Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

“Η άλλη Πλευρά” του Γιάννη Καστρίτση, στην Έκθεση από 8/11 έως 7 Δεκεμβρίου 2013

Η Αίθουσα Τέχνης Art Πρίσμα εγκαινιάζει στις 8 Νοεμβρίου την ατομική έκθεση του Γιάννη Καστρίτση " Η άλλη Πλευρά". Η Gallery Art Πρίσμα στον Πειραιά δίνει και πάλι την παρουσία της την καινούρια σεζόν 2013-2014 με επιλεγμένες εκθέσεις, σε ένα κοινωνικό περιβάλλον αρκετά ταραγμένο και ανασφαλές.



Ο Γιάννης Καστρίτσης με μεταπτυχιακές σπουδές στη Νέα Υόρκη, είναι επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Πρόσφατα είχε Ατομική έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας.

Ο χώρος, το τοπίο ως σημαντικός παράγοντας του ίδιου του ανθρώπου και του πολιτισμού του έχει ιδιαίτερη θέση στο έργο του Γ.Κ. Σε εποχές έκπτωσης του φυσικού, και η υπέρμετρη λατρεία της τεχνολογίας, καθιστούν αναγκαίο και ιδιαίτερα επίκαιρο τον επαναπροσδιορισμό της σχέσης του ανθρώπου με τον χώρο του, την φύση.

Αντλώντας πάντα στοιχεία από την Ελληνική ύπαιθρο ο Γ.Κ μέσα από το έργο του αναδεικνύει αυτή την σχέση. Με έντονα στοιχεία συμβολισμού αλλά και με μια βαθιά πνευματική εσωτερικότητα, σχεδόν ιερή, ξαναδίνει πνοή στο ασήμαντο, στο περιφερειακό. Χρησιμοποιεί το ειδικό για να γενικεύσει. Από ένα πρωτογενές και αδιαμόρφωτο υλικό, με μια διάθεση περισσότερο ολιστικής προσέγγισης, αντλεί εικόνες μοναδικές, αυθύπαρκτες, άφωνες και τις μεταπλάθει σε ζωγραφική με χρώματα και γραφές.

Διάρκεια εκθεσης : 08 Νοεμβριου - 07 Δεκεμβριου 2013                                                    
Ωρες λειτουργίας : Δευτ. - Τετ. - Σαβ. 10.00 - 15.00
Τρ. -  Πεμ. - Παρ. 10.00 - 15.00 & 18.00 - 21.00