Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Συνάντηση της Αν. Δημάρχου Αγράφων με τον Γ.Γ. Παιδείας, Αθανάσιο Κυριαζή

Στα πλαίσια των συναντήσεών της με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες, η Αναπλ. Δήμαρχος Αγράφων, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, συναντήθηκε στο Καρπενήσι και στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιο Κυριαζή, στον οποίο γνωστοποίησε τα προβλήματα με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου αλλά και αυτό με την μεταφορά των μαθητών στη Φραγκίστα, καταθέτοντάς του μάλιστα και το παρακάτω Υπόμνημα.


Ο Γενικός άκουσε με προσοχή την κ. Φεγγούλη και της υποσχέθηκε ότι επιστρέφοντας στο Γραφείο του θα ασχοληθεί ξεχωριστά με τα θέματα αυτά. Ωστόσο ενημέρωσε την αναπλ. Δήμαρχο ότι η μεταφορά των παιδειών είναι θέμα του Υπ. Εσωτερικών αλλά και της Περιφέρειας και εκεί θα πρέπει να δοθεί περισσότερο βάση.

ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ:
Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων
κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο

Κύριε Υπουργέ,
Δια του παρόντος θα ήθελα να σας ενημερώσω εγγράφως πως στο Δήμο Αγράφων δεν λειτουργούν για τη νέα σχολική χρονιά 2013-2014 τα Νηπιαγωγεία Αγράφων και Γρανίτσας.
Τόσο στο Νηπιαγωγείο Αγράφων, όσο και σε αυτό της Γρανίτσας, είναι εγγεγραμμένα, δυο νήπια, ένα σε κάθε Νηπιαγωγείο, τα οποία ωστόσο δεν μπορούν να φοιτήσουν, καθώς δεν διορίστηκε Νηπιαγωγός, αν και το Νηπιαγωγείο θεωρείται πλέον υποχρεωτική βαθμίδα εκπαίδευσης.
Στο Νηπιαγωγείο Γρανίτσας, μάλιστα, παρότι στον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς, παρουσιάστηκε η Νηπιαγωγός, την επόμενη ημέρα δεν ήρθε στο σχολείο, καθώς επέστρεψε στην οργανική της θέση στη Δαφνούλα και στο εκεί Νηπιαγωγείο με 1 μαθητή!
Η λύση που προτάθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας, για μεταφορά των παιδιών, από την Γρανίτσα στο Νηπιαγωγείο του Ραπτόπουλου και από τα Άγραφα στην Κρέντη, δεν ενδείκνυται καθότι οι αποστάσεις είναι μεγάλες και το επαρχιακό δίκτυο, ειδικότερα στην περιοχή των Αγράφων, τραγικό, με χωματόδρομο, που στους χειμερινούς μήνες, παραμένει για πολλές μέρες κλειστό.
Κύριε Υπουργέ,
Οι μετακινήσεις παιδιών στο Δήμο Αγράφων, είναι ιδιαίτερα δύσκολες και η όποια μεταφορά ενός παιδιού 5 ετών, θα μετατραπεί σε μια τεράστια ταλαιπωρία, τόσο για το ίδιο όσο και για τους γονείς του.
Οι γονείς, όπως μας δήλωσαν και στις δυο περιπτώσεις δεν θα δεχθούν, να μεταφερθούν τα παιδιά τους, πρόταση που έγινε από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και εμείς ως Δήμος θα σταθούμε στο πλευρό των γονιών αυτών που επέλεξαν να μείνουν στον τόπο τους, να δημιουργήσουν τις οικογένειές τους και να κρατήσουν Θερμοπύλες στην Ευρυτανία.
Επίσης κ. Υπουργέ, σας κάνουμε γνωστό ότι στο Δήμο μας, αντιμετωπίζουμε και ένα ακόμη τεράστιο πρόβλημα, με την μεταφορά μαθητών στην Δ.Ε. Φραγκίστας και πιο συγκεκριμένα, με την μεταφορά μαθητών σε Σχολεία της Δυτ. Φραγκίστας. Αν και πέρασε ενάμισι μήνας από την έναρξη των μαθημάτων, δεν βρέθηκε λύση για τους 10 μαθητές που κυριολεκτικά δοκιμάζονται σε καθημερινή βάσει, γιατί δεν υπάρχει τρόπος μεταφοράς τους στα Σχολεία.
Παρότι το θέμα αυτό είναι της αρμοδιότητας του Υπ. Εσωτερικών, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες έτσι ώστε και με την δική μας συνδρομή να δοθεί λύση.
Κύριε Υπουργέ, παρακαλώ όπως σκύψετε με ιδιαίτερη ευαισθησία πάνω στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και να δώσετε άμεση λύση στο θέμα, με το να διορίσετε Νηπιαγωγούς στα Νηπιαγωγεία Αγράφων και Γρανίτσας.

Με τιμή,
Η Αναπληρώτρια Δήμαρχος
Φεγγούλη Βασιλική