Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η Ιστορία της βρύσης Αγ. Παρασκευής

Κατά διήγηση ηλικιωμένου ανθρώπου από το 1900 και προ εγένετω χρήση του νερού της πηγής ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ από τους εκεί περιοίκους.  Από το 1925 έως και ΄39 έρχονταν από την περισσότερη Ελλάδα άνθρωποι με πρόβλημα φυματίωσης σταλμένοι από  τους Γιατρούς σαν τόπος κατάλληλος βελτίωσης της υγείας των, λόγω του οικολογικού περιβάλλοντος.


Οι επισκέπτες αυτοί συγκεντρώνονταν κατά διήγηση περιοίκων το απόγευμα στο ΠΛΑΤΑΝΙ της πλατείας με νταμιτζάνες, δίναν φιλοδώρημα στα παιδιά και έρχονταν στη θέση της βρύσης αυτής και μετέφεραν νερό, παρακάμπτοντας τη θέση ΓΥΦΤΟΥ ΒΡΥΣΗ. Αυτό δείχνει ότι κάποιος από τους ξένους είχε ιδιαίτερες γνώσεις και έκρινε το νερό ως ΚΑΛΥΤΕΡΟ.
Εγώ ο γράφων έχοντας υπ’ όψιν αυτά, άρχισα να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο νερό από το 1963 μέχρι σήμερα ΜΙΣΟΣ ΑΙΩΝΑΣ, μόνιμα γεμίζοντας νταμιτζάνες 5 κ. οι οποίες  μένουν σε αδράνεια έως 15 μέρες στο δωμάτιο σε θερμοκρασία 20 βαθμών, χωρίς να πάθει το νερό τίποτα, διότι αν είχε  μικρόβια θα έπρεπε να ενοχληθώ από τον πολλαπλασιασμό τους, στο διάστημα αυτό και να μου κάνουν ζημιά.
Τώρα έγινε ΘΟΡΥΒΟΣ ότι έχει Μικρόβια, δεδομένου ότι τα τελευταία 15 χρόνια έρχονται εκατοντάδες άνθρωποι και φορτώνουν τα αυτοκίνητά τους νερό.
Κάποιος πήρε δείγμα από τη πηγή σε ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ όπως γράφετε, που δεν επιτρέπετε διότι έχουν όλα τα πλαστικά λίγο ή πολύ ένα δηλητήριο που λέγεται φορμαλδεΰδη και είναι τοξικό.
Μετέφερε ο Κύριος αυτός το νερό με τα πλαστικά ενώ πρέπει να είναι Γυάλινα   σε ιδιωτικό χημείο που θα έπρεπε ο ΧΗΜΙΚΟΣ  αυτός να μην παραλάβει τα πλαστικά μπουκάλια με το νερό για εξέταση.
Σύμφωνα με τους σωστούς κανόνες από Γνώμη του Γενικού Χημείου του Κράτους θα πρέπει το Γυάλινο Μπουκάλι να βράσει 20 λεπτά σε νερό 100 βαθμών, και στη συνέχεια να μπει  σε θάλαμο κουζίνας θερμοκρασίας  200ων  βαθμών για  20 λεπτά, και τότε να πάρουμε νερό από την έξοδο της πηγής  προς εξέταση.
ΑΣ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ΟΤΙ: η πηγή είναι φραγμένη γύρω της, εδώ και 24 περίπου χρόνια και το νερό πιασμένο με τσιμέντο και όλη την ενδεικτική τεχνική. Δεν είναι στάσιμο και φεύγει με ορμή από πλάι στη βρύση, κάπου 40μ, πράγμα που δεν αφήνει να σταθούν και να ζήσουν μικρόβια. ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΙΖΕΤΑΙ.
Όποιος Κύριος αμφιβάλλει για όλα αυτά και νομίζει ότι το νερό δεν είναι καλό, ας κάνει χρήση του χλωριωμένου νερού από το δίκτυο (σπίτι του) να είναι ασφαλής, και να μη ζητά ευθύνες από το Δήμαρχο ή όποιον άλλον, εφόσον είναι ελεύθερος να κάνει στην επιλογή του.
Όλο το δίκτυο της πόλης είναι χλωριωμένο. Είναι πολύ χρήσιμο και απαραίτητο να διαθέτει η ΠΟΛΗ μια πηγή αγνή χωρίς φάρμακα σαν αυτή.
Από τη φύση και τη σοφία αυτής υπάρχουν σε μια πηγή και ζωντανοί οργανισμοί που δουλεύουν για ωφέλεια μας και δεν βλάπτουν.
Ο γράφων πίνω από την πηγή αυτή (όπως είναι) ΜΟΝΙΜΑ επί 50 χρόνια 4 ποτήρια την ημέρα και ποτέ δεν συνέβη κάτι.
Και αν κάποιοι ζητάνε να χλωριωθεί  ας πάρουν απ’ το σπίτι τους και να σιωπήσουν. Απ΄ότι μίλησα με κάποιον επί τόπου, που είχε πρόβλημα στα νεφρά του βελτιώθηκε πολύ η υγεία του με τη χρήση αυτού.
Επαναλαμβάνουμε τονίζοντας, το νερό όπως έρχεται απ’ το βουνό μπαίνει σ’ ένα θαλαμίσκο με τσιμέντο στεγανό και φεύγει με ορμή λόγω υψομέτρου 40μ απόσταση ΣΑΡΩΝΟΝΤΑΣ ότι βλαβερό. Δεδομένου ότι η πηγή είναι φραγμένη ειδικά γύρω της με συρματόπλεγμα .
Η πηγή είναι σε χρήση άνω των 190 ετών και ως εκ τούτου ας πάψουν κάποιοι από αμάθεια ή ημιμάθεια να θορυβούν και ν’ αναστατώνουν ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ και τους ΠΟΛΙΤΕΣ.                   ΕΝΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ