Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Εκδήλωση για την Διπολική διαταραχή και την κατάθλιψη

Τη Κυριακή 20/10 και ώρα 12:00, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ευγένιος ο Αιτωλός στην πλατεία Καρπενησίου ημερίδα με θέμα τη Διπολική διαταραχή.
Η Ελληνική διπολική οργάνωση ΕΔΟ με ομιλητή τον Δρ. Ιωάννη Γ. Μάλλιαρη, Διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Λονδίνου μέσω την ενημερωτικής καμπάνιας για τη διπολική διαταραχή και τη κατάθλιψη ξεκαθάρισε τις διαφορές και τις ομοιότητες των δυο αυτών ασθενειών, τη πρόωρη διάγνωσή τους καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής τους.


Η ΕΔΟ είναι η πρώτη εταιρεία για τη διπολική διαταραχή ( μανιοκατάθλιψη) στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2008 στη μνήμη του Γεωργίου Μάλλιαρη, πατέρα, καθηγητή και διπολικού ασθενή.
Αποστολή της είναι η ενδυνάμωση του διπολικού ασθενή και η προαγωγή της συναισθηματικής ψυχικής υγείας μέσα από προγράμματα στήριξης, ενημέρωσης και προάσπισης.
Έπειτα από 2 χρόνια πιλοτικής λειτουργίας, η ΕΔΟ σε συνεργασία με το Διπολικό Εργαστήρι του Δρ. Ιωάννη Μάλλιαρη και άλλους ιδιώτες συνεργάτες, προσφέρει πρότυπα προγράμματα διάγνωσης και θεραπείας για τη διπολική διαταραχή και τη κατάθλιψη καθώς και προγράμματα συναισθηματικής ευεξίας για το γενικότερο πληθυσμό.
Πραγματικά μία αξιόλογη προσπάθεια από ειδικούς επιστήμονες, πράγμα το οποίο φάνηκε και από τη προσέλευση του κόσμου στην ημερίδα.
Αξίζει να αναφέρουμε τα στοιχεία της Ελληνικής Διπολικής Οργάνωσης (ΕΔΟ) για περαιτέρω πληροφόρηση.
Ασημάκη Φωτήλα 3, Πεδίον του Αρεως, 11473 Αθήνα
210-8815970 edo@dipolar.gr  www.dipolar.gr