Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

*Και να που πέρασε ο καιρός και οσονούπω, επιστρέφει ο Δήμαρχος στη θέση του. Μπορεί να είναι πριν, μπορεί μετά τα Χριστούγεννα, όπως και να έχει ο Δ. Τάτσης επανέρχεται και κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους από χαρά και αγαλλίαση.
Κάποιοι όμως δεν ξέρουν τι να κάνουν καθότι μέχρι τώρα, παρότι ήταν παλιά φιλαράκια με τον Δήμαρχο, τον είχαν περάσει γενιές 14. Τελευταία όμως η συμπεριφορά τους άλλαξε και όσο πλησιάζει ο καιρός όλο και πιο θετικά σχόλια κάνουν για τον Δήμαρχο. Ρε πως αλλάζουν οι καιροί…

*Μόνο θετικά σχόλια ακούστηκαν για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να ανακηρύξει Επίτιμο Δημότη Αγράφων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως καί Πολυκάστρου κ.κ. Δημήτριο, που ως γνωστόν κατάγεται από το Ραπτόπουλο. Μπράβο στην εισηγήτρια του θέματος και στο σύνολο του Δ.Σ. που ψήφισε την πρόταση, να τιμηθεί ο μοναδικός εν ενεργεία Ιεράρχης της Ελλαδικής Εκκλησίας που κατάγεται από τον Δήμο Αγράφων.

*Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί η υπόθεση με το Νομαρχιακό Συμβούλιο που κάλεσε ο Ανακριτής και ούτε ανακατεύομε διότι είναι θέμα της δικαιοσύνης και αυτή θα αποφανθεί. Ωστόσο όμως η είδηση και μόνο που έχει κάνει το γύρω της, δημιουργεί προβληματισμό και κυρίως μια αρνητική εικόνα για τον τόπο μας, που δεν της ταιριάζει.

* Στην μη έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την αμμοληψία της Λ. ΦΛΩΡΑΚΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ στη θέση «ΑΒΖΙΑ» περιοχής Μαραθιά ΔΕ Φραγκίστας του Δήμου Αγράφων προχώρησε η Γενική Γραμματέας κα Γερακούδη. Ως αιτία αποφάνθηκε ότι το έργο βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 1000 μέτρων από τον οικισμό Αρωνιάδας Καλεσμένου

*Ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη η διανομή της πρώτης κατηγορίας τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Δήμο Καρπενησίου. Οι 977 δικαιούχοι προμηθεύονται καταρχήν ζυμαρικά από το χώρο της αποθήκης στην νέα Λαϊκή Αγορά και για τα υπόλοιπα τρόφιμα θα ενημερωθούν εγκαίρως. Οι δικαιούχοι των χωριών θα απευθύνονται στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων. Μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της προσπάθειας.

* Συνελήφθη, προ ημερών στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε η από 07-02-2013 καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά. Σύμφωνα με την ανωτέρω απόφαση, ο 58χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) μηνών και χρηματική ποινή (500) ευρώ, για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

* Δεν πίστευαν στα αυτιά τους όσοι βουλευτές παρευρίσκονταν πριν λίγες μέρες στην Βουλή όταν μιλούσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Στις γνωστές του γκάφες στο πολιτικό λόγο ο Κεδίκογλου δήλωσε ότι η χώρα θα ήταν αλλιώς αν δεν είχε δολοφονηθεί ο ... Κώστας Μπακογιάννης. Προφανώς εννοούσε το πατέρα του δημάρχου Καρπενησίου Παύλο Μπακογιάννη που δολοφόνησε η  17 Νοέμβρη, όμως ας έχουν το νου τους και οι Υπουργοί. Δεν μπορούν συνεχώς να λένε ότι τους καπνίσει..