Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Ο Σπύρος Βαρέλης Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας

Νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας εκλέχτηκε ο νεαρός Σπύρος Βαρέλης, φοιτητής του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου που κατάγεται από την Ανατολική Φραγκίστα.
Ο Σπύρος Βαρέλης, θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ για τα επόμενα 4 χρόνια, μια θέση που κατείχε τα τελευταία 8 χρόνια επάξια η μέχρι χθες πρόεδρος Ευαγγελία Σοφρώνη.

Οι εκλογές διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, με μια μόνο κάλπη που στήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Καρπενήσι.

Η προσέλευση των νέων της παράταξης στις κάλπες δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς η ανακοίνωση τόσο για την κατάθεση αιτήσεων ενδιαφέροντος για την υποψηφιότητα όσο και για να ενημερωθούν τα μέλη έγινε την περασμένη Τετάρτη.
Γενικώς, όμως με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των νέων Προέδρων σε 63 Νομαρχιακές Επιτροπές της ΟΝΝΕΔ. Οι εκλογές διεξήχθησαν από τις 10.00 μέχρι τις 18.00 σε εκλογικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, με πάνω από 8.500 μέλη  των Νομαρχιακών Επιτροπών της ΟΝΝΕΔ να εκλέγουν τους νέους επικεφαλής της Οργάνωσης σε κάθε περιοχή.
Έτσι, λαμβάνει υπόσταση η νέα δομή των Περιφερειακών Οργανώσεων δίνοντας τους τη δυνατότητα να έρθουν πιο κοντά στην κοινωνία, να αφουγκραστούν τις καθημερινές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε τοπικό επίπεδο οι νέοι της περιοχής τους και να παράγουν στοχευμένες προτάσεις για την επίλυσή των προβλημάτων τους.
Με το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης δήλωσε:
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους απερχόμενους Προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών για την προσφορά τους στην Οργάνωση τα τελευταία τρία χρονιά και να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους τους νέους Προέδρους. Αναλαμβάνουν δύσκολο έργο, σε μια κρίσιμη περίοδο για την Πατρίδα. Από αύριο χρειάζεται σκληρή δουλειά, ώστε να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην περιοχή τους και να σταθούν έμπρακτα δίπλα τους, προτείνοντας λύσεις σε αυτά.»