Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Από τη Γέφυρα Επισκοπής στο Καρπενήσι η Ολυμπιακή φλόγα

Στην Ευρυτανική πρωτεύουσα βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας(30/9) η Ολυμπιακή φλόγα, όπου και διανυκτέρευσε συνεχίζοντας το ταξίδι της για το Καλλιμάρμαρο με επόμενη στάση την Λαμία.

Η συνοδευτική πομπή της Ολυμπιακής φλόγας, στις 4.30 το απόγευμα, έφτασε στη Γέφυρα Επισκοπής, όπου την υποδέχτηκε η Δήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, η Αντιδήμαρχος Νατάσα Κοφίνη, ο Αστυνομικός Υπ/ντης Ευρυτανίας Γιάννης Κατσαρός και κάτοικοι της γύρω περιοχής.


Στο σημείο παραβρέθηκαν κλιμάκια της Αστυνομικής Δ/νσης Ευρυτανίας, της Πυροσβεστικής καθώς και το ΕΚΑΒ Καρπενησίου για να συνοδεύσουν τη φλόγα. Αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Γεωργίου δημιούργησαν μια μεγάλη ζωγραφιά καλωσορίσματος της Ολυμπιακής Φλόγας στο Δήμο Αγράφων.  Ο επόμενος σταθμός ήταν το Καρπενήσι. Την φλόγα στο βωμό, στην κεντρική πλατεία, μετέφερε ο Τάκης Κόγιας. Προηγουμένως, οι 2 λαμπαδηδρόμοι ήταν η αθλήτρια του ΕΟΣ Δήμητρα Μπίκα και η διεθνής διαιτητής Κωνσταντίνα Μπουμπουρή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ αυτών και ο Δήμαρχος της πόλης Κώστας Μπακογιάννης όπως και ο αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος ήταν ο πρώτος λαμπαδηδρόμος κατά την αφή της φλόγας χτες (29/9) από την Αρχαία Ολυμπία. Παρών ήταν και ο Πρόεδρος του ΑΠΟΚ Δήμος Αθανασίου συνοδευόμενος από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο Αθανασίου ήταν ο λαμπαδηδρόμος κατά την αναχώρηση της φλόγας από το Καρπενήσι χθες το πρωί.
Να αναφέρουμε ότι η Ολυμπιακή φλόγα είχε περάσει τελευταία φορά από το Καρπενήσι, το καλοκαίρι του 2004 εν όψει των Ολυμπιακών της Αθήνας.
Η αφή της φλόγας έγινε την περασμένη Κυριακή (29/9) στις 1 το μεσημέρι στην Αρχαία Ολυμπία από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη και πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ο χιονοδρόμος του Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου Γιάννης Αντωνίου, ο οποίος θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Φεβρουαρίου.
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η φλόγα περιλαμβάνει τις εξής πόλεις: Πύργος,Τρίπολη, Καλάβρυτα, Πάτρα, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Καρπενήσι, Λαμία, Βόλος, Λάρισα, Κατερίνη, Θεσσαλονίκη (2 Οκτωβρίου), Γιαννιτσά, Νάουσα, Εδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Γρεβενά, Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Δελφοί, Αράχωβα, Λιβαδειά, Αθήνα (Ακρόπολη 4/10). Στις 5 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα θα γίνει η τελετή παράδοσης στη ρωσική αντιπροσωπεία στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Το παρών θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.