Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΓΙΟΡΤΕΣ ΧΕΙΜΩΝΑ 2013-2014 Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα στο Καρπενήσι

Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα για όλους τους Καρπενησιώτες ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 με την κεντρική πλατεία της πόλης να φωτίζεται από άκρη σε άκρη με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, αλλά και με τις λαχταριστές γλυκές νοστιμιές που περίμεναν καρτερικά  τους επισκέπτες να τις απολαύσουν.
Το βράδυ της Παρασκευής η κεντρική πλατεία γέμισε από μικρά και μεγάλα παιδιά που μετατράπηκε σε έναν ονειρικό κόσμο.
Τεράστια ζαχαρωτά και ξωτικά ήταν σε κάθε γωνιά της πλατείας, με τους ζογκλέρ και τους ξυλοπόδαρους να στήνουν τη δική τους γιορτή και μας παρασέρνουν τους επισκέπτες στη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.
Τα ζαχαροπλαστεία Fresh και το Γλυκοπλαστείο έστησαν τα δικά τους ζαχαρένια σπιτάκια και προσέφεραν τα πιο λαχταριστά και γιορτινά γλυκίσματα. Επιβλητικό, για ακόμη μια χρονιά ήταν το μεγαλύτερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο της Ελλάδας, που άναψε μετά την εντολή του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Κώστα Μπακογιάννη, ενώ η όλη εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά από την web κάμερα που βρίσκεται στην Πλατεία. 
Το Γλυκοπλαστείο με το χριστουγεννιάτικο μαγαζάκι του, μοίραζε πεντανόστιμα γλυκά, ενώ τα Ζαχαροπλαστεία Fresh φιλοξένησαν στο περίπτερό τους τον Executive Pastry Chef Βασίλη Αγραφιώτη, ο οποίος παρουσίασε  το έργο του από σοκολάτα που κέρδισε το Δεύτερο Βραβείο στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό του Μιλάνο, τον Οκτώβριο του 2013 και που του έδωσε το εισιτήριο για τον παγκόσμιο διαγωνισμό του 2014 στη Νορβηγία.
Στη Ζεστή Γωνιά, ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου μας προσφέρει ζεστό κρασί και τσίπουρο.
Όσοι βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία είχαν την ευκαιρία να προμηθευτούν να προμηθευτούμε χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και ξεχωριστά δώρα φτιαγμένα με μεράκι από τα παιδιά και τα μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) του Δήμου Καρπενησίου «Ανεμώνη», ενισχύοντας έτσι το Παζάρι Αγάπης, ενώ όσοι κρύωναν μπορούσαν να ζεσταθούν με μια γουλιά ζεστό κρασί και τσίπουρο στη Ζεστή Γωνιά, που προσέφερε ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου.
Για ακόμη μια χρονιά το ζεστό χειροκρότημα έκλεψε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου που μας χάρισε μοναδικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Την επομένη, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, τα Ζαχαροπλαστεία Fresh παρουσίασαν ζωντανά μοναδικές Χριστουγεννιάτικες δημιουργίες, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που όχι μόνο τις δοκίμασαν, αλλά αποπειράθηκαν να τις παρασκευάσουν κιόλας, με μεγάλη επιτυχία και με το Ράδιο Καρπενήσι να γεμίζει με τις μουσικές του το κέντρο της πόλης μας.
Το Σάββατο το βράδυ στην τοπική κοινότητα Μεγάλου Χωριού άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού παρέα με Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου. Ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι και δώρα περίμεναν τους μικρούς μας φίλους, ενώ τους μεγάλους τους περίμενε άφθονο τσίπουρο και κρασί.
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / 20:30
Καρυοθραύστης. Οι μαθητές της σχολής μπαλέτου του Nicola Gabriel παρουσιάζουν μία μοναδική παράσταση με αποσπάσματα από το έργο του Tchaikovsky, Καρυοθραύστης.   
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό  Κέντρο / 20:00
Να τα πούμε; Η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου σε συνεργασία με τη χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου και της Σχολής Παραδοσιακών Οργάνων του Ιερού Ναού Ευρυτάνων Αγίων, παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Να τα πούμε;»  με κάλαντα του δωδεκαημέρου και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα.
Πέμπτη    19  Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Αγίας Τριάδας / 19:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δώρα για τους μικρούς μας φίλους,  και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους.  
Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό  Κέντρο/21:00
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, επισκέπτεται για δεύτερη φορά το Καρπενήσι για μία ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη συναυλία:
Ο Γ. Σ. Μπαχ και οι γιοι του
Αποσπάσματα από τα έργα:
ΓΙΟΧΑΝ ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΜΠΑΧ (1685 – 1750)
Βραδενβούργιο Κοντσέρτο αρ. 1 σε φα μείζονα BWV 1046
ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΑΧ (1735 – 1782)
«Si nocte tenebrosa», σόλο μοτέτο για φωνή και ορχήστρα, CW F4a
ΚΑΡΛ ΦΙΛΙΠ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΜΠΑΧ (1714 – 1788)
Magnificat σε ρε μείζονα, Wq 215
Η ανεπανάληπτη φυσιογνωμία του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ αναπόφευκτα επισκιάζει συχνά το ταλέντο και τις πολύτιμες συνεισφορές ορισμένων γιων του στην εξέλιξη της μουσικής. Στο πνεύμα της γιορτής των Χριστουγέννων, ο γνωστός «μύστης» του μπαρόκ, Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, με την αρωγή τεσσάρων εξαίρετων σολίστ (Ελπινίκη Ζερβού-υψίφωνος, Θεοδώρα Μπάκα- άλτο, Βασίλης Καβάγιας- τενόρος, Κωνσταντίνος Μαυρογένης- βαρύτονος) μας καλεί να γνωρίσουμε και να απολαύσουμε δύο κατανυκτικά θρησκευτικά έργα του Γιόχαν Κρίστιαν και του Καρλ Φίλιπ Εμμάνουελ Μπαχ.
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Κρικέλλου / 17:00
Παιδικό Εργαστήρι. Ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο απόγευμα για τους μικρούς δημότες και επισκέπτες μας, με Μουσικά Παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές, Τραγουδοπαιχνίδι και άλλες πολλές εκπλήξεις.
Σάββατο  21   Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Κρικέλλου / 19:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δώρα για τους μικρούς μας φίλους,  και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους.  
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου / 19:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου, δώρα για τους μικρούς μας φίλους, πυροτεχνήματα, παραδοσιακά γλυκίσματα, χειροποίητες πίτες, ζεστά κάστανα  και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου Η Αναγέννηση.  
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013- Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου / 11:00-14:00 & 17:00-21:00
Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι στα Ξύλινα Σπιτάκια των Ξωτικών. Οι μικροί μας φίλοι μπορούν, κάθε μέρα, να συμμετέχουν σε ένα ξεχωριστό οικολογικό εργαστήρι. Αξίζει να το επισκεφθείτε!
Επιμέλεια: Φωτεινή Δεδούση, Σίσυ Κυλερτζή  
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / 19:30  
To πνεύμα των Χριστουγέννων.  Μια βραδιά αφιερωμένη στους αριστεύσαντες μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας, αλλά και σε συμπολίτες μας που έχουν προσφέρει, με το δικό τους τρόπο, στον τόπο μας. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Καρπενησίου και η  Piccola Banda, με αγαπημένες μελωδίες που έντυσαν μουσικά κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, μας παρασύρουν να βιώσουμε το Πνεύμα των Χριστουγέννων, δημιουργώντας μια ονειρική ατμόσφαιρα.
Διεύθυνση Ορχήστρας: Ευαγγελία Βάρσου
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Προυσού / 19:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δώρα για τους μικρούς μας φίλους, και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους από την Ένωση Απανταχού Προυσιωτών.  
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου / 18:30 
Παιδικό Εργαστήρι. Ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο απόγευμα για τους μικρούς δημότες και επισκέπτες μας, με Μουσικά Παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές, Τραγουδοπαιχνίδι και άλλες πολλές εκπλήξεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο  Casa di Neve.
Τρίτη 24  Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου / 19:30 
Η Νύχτα των Ευχών. Η πλατεία μας μεταμορφώνεται και φωτίζεται με τον πιο ξεχωριστό και γιορτινό τρόπο. To κέντρο της πόλης μας αλλάζει όψη και ο ουρανός μεταμορφώνεται, με ένα φαντασμαγορικό light show. Στη συνέχεια, γράφουμε τις ευχές μας και τις αφήνουμε να πετάξουν ψηλά. Εκατοντάδες ιπτάμενα φαναράκια θα γεμίσουν τον ουρανό με φως, στέλνοντας παντού το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας, αλλά και τη δική μας προσωπική ευχή κι επιθυμία.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα οριστεί νέα ημερομηνία για την εκδήλωση.
Τους μικρούς δημότες / επισκέπτες θα πρέπει να συνοδεύουν ενήλικες, προκειμένου να ανάψουν αυτοί τα ιπτάμενα φαναράκια.
Τρίτη   24  Δεκεμβρίου 2013
Τοπική  Κοινότητα  Φουρνάς / 18:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού. Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει δώρα στους μικρούς μας φίλους. Ο Σύλλογος Γυναικών Δημοτικής Ενότητας Φουρνά θα μας προσφέρει παραδοσιακά γλυκίσματα, ζεστούς λουκουμάδες, άφθονο τσίπουρο και κρασί. Dj set στο κέντρο του χωριού και αμέτρητες σοκολάτες για να μας χαρίσουν ενέργεια για χορό. Η φιλανθρωπική αγορά του Συλλόγου Γυναικών σας καλεί να προμηθευτείτε πρωτότυπα δώρα.
Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Στεγασμένη Λαϊκή Αγορά / 21:00
Πάρτι Νεολαίας. Δείτε πώς μεταμορφώνεται η στεγασμένη λαϊκή αγορά σε ένα εκπληκτικό χριστουγεννιάτικο club, από το Σύλλογο Νέων για την Ευρυτανία.                      
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας / 12:00
Συναυλία στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας. Η ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου Piccola Banda δίνει χαρά και γεμίζει με τις μουσικές της το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, σε μία ξεχωριστή συναυλία με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και αγαπημένη  ελληνική  μουσική.
Διεύθυνση Ορχήστρας: Ευαγγελία Βάρσου
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Αίθουσα εκδηλώσεων ΚΑΠΗ / 18:00
Εργαστήρι χριστουγεννιάτικων Muffins. Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας καλεί τους μικρούς επίδοξους ζαχαροπλάστες να φτιάξουν και να διακοσμήσουν όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα muffins. (Για παιδιά από 3 έως 12 ετών).
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία/ 18:30
Τα Ζαχαροπλαστεία Fresh  δημιουργούν ζωντανά γλυκές παρασκευές που το κοινό μπορεί να δει και να δοκιμάσει. Θα μας δώσουν τη δυνατότητα να συζητήσουμε με τους έμπειρους ζαχαροπλάστες και φυσικά να ανακαλύψουμε μερικά από τα πιο…. γλυκά τους μυστικά.
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / 21:00
Μουσική βραδιά για την καρδιά και το όνειρο. Με θέρμη ψυχής, καθαρή καρδιά και όνειρα, δύο καταξιωμένες καλλιτέχνιδες συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους, για να μας ταξιδέψουν και να βάψουν τα όνειρά μας με χρώματα ελπίδας μέσα από τη μουσική, ερμηνεύοντας γνωστές Άριες από όπερες, Lieder και μουσική για σόλο πιάνο. Σύμμαχοί τους τα καλύτερα υλικά, πλούσια σε φως, που χαράζουν με τις νότες τους, ένα αξιοσέβαστο και καλά αρχιτεκτονημένο πεντάγραμμο, με ορίζοντα διάρκεια για να κατακτήσει τις καρδιές μας.
Φωνή: Ειρήνη Τσιρακίδου
Πιάνο: Λάουρα Γκίνη
Συμμετέχουν: Nicola Gabriel - Άννυ Γιουβιανάκη με τη χορογραφία του Angelin Preljocaj στο κονσέρτο για πιάνο 23, Adagio  του Wolfgang Amadeus Mozart
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου / 21:30
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Η Αναγέννηση, διοργανώνει χριστουγεννιάτικο πάρτι νεολαίας στο «Στέκι της Δήμητρας».
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου / 18:30
Το Γλυκοπλαστείο μας απευθύνει το πιο γλυκό του κάλεσμα:
Μικροί και μεγάλοι φτιάχνουμε το δικό μας μικρό… γλυκό…. λαχταριστό… πρωτότυπο…. χριστουγεννιάτικο δέντρο! 
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / 21:00
ΤΑ ROYAL BALLET ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ
ΤΟ «ROYAL OPERA HOUSE LIVE CINEMA»
Τα πιο φημισμένα Μπαλέτα του κόσμου για πρώτη φορά από το Covent Garden του Λονδίνου, μέσω του ομίλου Antenna, σε επιλεγμένες αίθουσες ανά την Ελλάδα.
Η γιορτινή παράσταση «Ο Καρυοθραύστης» του Peter Wright κάνει τα φετινά μας Χριστούγεννα για όλη την οικογένεια ακόμη πιο μαγικά! Το αγαπημένο υπερθέαμα μεταδίδει το πνεύμα των γιορτών και χαρίζει μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους θεατές!
Καρυοθραύστης: Μπαλέτο σε δύο πράξεις/ Ορχήστρα της Royal Opera House/ Μουσική: Pyotr Il’yich Tchaikovsky / Χορογραφία: Peter Wright σύμφωνα με τον Lev Ivanov/ Διεύθυνση ορχήστρας: Tom Seligman / Σκηνικά: Julia Trevelyan Oman
Εισητήριο: 5 ευρώ (Γενική Είσοδος)
Προπώληση: Από Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 στο Γραφείο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ (Συνεδριακό Κέντρο) και στο ΚΕΠ του Παλαιού Δημαρχείου.           
Τρίτη   31 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου/ 12:00
Η ΖαχαροΠλατεία υποδέχεται τον Άγιο Βασίλη
και τους φίλους του. Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει δώρα στους μικρούς μας φίλους. Χριστουγεννιάτικες φιγούρες μας προσκαλούν στο δικό τους παραμυθένιο κόσμο, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου γεμίζει το κέντρο της πόλης με πρωτοχρονιάτικες μελωδίες. Ο Αθλητικός Σύλλογος TAE KWON-DO Ευρυτανίας περιμένει τους μικρούς μας φίλους στο Μεγάλο Κουτί Αγάπης να του δώσουν τα παλιά τους παιχνίδια, για να τα χαρίσει σε άλλα παιδάκια που έχουν ανάγκη.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο. 
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου / 19:30
Γλυκοπλαστείο!  Μικροί και ….αιώνια νέοι ελάτε να απολαύσουμε ένα μοναδικό Μπάρμπεκιου!!! Μάσμελοου Μπάρμπεκιου από τους ευφάνταστους ζαχαροπλάστες του Γλυκοπλαστείου. Και επειδή μπάρμπεκιου χωρίς μουσική δεν γίνεται, μαζί μας θα είναι και το Ράδιο Καρπενήσι.
Σάββατο  4  Ιανουαρίου 2014
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / 18:30
Τρία Αινίγματα Ταξιδεύουν Για Λύση… Παρίσι! Ένα μουσικοθεατρικό παιχνίδι που δίνει έμφαση στη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών στην εξέλιξη της ιστορίας. Ο Κατεργάρης Μουσικός, παίρνει σάρκα και οστά επί σκηνής και προσπαθεί να ξεγελάσει τα παιδιά αφού πρωτύτερα έχει ξεγελάσει τα ζώα του δάσους! Μάταια προσπαθεί όμως! Η Νεράιδα της Μουσικής, με τη βοήθεια των μικρών μας φίλων θα του χαλάσει τα σχέδια!
Από την ομάδα Τρομπετίνι.
Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / Ώρα: 18:30
Αρχαία Ελλάδα
Μία Εκπαιδευτική Διαδραστική Κινηματογραφική Ταινία με την ηθοποιό Θέμις Μπαζάκα και τη μικρή Βασιλική Καρρά, να προσκαλούν τα παιδιά στο δωμάτιο φαντασίας όπου η …«τηλεμεταφορά» τους επιτρέπει, να επισκεφθούν με τα ασύρματα τηλεχειριστήρια τους τα μεγαλύτερα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν διαδραστικά σε ψυχαγωγικό παιγνίδι γνώσεων που ακολουθεί κάθε ενότητα και να ενημερωθούν έτσι για τις μουσειακές συλλογές και την αξία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Τρίτη 7   Ιανουαρίου 2014                         
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Δημαρχείο Καρπενησίου / 11:00
Βράβευση καλύτερου εορταστικού  διάκοσμου. Επιβραβεύουμε τους καταστηματάρχες που συμμετείχαν και αυτοί με τον τρόπο τους στη δημιουργία της εορταστικής ατμόσφαιρας στο Δήμο μας. Ο Δήμος Καρπενησίου θα απονείμει τιμητικά βραβεία για τα τρία καλύτερα στολισμένα καταστήματα που εσείς θα έχετε επιλέξει με την ψήφο σας.           
Τετάρτη  8   Ιανουαρίου 2014                         
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο 
Ώρα: 21:00
Le Parc…2. Η ομάδα σύγχρονου χορού του Nicola Gabriel παρουσιάζει έξι διαφορετικές ιστορίες ζωής, επαναλαμβάνοντας την επιτυχημένη παράσταση του Νοεμβρίου Le Parc.
Αν μπορεί να μπει κάπου η ωραία φωτό της μακέτα που έφτιαξες για το Mall του Χιονοδρομικού με τίτλο: Φέτος τα Χριστούγεννα… “Ανεβείτε” στο Καρπενήσι! “Ανεβείτε” στο Βελούχι!

Σάββατο  21   Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Κρικέλλου / 19:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δώρα για τους μικρούς μας φίλους,  και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους.  
Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου / 19:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου, δώρα για τους μικρούς μας φίλους, πυροτεχνήματα, παραδοσιακά γλυκίσματα, χειροποίητες πίτες, ζεστά κάστανα  και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου Η Αναγέννηση.  
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013- Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου / 11:00-14:00 & 17:00-21:00
Χριστουγεννιάτικο Εργαστήρι στα Ξύλινα Σπιτάκια των Ξωτικών. Οι μικροί μας φίλοι μπορούν, κάθε μέρα, να συμμετέχουν σε ένα ξεχωριστό οικολογικό εργαστήρι. Αξίζει να το επισκεφθείτε!
Επιμέλεια: Φωτεινή Δεδούση, Σίσυ Κυλερτζή  
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / 19:30  
To πνεύμα των Χριστουγέννων.  Μια βραδιά αφιερωμένη στους αριστεύσαντες μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας, αλλά και σε συμπολίτες μας που έχουν προσφέρει, με το δικό τους τρόπο, στον τόπο μας. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Καρπενησίου και η  Piccola Banda, με αγαπημένες μελωδίες που έντυσαν μουσικά κινηματογραφικές επιτυχίες αλλά και χριστουγεννιάτικους ρυθμούς, μας παρασύρουν να βιώσουμε το Πνεύμα των Χριστουγέννων, δημιουργώντας μια ονειρική ατμόσφαιρα.
Διεύθυνση Ορχήστρας: Ευαγγελία Βάρσου
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Προυσού / 19:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, δώρα για τους μικρούς μας φίλους, και άφθονο τσίπουρο και κρασί για όλους από την Ένωση Απανταχού Προυσιωτών.  
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου / 18:30 
Παιδικό Εργαστήρι. Ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο απόγευμα για τους μικρούς δημότες και επισκέπτες μας, με Μουσικά Παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές, Τραγουδοπαιχνίδι και άλλες πολλές εκπλήξεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο  Casa di Neve.
Τρίτη 24  Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου / 19:30 
Η Νύχτα των Ευχών. Η πλατεία μας μεταμορφώνεται και φωτίζεται με τον πιο ξεχωριστό και γιορτινό τρόπο. To κέντρο της πόλης μας αλλάζει όψη και ο ουρανός μεταμορφώνεται, με ένα φαντασμαγορικό light show. Στη συνέχεια, γράφουμε τις ευχές μας και τις αφήνουμε να πετάξουν ψηλά. Εκατοντάδες ιπτάμενα φαναράκια θα γεμίσουν τον ουρανό με φως, στέλνοντας παντού το μήνυμα της αγάπης και της ελπίδας, αλλά και τη δική μας προσωπική ευχή κι επιθυμία.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας θα οριστεί νέα ημερομηνία για την εκδήλωση.
Τους μικρούς δημότες / επισκέπτες θα πρέπει να συνοδεύουν ενήλικες, προκειμένου να ανάψουν αυτοί τα ιπτάμενα φαναράκια.
Τρίτη   24  Δεκεμβρίου 2013
Τοπική  Κοινότητα  Φουρνάς / 18:00
Ανάβουμε το Δέντρο στην Πλατεία του Χωριού. Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει δώρα στους μικρούς μας φίλους. Ο Σύλλογος Γυναικών Δημοτικής Ενότητας Φουρνά θα μας προσφέρει παραδοσιακά γλυκίσματα, ζεστούς λουκουμάδες, άφθονο τσίπουρο και κρασί. Dj set στο κέντρο του χωριού και αμέτρητες σοκολάτες για να μας χαρίσουν ενέργεια για χορό. Η φιλανθρωπική αγορά του Συλλόγου Γυναικών σας καλεί να προμηθευτείτε πρωτότυπα δώρα.
Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Στεγασμένη Λαϊκή Αγορά / 21:00
Πάρτι Νεολαίας. Δείτε πώς μεταμορφώνεται η στεγασμένη λαϊκή αγορά σε ένα εκπληκτικό χριστουγεννιάτικο club, από το Σύλλογο Νέων για την Ευρυτανία.                      
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας / 12:00
Συναυλία στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας. Η ορχήστρα της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καρπενησίου Piccola Banda δίνει χαρά και γεμίζει με τις μουσικές της το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας, σε μία ξεχωριστή συναυλία με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και αγαπημένη  ελληνική  μουσική.
Διεύθυνση Ορχήστρας: Ευαγγελία Βάρσου
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Αίθουσα εκδηλώσεων ΚΑΠΗ / 18:00
Εργαστήρι χριστουγεννιάτικων Muffins. Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας καλεί τους μικρούς επίδοξους ζαχαροπλάστες να φτιάξουν και να διακοσμήσουν όλοι μαζί χριστουγεννιάτικα muffins. (Για παιδιά από 3 έως 12 ετών).
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία/ 18:30
Τα Ζαχαροπλαστεία Fresh  δημιουργούν ζωντανά γλυκές παρασκευές που το κοινό μπορεί να δει και να δοκιμάσει. Θα μας δώσουν τη δυνατότητα να συζητήσουμε με τους έμπειρους ζαχαροπλάστες και φυσικά να ανακαλύψουμε μερικά από τα πιο…. γλυκά τους μυστικά.
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / 21:00
Μουσική βραδιά για την καρδιά και το όνειρο. Με θέρμη ψυχής, καθαρή καρδιά και όνειρα, δύο καταξιωμένες καλλιτέχνιδες συγκέντρωσαν τις δυνάμεις τους, για να μας ταξιδέψουν και να βάψουν τα όνειρά μας με χρώματα ελπίδας μέσα από τη μουσική, ερμηνεύοντας γνωστές Άριες από όπερες, Lieder και μουσική για σόλο πιάνο. Σύμμαχοί τους τα καλύτερα υλικά, πλούσια σε φως, που χαράζουν με τις νότες τους, ένα αξιοσέβαστο και καλά αρχιτεκτονημένο πεντάγραμμο, με ορίζοντα διάρκεια για να κατακτήσει τις καρδιές μας.
Φωνή: Ειρήνη Τσιρακίδου
Πιάνο: Λάουρα Γκίνη
Συμμετέχουν: Nicola Gabriel - Άννυ Γιουβιανάκη με τη χορογραφία του Angelin Preljocaj στο κονσέρτο για πιάνο 23, Adagio  του Wolfgang Amadeus Mozart
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013
Τοπική Κοινότητα Αγίου Νικολάου / 21:30
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Η Αναγέννηση, διοργανώνει χριστουγεννιάτικο πάρτι νεολαίας στο «Στέκι της Δήμητρας».
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου / 18:30
Το Γλυκοπλαστείο μας απευθύνει το πιο γλυκό του κάλεσμα:
Μικροί και μεγάλοι φτιάχνουμε το δικό μας μικρό… γλυκό…. λαχταριστό… πρωτότυπο…. χριστουγεννιάτικο δέντρο! 
Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / 21:00
ΤΑ ROYAL BALLET ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ
ΤΟ «ROYAL OPERA HOUSE LIVE CINEMA»
Τα πιο φημισμένα Μπαλέτα του κόσμου για πρώτη φορά από το Covent Garden του Λονδίνου, μέσω του ομίλου Antenna, σε επιλεγμένες αίθουσες ανά την Ελλάδα.
Η γιορτινή παράσταση «Ο Καρυοθραύστης» του Peter Wright κάνει τα φετινά μας Χριστούγεννα για όλη την οικογένεια ακόμη πιο μαγικά! Το αγαπημένο υπερθέαμα μεταδίδει το πνεύμα των γιορτών και χαρίζει μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους θεατές!
Καρυοθραύστης: Μπαλέτο σε δύο πράξεις/ Ορχήστρα της Royal Opera House/ Μουσική: Pyotr Il’yich Tchaikovsky / Χορογραφία: Peter Wright σύμφωνα με τον Lev Ivanov/ Διεύθυνση ορχήστρας: Tom Seligman / Σκηνικά: Julia Trevelyan Oman
Εισητήριο: 5 ευρώ (Γενική Είσοδος)
Προπώληση: Από Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013 στο Γραφείο της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ (Συνεδριακό Κέντρο) και στο ΚΕΠ του Παλαιού Δημαρχείου.           
Τρίτη   31 Δεκεμβρίου 2013
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου/ 12:00
Η ΖαχαροΠλατεία υποδέχεται τον Άγιο Βασίλη
και τους φίλους του. Ο Άγιος Βασίλης μοιράζει δώρα στους μικρούς μας φίλους. Χριστουγεννιάτικες φιγούρες μας προσκαλούν στο δικό τους παραμυθένιο κόσμο, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καρπενησίου γεμίζει το κέντρο της πόλης με πρωτοχρονιάτικες μελωδίες. Ο Αθλητικός Σύλλογος TAE KWON-DO Ευρυτανίας περιμένει τους μικρούς μας φίλους στο Μεγάλο Κουτί Αγάπης να του δώσουν τα παλιά τους παιχνίδια, για να τα χαρίσει σε άλλα παιδάκια που έχουν ανάγκη.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο. 
Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου / 19:30
Γλυκοπλαστείο!  Μικροί και ….αιώνια νέοι ελάτε να απολαύσουμε ένα μοναδικό Μπάρμπεκιου!!! Μάσμελοου Μπάρμπεκιου από τους ευφάνταστους ζαχαροπλάστες του Γλυκοπλαστείου. Και επειδή μπάρμπεκιου χωρίς μουσική δεν γίνεται, μαζί μας θα είναι και το Ράδιο Καρπενήσι.
Σάββατο  4  Ιανουαρίου 2014
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / 18:30
Τρία Αινίγματα Ταξιδεύουν Για Λύση… Παρίσι! Ένα μουσικοθεατρικό παιχνίδι που δίνει έμφαση στη συμμετοχή των ίδιων των παιδιών στην εξέλιξη της ιστορίας. Ο Κατεργάρης Μουσικός, παίρνει σάρκα και οστά επί σκηνής και προσπαθεί να ξεγελάσει τα παιδιά αφού πρωτύτερα έχει ξεγελάσει τα ζώα του δάσους! Μάταια προσπαθεί όμως! Η Νεράιδα της Μουσικής, με τη βοήθεια των μικρών μας φίλων θα του χαλάσει τα σχέδια!
Από την ομάδα Τρομπετίνι.
Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο / Ώρα: 18:30
Αρχαία Ελλάδα
Μία Εκπαιδευτική Διαδραστική Κινηματογραφική Ταινία με την ηθοποιό Θέμις Μπαζάκα και τη μικρή Βασιλική Καρρά, να προσκαλούν τα παιδιά στο δωμάτιο φαντασίας όπου η …«τηλεμεταφορά» τους επιτρέπει, να επισκεφθούν με τα ασύρματα τηλεχειριστήρια τους τα μεγαλύτερα ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους. Επίσης, μπορούν να συμμετάσχουν διαδραστικά σε ψυχαγωγικό παιγνίδι γνώσεων που ακολουθεί κάθε ενότητα και να ενημερωθούν έτσι για τις μουσειακές συλλογές και την αξία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.
Τρίτη 7   Ιανουαρίου 2014                         
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Δημαρχείο Καρπενησίου / 11:00
Βράβευση καλύτερου εορταστικού  διάκοσμου. Επιβραβεύουμε τους καταστηματάρχες που συμμετείχαν και αυτοί με τον τρόπο τους στη δημιουργία της εορταστικής ατμόσφαιρας στο Δήμο μας. Ο Δήμος Καρπενησίου θα απονείμει τιμητικά βραβεία για τα τρία καλύτερα στολισμένα καταστήματα που εσείς θα έχετε επιλέξει με την ψήφο σας.           
Τετάρτη  8   Ιανουαρίου 2014                         
Δημοτική Κοινότητα Καρπενησίου
Συνεδριακό Κέντρο 
Ώρα: 21:00
Le Parc…2. Η ομάδα σύγχρονου χορού του Nicola Gabriel παρουσιάζει έξι διαφορετικές ιστορίες ζωής, επαναλαμβάνοντας την επιτυχημένη παράσταση του Νοεμβρίου Le Parc.
Αν μπορεί να μπει κάπου η ωραία φωτό της μακέτα που έφτιαξες για το Mall του Χιονοδρομικού με τίτλο: Φέτος τα Χριστούγεννα… “Ανεβείτε” στο Καρπενήσι! “Ανεβείτε” στο Βελούχι!