Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

* Το θέμα της ύδρευσης στην Δαφνούλα συζητήθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγράφων όπου ομόφωνα αποφασίστηκε αρχικά να γίνει αντικατάσταση της σωλήνας του δικτύου σε ένα σημείο  που είχε πρόβλημα,
έλεγχος από ειδικούς της γεώτρησης αν έχει νερό και να γίνει καθαρισμός και επίσης να κατασκευαστεί δεξαμενή στο Ραπτόπουλο απ΄ όπου θα μοιράζεται ίσα το νερό για Ραπτόπουλο, Δαφνούλα, Παλιοχώρι και εμπλουτισμός της πηγής στην Πρασιά. Δεν ξέρω κατά πόσο έχει «περπατήσει» αυτό το ζήτημα, θεωρώ όμως ότι θα πρέπει άμεσα να δοθεί λύση γιατί φίλοι και φίλες Δημοτικοί Σύμβουλοι με την δημόσια υγεία δεν μπορούμε να παίζουμε.

*Μόνο η κουτσή Μαρία δεν έχει εκδηλώσει ακόμη ενδιαφέρον για Δήμαρχος στα Άγραφα στις επόμενες εκλογές. Καλά κάνετε όσοι λέτε ότι θέλετε να θέσετε υποψηφιότητα, αλλά θέλω να σας ρωτήσω με τις λίγες γνώσεις στα μαθηματικά που έχω. Θέλω να μου απαντήσετε αν βγαίνουν τα κουκιά; Γιατί εγώ μετράω, ξαναμετράω και τα κουκιά δεν βγαίνουν ωρέ παιδιά.  Κάποιοι από σας ή κρατάτε κρυμμένους άσσους στο μανίκι σας ή είστε πολύ αισιόδοξοι ή δεν μάθατε να μετράτε. Γιατί κύριοι τώρα μόνο όσοι γνωρίζουν πολύ καλά το χώρο της πολιτικής και κυρίως της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα λεγόμενα «γατόνια», θα καταφέρουν να κλείσουν συνδυασμό, ή άλλοι ... 

*Επιστρέφει την Δευτέρα έμαθα ο Δήμαρχος Αγράφων καθότι έχει εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε. Το θέμα είναι από δω και πέρα να σταματήσουν τα πειράματα γιατί στον Δήμο Αγράφων δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε για νέα λάθη ούτε φυσικά και για κόντρες που οδηγούν σε αδιέξοδα.

*Παρόλα αυτά όμως, όπως έφτασαν στα αφτιά μου, η Σιδερά Κυρία της Αποκεντρωμένης, τον ξανακάλεσε σε απολογία μετά τις νέες καταγγελίες του Κατσιάδα. Εδώ βέβαια μπορεί να προκύψουν προβλήματα, όμως δεν θέλω να γίνω προάγγελος κακών μαντάτων, αλλά εδώ θα είμαστε και θα με θυμηθείτε πως θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις επί του θέματος και θα μείνουμε όλοι έκπληκτοι… Να μου το θυμηθείτε!

*Ωστόσο όπως πληροφορήθηκα, πολλά θέματα του Δήμου Αγράφων είναι ήδη στα χέρια του Εισαγγελέα Ευρυτανίας και αναμένονται εξελίξεις που θα κάνουν αίσθηση. Για σημαντικά λοιπόν ζητήματα του Δήμου, βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα και μέχρι τώρα έχουν κληθεί να καταθέσουν πάνω από 20 άτομα και μεταξύ αυτών και σημαίνων πρόσωπο που πέρασε από μεγάλα πόστα στο Νομό μας. Δεν ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της υπόθεσης, ξέρω όμως καλά ότι τα όσα θα δουν αργότερα το φως της δημοσιότητας θα προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις πολλών ρίχτερ στον τόπο μας.

*Αίσθηση έχει προκαλέσει σε πολλούς το γεγονός ότι στον έλεγχο που έγινε από την 3μελή επιτροπή στον Δήμο Αγράφων, βρέθηκαν 3 τουλάχιστον εντάλματα πληρωμής, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ. Το ζήτημα είναι μείζων καθότι στις υποθέσεις αυτές εμπλέκονται πολλοί που θα έχουν κακά ξεμπερδέματα. 

*Ο πάσα ένας μπορεί να γράφει και να λέει ότι θέλει για τον οποιοδήποτε ασχολείται με τα κοινά και αναλόγως των πράξεών του να τον κρίνει. Κάπως έτσι θα συμβεί και με την νεαρή αναπληρώτρια Δήμαρχο Αγράφων, που θα κριθεί για την 3μηνη παρουσία της στο τιμόνι του Δήμου. Χωρίς πολλές κουβέντες, κινήσεις σας και αυτές της Φεγγούλη, με τα ανάλογα μάλιστα αποτελέσματα, δεν έχουν ξαναγίνει καθότι δύσκολα θα δούμε Δήμαρχο να συναντά και να διεκδικεί για τον Δήμο από κορυφαίους Υπουργούς, να παρεμβαίνει στην Περιφέρεια αλλάζοντας προς το καλύτερο την εικόνα του Δήμου. Κακά τα ψέματα, ο Δήμος Αγράφων για να πάει μπροστά χρειάζεται νέους ανθρώπους με γνώσεις, όρεξη, θέληση και όραμα για τον τόπο. Οι κουρασμένοι και οι φθαρμένοι θα πρέπει να πάνε σπίτι τους…

*Λαϊκή συνέλευση καταστηματαρχών και κατοίκων της οδού Ζηνοπούλου συγκάλεσε ο Δήμαρχος Καρπενησίου, μετά την επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε μερίδα επιχειρηματιών, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από τις αλλαγές που έφερε η αναβάθμιση του κέντρου. Στην γκρίνια για στάσεις στάθμευσης , απάντησαν οι ψυχραιμότεροι καταστηματάρχες, ότι είναι αναγκαίο να αλλάξουν όλοι νοοτροπία , όπως και ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης, που εξέφρασε την πικρία του, που κάποιοι, ελάχιστοι όπως είπε μηδενίζουν το έργο.

*Ως το μεγάλο όνομα της ΝΔ για την Περιφέρεια, φαντάζει ο Κώστας Μπακογιάννης. Όπως καλά πληροφορήθηκα από πολιτικό πρόσωπο που δεν πέφτει έξω σε τέτοια θέματα, όλα παίζονται παρότι ο Δήμαρχος προτιμάει ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ…

*Πρόεδρος της ΝΟΔΕ για τα επόμενα 2 χρόνια θα συνεχίσει να είναι ο Κώστας Λαθύρης. Μόνος του ήταν υποψήφιος, λίγοι ήταν εκείνοι που πήγαν να ψηφίσουν, αλλά αυτά δεν έχουν σημασία, καθώς ο κ. Κώστας θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος και για τα επόμενα δύο χρόνια.

*Δύσκολη περίοδο για τον Πρόεδρο, καθώς κατά τη διάρκεια της θητείας του θα έχει να διαχειριστεί Δημοτικές και Ευρωβουλευτικές εκλογές και αν πάει κάτι στραβά, ενδεχομένως και βουλευτικές εκλογές κι εκεί θα φανούν η εμπειρία και οι γνώσεις ενός έμπειρου πολιτικού που τόσα χρόνια ασχολείται και κινείται δυναμικά στο χώρο.

*Σε επίσχεση εργασίας προχώρησε χειριστής του Χιονοδρομικού Κέντρου Βελουχιού που του οφείλονται δεδουλευμένα 5ετίας και αρνείται να συμμετέχει σε διανοίξεις του οδικού δικτύου, μέχρι να του καταβληθούν όλες οι οφειλές. Τα χρήματα ήταν πολύ περισσότερα γιατί οι καθυστερήσεις ξεκίνησαν από το 2004 , αλλά παραγράφηκαν λόγω 10ετίας και τώρα χρησιμοποίησε το έσχατο μέσο της επίσχεσης και της καταγγελίας στον επόπτη εργασίας.

*Με χειροπέδες κατέληξε 36χρονος στο Καρπενήσι, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον 36χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους 0,20 του γραμμαρίου. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε επιπλέον και απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 60 ημερών, για εξύβριση και απειλή κατ' εξακολούθηση. ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ…

*Μία νέα και πρωτοποριακή ενέργεια από τον Ιερό Ναό Ευρυτάνων Αγίων στο Καρπενήσι, ξεκίνησε πριν λίγες μέρες, για τους πιστούς που δεν μπορούν για κάποιο λόγο τις Κυριακές να παραβρεθούν και να προσευχηθούν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. 
Η Θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται ζωντανά μέσα  από live Streaming στο http://www.evrytanesagioi.gr/zontani-anametadosi
Η εφαρμογή τέθηκε για πρώτη φορά, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013 και αρκετοί ήταν εκείνοι που παρακολούθησαν από τον υπολογιστή τους τη Θεία Λειτουργία.