Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΕΙΧΕ ΑΓΙΟ Ο ΠΑΠΑ – ΚΩΣΤΑΣ














Από θαύμα γλίτωσε ο εφημέριος Λογγιτσίου π. Κων/νος Καναβάκης, όταν σήμερα το μεσημέρι,  Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2103, λεωφορείο του ΚΤΕΛ, συγκρούστηκε με το αγροτικό που οδηγούσε ο άτυχος ιερέας, λίγο έξω από το Αγρίνιο.

Παρέλαβε το σήμα της διεθνούς ρέφερι και για το 2013 η Κωνσταντίνα Μπουμπουρή


Στα Τρίκαλα την Πέμπτη 17/1 παρέλαβε το σήμα της διεθνούς ρέφερι και για το 2013 η διαιτητής του συνδέσμου Ευρυτανίας Κωνσταντίνα Μπουμπουρή. Πραγματοποιήθηκαν επιμορφωτικές συγκεντρώσεις και αγωνιστικές δοκιμασίες αξιολογημένων διαιτητών και βοηθών όλων των κατηγοριών.

Σφάχτε τους “Ελληνες” - Έγγραφο – ντοκουμέντο αποκαλύπτει τα χυδαία ψεύδη του “συνωστισμού”!


Όταν στη Σμύρνη επικρατούσε …συνωστισμός (τα έγγραφα σπάνε κόκαλα). Έγγραφο διαταγή του Διοικητή Σμύρνης, σε Οθωμανική γραφή, μεταφρασμένο από Σύλλογο Ελλήνων Μικρασιατών, που δίνει διαταγή για θάνατο στους Έλληνες της Σμύρνης και για “εκδίκηση” στις γυναίκες.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Α΄


* “Κατάφεραν να φιμώσουν έμενα αλλά κυρίως την ΑΛΗΘΕΙΑ”, ο «άνθρωπος ΣΟΥΛΕΪΜΑΝ!!!». «Ο άνθρωπος φάντασμα», ο «ΑΞΟΝΑΣ 4», αυτά και άλλα πολλά είπε η Κλεάνθη Φουρλίγκα για την διαγραφή της από την Δημοτική ομάδα του Τάτση, στην νέα «προς Αγραφιώτες» Επιστολή της.

Συνεδρίασε το ΔΣ Αγράφων Πέρασαν ομόφωνα τα θέματα

Δύο (2) νέες ανεξαρτητοποιήσεις 
από την ομάδα του 
Δημήτρη Τάτση - Έφυγαν 
και οι Βούρτσας, Σβερώνης 


Την πρώτη του συνεδρίαση για το 2013 πραγματοποίησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων.
Παρά τα όσα συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα με τις απουσίες, τις διαγραφές και την «αναγκαστική» εκλογή προεδρείου, τελικά την περασμένη Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013, το ΔΣ πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση του για το 2013.

Γνώμη Ιδού η Ρόδος ... στο Δήμο Αγράφων


Άκρως ανησυχητικά τα συμβαίνοντα το τελευταίο διάστημα στον Δήμο Αγράφων φίλες και φίλοι. Πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη και έχουν τα δίκια τους και λίγοι, ελάχιστοι, αυτοί που πιστεύουν ότι στον Δήμο Αγράφων,

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Δήμοι: 50.000 προσλήψεις άνεργων νέων μέσω ΕΕ

Την πρόταση – πρωτοβουλία «EU–STARTER» του Συμβουλίου των Δήμων και των Περιφερειών της Ευρώπης για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη κατέθεσαν σήμερα ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Frederic Vallier και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ

Επιστολή του ΙΣΚΕ στον Πρωθυπουργό για το μάθημα των Θρησκευτικών

Την παρακάτω επιστολή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμρά έστειλε ο ΙΣΚΕ για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με το μάθημα των Θρησκευτικών, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του. 

ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Σοφοκλέους  4 - Τ.Κ105 59 ΑΘΗΝΑ
Τηλ: 210 3248877
http://www.iersynklellados.blogspot.gr/

Προς
Τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Ελληνικής
Κυβερνήσεως κ.κ. Αντώνιο Σαμαρά.

Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε.
Ο ΙΕΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ο οποίος εκπροσωπεί και εκφράζει τις απόψεις των Κληρικών της Ελλαδικής Εκκλησίας απευθύνεται προς

Με επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του κατηχητικού Σχολείου Κρέντης

Με αξιοσημείωτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιανουαρίου 2013 η καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του κατηχητικού σχολείου Κρέντης.

Σύλλογος φίλων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας Ο καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξενοφώντας Μουσάς στις 25 Γενάρη στο Καρπενήσι

Ο Σύλλογος φίλων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας ανακοινώνει ότι  την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, ο καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ξενοφώντας Μουσάς θα μιλήσει για το μηχανισμό των Αντικυθήρων στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Στις 11:00 πμ θα μιλήσει σε παιδιά Ε’ και ΣΤ’ τάξης Δημοτικού σχολείου και στις 12:30 σε παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου, καθώς και σε ενήλικες.

Έντονες αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία - Καταργούνται οι Υπηρεσίες της Επιθεώρησης Εργασίας στο Νομό

Τη «χαριστική βολή» στα εναπομείναντα δικαιώματα των εργαζομένων ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση μέσω της κατάργησης-συγχώνευσης των υπηρεσιών του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας σε μια σειρά από περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, μέσω του νέου οργανογράμματος του Υπουργείου Εργασίας, που αφορά τις υπηρεσίες του Υπουργείου και τους εργαζόμενους,

Διανομή φέτας από τον Σύλλογο Πολυτέκνων Ευρυτανίας

Από το σύλλογο πολυτέκνων νομού Ευρυτανίας ανακοινώνεται ότι από αύριο Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013, αρχίζει η διανομή φέτας στις πολύτεκνες οικογένειες του νομού μας που έχουν υποβάλλει τα δικαιολογητικά τους για το έτος 2012 .

Η ομάδα του ΓΕΛ Καρπενησίου έλαβε μέρος στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Εργαστηριακό Διαγωνισμό Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών

Η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών – ΠΑΝΕΚΦΕ (www.ekfe.gr) διοργάνωσε το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδέλφειας στην Αθήνα, για πέμπτη συνεχή χρονιά, τον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό

Επιτέλους αντίσταση από Έλληνα Βουλευτή - Ο Τέρενς Κουίκ μήνυσε την τρόικα!

Δριμύ κατηγορώ από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο των ΑΝ. ΕΛ. στην Ευρυτανία  κατά Τόμσεν, Μαζούχ και Μόρς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και της Ελλάδας!

Παρουσία και χορηγία του Γιώργου Κουτρουλιά η κοπή της Βασιλόπιτας των Μαυροματιανών στην Αθήνα

Με επιτυχία και σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Σύλλογος Μαυροματιανών που εδρεύει στην Αθήνα.
Η πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση έλαβε χώρα σε ένα εκ των καταστημάτων Palmie bistro, που βρίσκεται στην πλατεία Κάραβελ,

Η κοπή της πίτας του συλλόγου Αγραφιωτών 2013 Ο πρώην δήμαρχος Αγράφων Χρήστος Μπούρας, ο τυχερός της χρονιάς ...

Ο σύλλογος των Αγραφιωτών  Αγράφων  Ευρυτανίας " Τ'    Ά γ ρ α φ α   ",  πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου, στo  γραφείo του συλλόγου στην Αθήνα.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Χοροεσπερίδα από τους Συλλόγους Επισκοπιωτών και Ευρυτάνων Ναυπακτίας, Βασιλόπιτες για το Σύλλογο Λεπιανιτών και την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε την περασμένη Κυριακή 20 Ιανουαρίου, ο Σύλλογος των  Λεπιανιτών Ευρυτανίας. Σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα μέλη  και φίλοι του Συλλόγου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές για το νέο χρόνο και να περάσουν μια ξεχωριστή μέρα.
Την καθιερωμένη πίτα τους έκοψαν και στην ΕΝΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ.

Κοσμοσυρροή στο μνημόσυνο του γέροντα Βησαρίωνα στην Ι.Μ. Αγάθωνος

Με τη συμπλήρωση 22 ετών από την κοίμηση του Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγάθωνος την Κυριακή 20 Ιανουαρίου, πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Γέροντος.

Ο Ηλίας Προβόπουλος επέστρεψε στην Ελευθεροτυπία



Ο συνεργάτης μας Ηλίας Προβόπουλος επέστρεψε στα παλιά του λημέρια στην Ελευθεροτυπία απ’ όπου θα συνεχίσει να γράφει για όλα αυτά που γίνονται στις «Μικρές Πατρίδες» όλης της Ελλάδας, μικρά και μεγάλα που μπορεί να μας διαφεύγουν και θα συνομιλεί με ανθρώπους που δεν έχουν φύγει από τον τόπο του, διατηρούν το λόγο τους και δημιουργούν ακόμη. Για όποιον θέλει να μιλήσει με τον Ηλία μπορεί να τον αναζητήσει στο τηλέφωνο 6973187627 και να του στείλει μήνυμα στο e-mail: provoilias@gmail.com.
 

Παλιά και νέα τζάκια...

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ


Νατάσα Κοφίνη, Βάσω Φεγγούλη, Πάνος Ζαχαράκης, Πάνος Παπαδήμος και Δημήτρης Τσιώλης, οι νέοι Αντιδημαρχοι
 Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μέχρι αύριο το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν επισήμως τα ονόματα των αντιδημάρχων στο Δήμο Αγράφων.

ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ 5 ΝΕΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Είμαστε η κοινωνία του φαίνεστε και όχι του είναι. Αυτό αποδεικνύετε  περίτρανα κάθε μέρα τόσο σε το  τοπικό  όσο και σε  γενικό επίπεδο.  Στην  μικρή κοινωνία  μας για πολλούς συμπατριώτες μας  ως  μέγα σκάνδαλο  φαντάζει η επιλογή της γνωστής συμβολαιογράφου κ. Μαρίας Γαλανού

Δωρεάν εξέταση για τη Νόσο Αλτσχαϊμερ από το Σύλλογο Γυναικών Ευρυτανίας

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας διοργανώνει διήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη, με αναχώρηση στις 20 Ιανουαρίου. Στόχος της επίσκεψης του συλλόγου είναι τα μέλη του να πραγματοποιήσουν  την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου δωρεάν εξέταση διάγνωσης και  πρόληψης για τη Νόσο Αλτσχαϊμερ. Κόστος συμμετοχής 79,00. Τηλ. επικοινωνίας  για δήλωση συμμετοχής: 22370 23306, 6977845771

Δημοπρατούνται 6 μεγάλα έργα στο Νομό από Περιφέρεια και Δασαρχείο


Έξι μεγάλα έργα θα δημοπρατηθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα στο νομό και θα αρχίσουν και πάλι τα ακούγονται οι μηχανές από τις μπουλντόζες και τα φορτηγά, μετά από την πολύμηνη «σιωπή» τους, λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 7.764.500,00 ευρώ είναι τα εξής :

Μια υποτροφία σε φοιτητές/τριες της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του 2ου έτους από το «ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΟΣ»

Το «ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΟΣ» χορηγεί ΜΙΑ (1) ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ, σε φοιτητές/τριες της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του 2ου έτους, καταγομένους πρωτίστως από το νομό Ευρυτανίας, άλλως εκ των νομών Φθιώτιδος, Φωκίδος και Αιτωλοακαρνανίας.
Το ποσό της υποτροφίας καθορίζεται στο ποσό των 5.500 δολαρίων ΗΠΑ ετησίως περίπου.
Αιτήσεις δεκτές ταχυδρομικά στη διεύθυνση ΞΑΝΘΟΥ 5, Τ.Κ. 10673, ΑΘΗΝΑ, ΜΕΧΡΙ  15/02/2013. Πληροφ. Τηλ. 210.3640143, καθ. 12-3 μ.μ.

Γιατί δεν ξεσηκώνεται ο κόσμος;

Το Σύνταγμα παραβιάζεται καθημερινά από την κυβέρνηση, αδυνατώντας το ίδιο, ως κατασκεύασμα του πολιτικού συστήματος και όχι ως γνήσιο δημιούργημα του λαού, να μας προστατέψει. Η κοινωνία και ειδικότερα τα μεσαία και κατώτερα οικονομικά στρώματα, οδηγούνται… στην εξαθλίωση.

Γίναμε θέμα - Ανακλήθηκε από τον Υπουργό Υγείας ο διορισμός της Μαρίας Γαλανού στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Στην ανάκληση του διορισμού της Μαρίας Γαλανού προχώρησε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μετά το σάλο που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα αφού η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Καρπενησίου είναι σύζυγος του οφθαλμίατρου ο οποίος είχε κατηγορηθεί για «φακελάκι». Όπως θα θυμούνται οι αναγνώστες μας τον Απρίλιο του 2012, η είδηση ότι ο συγκεκριμένος γιατρός ζήτησε και πήρε 150 ευρώ από ανάπηρο ασθενή, τρόφιμο του Θεραπευτηρίου χρονίων παθήσεων, για εγχείρηση καταρράκτη, έκανε μεγάλη αίσθηση.

Την καταγγελία ως γνωστόν είχε κάνει η κοινωνική λειτουργός του Ιδρύματος η οποία ενημέρωσε τον προϊστάμενό της και διοικητή του θεραπευτηρίου αλλά και την Ασφάλεια Καρπενησίου για τα περαιτέρω. Οι αστυνομικοί προσημείωσαν τρία χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τα οποία και βρήκαν στο γραφείο του γιατρού μετά την συναλλαγή.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ

*Δεν φτάνουν όλα αυτά περί του Νοσοκομείου, που μου ανέβασαν το αίμα στο κεφάλι, έχουμε και το Δήμο Αγράφων να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Κύριοι είστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ. Ντροπή σας!

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις στο Δήμο Αγράφων

-Διαγράφησαν από την ομάδα του Τάτση
Θύμιος Μιχόπουλος και Κλεάνθη Φουρλίγκα

-Νέος πρόεδρος του ΔΣ ο Χρήστος Δημητρόπουλος

Ραγδαίες ήταν εξελίξεις στο Δήμο Αγράφων, μετά τη τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Κυριακή 13 Ιανουαρίου. Για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, σύσσωμη η αντιπολίτευση, καθώς και 5 δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης,

ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ... Ανακοίνωση του Βαγγέλη Καρφή για την ανάπλαση του Καρπενησίου

Θέμα έντονης συζήτησης έγινε τελευταία η ανάπλαση της πόλης του Καρπενησίου, ένα έργο προϋπολογισμού 3.200.000 ευρώ με υπάρχουσα εγκεκριμένη πίστωση από το 2010 ποσού 2.000.000 ευρώ. Η μελέτη ανατέθηκε  άτυπα σε γραφείο των Αθηνών  χωρίς την νόμιμη διαδικασία, υπογράφηκε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για να νομιμοποιηθεί και στη συνέχεια αφού θα έπρεπε να πληρωθεί το γραφείο των Αθηνών δρομολογήθηκε η  κατάτμηση σε μικρότερες επί μέρους μελέτες οι οποίες ανατέθηκαν  το 2012 σε συγκεκριμένους μελετητές του γραφείου των Αθηνών με την αρνητική ψήφο της παράταξής μας,

Χιονοδρομικό Κέντρο: Το Καρπενήσι πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα της Νάουσας

Στις αρχές Ιανουαρίου προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός  για το έργο αναβάθμισης του χιονοδρομικού κέντρου «3-5 Πηγάδια» και τη δημιουργία νέων τουριστικών και αθλητικών εγκαταστάσεων στη Νάουσα με ΣΔΙΤ.

Κοπή πίττας από Συλλόγους και φορείς

Την τιμητική του έχει αυτό το διάστημα το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, ειδικά δε από Συλλόγους και Φορείς, οι οποίοι για τον εορτασμό του νέου έτους, βρίσκουν την ευκαιρία να συγκεντρωθούν, να συζητήσουν για διάφορα θέματα και να ξεφύγουν για λίγο από την σκληρή πραγματικότητα.

ΣΠΟΥΡΝΗ (Έθιμο της Πρωτοχρονιάς στην περιοχή του Προυσού)

Με αφορμή άρθρο του Ευρυτανικού Παλμού στο φύλο της εφημερίδας   της Τετάρτης 2 Ιανουαρίου,  με τίτλο «Πρωτοχρονιάτικα έθιμα σε όλη την Ελλάδα»  η Γραμματέας του Συλλόγου απανταχού Προυσιωτών κ. Λεωνή Θανασούλα,  μας έστειλε άρθρο,

Έτσι, χωρίς τίτλο - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις η εκκλησία είναι ο θεσμός που εμπιστεύονται περισσότερο οι Έλληνες σε ποσοστό περίπου 70%. Αυτό το ποσοστό δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικό, άλλωστε εάν λάβουμε υπόψη την ιστορία όταν η ορθοδοξία ήταν συνώνυμη με τον ελληνισμό και κανείς δεν ένιωθε Έλληνας χωρίς να είναι ορθόδοξος στο θρήσκευμα.