβατε; Το υπερβάλλον ποσό δεν επιστρέφεται. Πάει υπέρ πίστεως και πατρίδος (που λέει ο λόγος...) Αυτά και άλλα πολλά καλά μας ετοίμασαν αυτές τις μέρες οι λεβέντες μας.