Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Συμμετοχή του Δημάρχου Καρπενησίου στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση, στη Νυρεμβέργη

Στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία αποτελεί μια πρωτοβουλία για τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών και δήμων, συμμετείχε ως ομιλητής ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης.


Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στη Νυρεμβέργη στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2013, ενώ στο επίκεντρο των εργασιών της βρέθηκαν επίκαιρα θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ευρύτερο κοινωνικό ιστό στις χώρες της Ευρώπης. Στόχος της ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών και η ανάπτυξη των επαφών μεταξύ των εκπροσώπων των δύο χωρών.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης, ως ένας από τους κεντρικούς ομιλητές, επισήμανε το γεγονός ότι «παρά τη δυστοκία του πολιτικού συστήματος ο Δήμος Καρπενησίου έχει πάει πολλά βήματα μπροστά. Αξιοποιεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κονδύλια του ΕΣΠΑ και έχει αναπτύξει ένα σπουδαίο δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης. Τόνισε δε την επιτακτική ανάγκη για αυτοτέλεια στους Δήμους αλλά και την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκείνες που θα προσελκύσουν επενδύσεις στην ορεινή αυτή περιοχή».