Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ

Πολλά και διάφορα ακούγονται για μια πιθανή μετακόμιση του Δημάρχου Καρπενησίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Τα σενάρια που θέλουν τον κ. Μπακογιάννη να θέτει υποψηφιότητα για Περιφερειάρχης έχουν τις ρίζες τους από τον Μάιο όταν πραγματοποιήθηκε  η συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό . Όσο και να υποστηρίζουν τα εμπλεκόμενα μέρη ότι κάτι τέτοιο δεν υπήρχε στην αντζέτα   συζήτησης ,και ενδεχομένως δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε, κανείς δεν μας εγγυάται  ότι εκτός αντζέτας   δεν συζητήθηκε το ενδεχόμενο της μετακίνησης.

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συντρέξουν διάφοροι λόγοι. Πρώτον και κυριότερο εάν  η  σημερινή κυβέρνηση αντιληφθεί ότι κινδυνεύει  να χάσει την Περιφέρεια και λόγω  της   δημιουργίας πολλών συνδυασμών από τον ίδιο χώρο (Γιαννόπουλος, Χειμάρας, Μαρκόπουλος, Περγαντάς και όποιος ακόμη μπορεί να εμφανιστεί) τότε ο μόνος που μπορεί να παίξει το ρόλο του γεφυροποιού και να εγγυηθεί την ενότητα των κεντροδεξιών δυνάμεων ο κ. Μπακογιάννης  πλώρη  όλες τις προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το δικό μας ένστικτο όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Όσο δε περνάει ο καιρός τόσο οι φίλοι του και οι συνεργάτες του  δεν απορρίπτουν αυτό το ενδεχόμενο . Σύμφωνα με  τα σημερινά δεδομένα θεωρούν  ότι όποιος και να είναι αρχηγός από την ομάδα τους ο Δήμος Καρπενησίου δεν χάνετε. Έτσι αίρονται και οι όποιες πιθανές αντιρρήσεις  τους.

Κοντός ψαλμός αλληλούια λοιπόν και με τα κρύα του χειμώνα  έχουμε καιρό να ξάνουμε μαλλί….

Και μιας και μιλάμε για Δημάρχους τι έγινε τελικά την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες  και οι Δήμαρχοι Καρπενησίου και Αγράφων  δεν πρόλαβαν το αεροπλάνο? Μήπως λόγω υπερκόπωσης είπαν να δώσουν μια ακόμη ημέρα άδειας στους εαυτούς  τους και να απολαύσουν  τις βόλτες τους ή πράγματι το κυκλοφοριακό δεν είναι μόνο προνόμιο των Αθηνών στις παλιές  καλές εποχές?

Στα παραλειπόμενα του Δημοτικού   Συμβουλίου των Αγράφων την προηγούμενη εβδομάδα παρατηρήθηκε το γεγονός οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης να ψηφίζουν ομαδικά παρών (συνήθως η αντιπολίτευση ψηφίζει παρόν ή όχι). Αυτό συμβαίνει σε ελάχιστες περιπτώσεις ανά την Ελλάδα. Την Κυριακή δε στο αναβληθέν  Δημοτικό Συμβούλιο απουσίαζαν σχεδόν στο σύνολο τους οι Αντιδήμαρχοι.  Ή έτρεχαν για να λύσουν τα προβλήματα των Αγραφιωτών ή η ενασχόληση τους με τα κοινά  είναι για αυτός δευτερεύον θέμα.

Ελπίζουμε να πάρουν το ρόλο τους λίγο στα σοβαρά και να εκπληρώνουν τουλάχιστον τις στοιχειώδες υποχρεώσεις τους απέναντι σε αυτούς που τους τίμησαν με την ψήφο τους μέχρι τις επόμενες εκλογές.
Μέτρα δημοσιονομικά ξανά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και οι εκπρόσωποι μας θα πρέπει να αποφασίσουν για τα καινούρια δυσβάσταχτα χαράτσια επί της περιουσίας των Ελλήνων ασχέτως εάν είναι ‘άνεργοι ,χαμηλοσυνταξιούχου ή χαμηλόμισθοι. Εάν μπορούν να πληρώσουν, εάν αυτά τα χρήματα θα λείψουν από το φαγητό των παιδιών τους και από την θέρμανση τους.

Επειδή έχω βαρεθεί να ακούω  φτηνές δικαιολογίες από τους Βουλευτές και ειδικότερα  από τον κ. Κοντογεώργο  θα ήθελα να υπενθυμίσω το άρθρο  60 του Συντάγματος που αναφέρει σαφώς ότι ο κάθε Βουλευτής ψηφίζει  κατά απόλυτη συνείδηση χωρίς εκβιασμούς και ενδοιασμούς.

Σύμφωνα  λοιπόν με τις επιταγές του όρκου που έδωσε βάση του Συντάγματος  δύο τινά συμβαίνουν. Ή ο βουλευτής έχει απόλυτη συνείδηση  των πράξεων του και άρα γνωρίζει πολύ καλά τι κάνει (κόψιμο συντάξεων και μισθών, αύξηση φορολογίας , απολύσεις  σε υγεία και παιδεία, συρρίκνωση Εθνικής  κυριαρχίας, καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων και τόσα άλλα δεινά) ή η έννοια της συνείδησης είναι  άγνωστη για αυτόν.
Από εδώ και στο εξής δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τον κ. Κοντογεώργο και αυτό   είναι διάχυτο παντού. Από την πόλη του Καρπενησίου μέχρι και το πιο απομακρυσμένο χωριό του νομού μας.    

Αυτή την στιγμή μπορεί να υπάρχει μια φαινομενική ηρεμία αλλά όταν έρθει ξανά η ώρα για να μετρηθούν κουκιά τότε  μην εκπλαγεί από το αποτέλεσμα. Οι Ευρυτάνες  του ετοιμάζουν μια μεγάλη έκπληξη που θα τρίβει τα μάτια του για πολύ καιρό…