Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Palmie Bistro: Με το σύνθημα «Κάθε ώρα, κάθε μέρα, όλη μέρα…» αναπτύσσεται σταθερά, μέσα και έξω από την Ελλάδα

Δημιουργός και ψυχή του Ομίλου, ο Γιώργος Κουτρουλιάς,  από τους κορυφαίους επιχειρηματίες στο χώρο της εστίασης στην Ευρώπη με καταγωγή από την ιστορική Μαυρομάτα. 

Οι νέοι της Κρέντης έδωσαν το δικό τους “παρών”

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του έκοψε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 19 Ιανουαρίου 2013, ο Σύλλογος Νέων Κρέντης «Η ΔΡΑΣΙΣ».

Το “έριξαν” έξω οι Επισκοπιώτες



Και ο Σύλλογος Επισκοπιωτών «Η Κοίμησις της Θεοτόκου», που εδρεύει στο Αγρίνιο, πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013, τον ετήσιο χορό και την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Κοπή πίττας από Συλλόγους

Την τιμητική του έχει αυτό το διάστημα το έθιμο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, όπως είπαμε και σε παλιότερο αφιέρωμά μας, ειδικά δε από Συλλόγους και Φορείς, οι οποίοι για τον εορτασμό του νέου έτους, βρίσκουν την ευκαιρία να συγκεντρωθούν, να συζητήσουν για διάφορα θέματα και να ξεφύγουν για λίγο από την σκληρή πραγματικότητα.

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑΣ



Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6 μ.μ. ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος κ. Κων/νος Ηλ. Μήτσιος θα μιλήσει στο Σύλλογο Ορθοδόξου Χριστιανικής Αγωγής "Ο Άγιος Ηρωδίων" (αίθουσα γωνία Πατρόκλου 34 και Αχιλλέως, Λαμία), με θέμα: "Ζη Κύριος ο Θεός".

Η θρησκευτική συνείδηση των μαθητών Γράφει ο Κων/νος Ηλ. Μήτσιος


Η «ως υδάτων πολλών» φωνή του Ι. Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας και της ελληνικής Εκκλησίας γενικότερα, ευελπιστούμε ότι συντάραξε τους κυβερνώντες και ευαισθητοποίησε τους πολίτες για το θέμα της δημιουργίας θρησκευτικής συνείδησης στους ελληνόπαιδες.

Γνώμη - Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


Η ώρα της αλήθειας για τον Δήμαρχο και τους νέους Αντιδημάρχους στον Δήμο Αγράφων έφτασε. Δυο χρόνια μετά την εκλογή του Δημήτρη Τάτση στον Καλλικρατικό αυτό Δήμο,

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Τυχαία συνάντηση με τον Βουλευτή του νομού μας είχα πριν λίγες ημέρες σε κομμωτήριο στο  κέντρο της πόλης όπου αμφότεροι πήγαμε να περιποιηθούμε την κόμη και τα γένια μας.  Στο μικρό διάστημα της συνεύρεσης  ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις περί της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ο θεσμός των Σχολαρχείων στην Ευρυτανία



Η Πανευρυτανική Ένωση και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (Γ.Α.Κ.) Νομών Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 11:00 π.μ.θα παρουσιάσουν το βιβλίο με τίτλο: "Ο θεσμός των Σχολαρχείων στην Αιτωλοακαρνανία και Ευρυτανία - Ο Σχολάρχης Ιωάννης Κούρος (1854-1912) 100 χρόνια μετά" (Πρακτικά Ημερίδας), σε εκδήλωση που θα γίνει στο  Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13 - Αθήνα),

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α΄


*Έτοιμοι να διεκδικήσουν την ψήφο των Αγραφιωτών, γράφτηκε πως δήλωσαν οι κ.κ. Θ. Μιχόπουλος και Θ. Μπαμπαλής. Ο πρώην Αντιδήμαρχος εξεδήλωσε την επιθυμία να ηγηθεί ενός σχήματος, ο κορμός του οποίου είναι ήδη γνωστός και αποτελείτε από τους διαφωνούντες της ομάδας Τάτση ενώ ο κ. Μπαμπαλής σε επιστολή του

Κοπή πίττας με γλέντι και χορό από τις Γυναίκες

Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας την περασμένη Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 στις 8 το βράδυ.
Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, το εξοχικό κέντρο ‘Παράδεισος’, όπου και πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ήταν γεμάτο από τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, οι οποίοι απόλαυσαν το φαγητό και το ποτό τους με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Το γλέντι κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα.

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ορίστηκαν οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων Αναλαμβάνουν από σήμερα οι: Ν.Κοφίνη Β. Φεγγούλη, Π.Παπαδήμος & Δ.Τσιώλης




Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ορισμού τους οι αρμοδιότητες που αναλαμβάνει ο κάθε αντιδήμαρχος είναι οι εξής:
Η Νατάσα Κοφίνη θα είναι αρμόδια Για τον Τομέα παιδείας πολιτισμού και ανάπτυξης, που αφορούν τα εξής: 
•Εκπόνηση προγραμμάτων για την προστασία των μνημείων ιστορικών τόπων και παραδοσιακών οικισμών
•Δημιουργία δημοτικού κέντρου ιστορίας και τεκμηρίωσης
•Εκπόνηση προώθηση πολιτιστικών και πνευματικών δράσεων
•Αναβάθμιση και διαχείριση σχολικών επιτροπών Δήμου
•Σχεδιασμός νέων και συντήρηση των υφιστάμενων σχολικών μονάδων
•Διαχείριση και δημιουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων
•Προώθηση προγράμματος μαζικού αθλητισμού
Η Βάσω Φεγγούλη θα είναι αρμόδια για τον Τομέα Οικονομικών, κοινωνικής πολιτικής και  μέριμνας
•Κατάρτιση και παρακολούθηση του Προϋπολογισμού και των απολογισμών του Δήμου
•Εκμετάλλευση εθνικών και ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων
•Αξιοποίηση της Δημοτικής περιουσίας με σχεδιασμό και αναπτυξιακό προσανατολισμό
•Εφαρμογή πολιτικών για την κοινωνική φροντίδα της βρεφικής, παιδικής και τρίτης ηλικίας
•Εφαρμογή πολιτικών για την μέριμνα υποστήριξη και φροντίδα ευπαθών κοινωνικών ομάδων
•Μέριμνα για την στήριξη των αστέγων και οικονομικά αδυνάτων και πολυτέκνων δημοτών
•Προώθηση και ανάπτυξη του εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης
•Να υπογράφει όλα τα έγγραφα, αποφάσεις, δικαιολογητικά και πράξεις σχετικά με την οικονομική υπηρεσία.
Ο Πάνος Παπαδήμος θα είναι αρμόδιος για τον Τομέα Διοίκησης Οργάνωσης και Επιχειρηματικότητας
•Οργάνωση του Δήμου με καθιερωμένο σύστημα ολικής ποιότητας και λειτουργία των υπηρεσιών
•Αξιοποίηση και διαρκής εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου
•Καθιέρωση του υπηρεσιακού και η επέκταση της λειτουργίας των ΚΕΠ
•Οργάνωση και κεντρικός έλεγχος προμηθειών και αποθήκης
•Καθιέρωση διαδικασιών διαρκούς ελέγχου και αξιολόγησης
•Η λειτουργία του γραφείου γεωργικής – αγροτικής  ανάπτυξης
•Προώθηση και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και υπηρεσιών επαγγελματικής κατάρτισης μέσω κεντρικού επαγγελματικού προσανατολισμού
Και ο Δημήτρης Τσιώλης θα είναι για τον Τομέα Ανάπτυξης και Απασχόλησης

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΘΟΔΩΡΗ ΜΠΑΜΠΑΛΗ


Κ. Μπαμπαλή με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε ότι ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ σας ταρακούνησε για τα καλά και αυτό έχει για μας ιδιαίτερη σημασία.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ


Αγαπητοί συμπατριώτες,
Με την ευκαιρία του νέου έτους εύχομαι σε όλες και σε όλους Καλή Χρονιά.
Θέλω με την παρούσα να επικοινωνήσω μαζί σας αναφορικά με τα όσα θλιβερά συμβαίνουν στο Δήμο μας και βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά σχετικά και με την προσπάθεια κάποιων να ενοχοποιήσουν την αντιπολίτευση για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αγράφων.

Γράφτηκε και ειπώθηκε ότι είναι ασέβεια προς τους θεσμούς, απαξίωση, ύβρις και προσβολή το γεγονός ότι απουσίαζε η αντιπολίτευση από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ανάδειξη προεδρείου και επιτροπών του Δήμου.

Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου: Οι προτάσεις μας και γιατί ψηφίσαμε λευκό για τον προϋπολογισμό του 2013


Στη 2η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (23 Ιανουαρίου) το μοναδικό θέμα ήταν η ψήφιση του προϋπολογισμού 2013 του δήμου Καρπενησίου.
Η Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία Καρπενησίου αντιμετωπίζει πάντα το θέμα του προϋπολογισμού με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα, κάνοντας τις παρατηρήσεις της και τις προτάσεις της.
Ο νέος προϋπολογισμός συντάχθηκε με βάση την εγκύκλιο ΚΥΑ 47490 που επιβάλλει κανόνες και διαδικασίες σύνταξης και ελέγχου του προϋπολογισμού. Πολλά από αυτά που απαιτεί η εγκύκλιος ήταν προτάσεις της δημοτικής μας ομάδας τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Η ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΦΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2013


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η συζήτηση του προϋπολογισμού αποτελεί κορυφαίο θέμα για το δημοτικό μας συμβούλιο και για το λόγο αυτό ο νομοθέτης προέβλεψε την μοναδική συνεδρίαση. Απορώ όμως με τη στάση του δημάρχου ο οποίος επέλεξε σε αυτή τη συνεδρίαση να κάνει απολογισμό της δημοτικής αρχής πάνω από μία ώρα χωρίς προειδοποίηση. Κύριε πρόεδρε σας ενημερώνω ότι για τον απολογισμό υπάρχουν συγκεκριμένες διατάξεις και μπαίνουν σε εφαρμογή τον Ιούνιο κάθε έτους.

ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ Απολογισμός έργων και δράσεων στη δίχρονη θητεία του Κώστα Μπακογιάννη

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Είναι πολύ εύκολο να δηλώνεις αθώος, για ότι κακό συμβαίνει και να φταίνε μόνο οι άλλοι. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και στο Δήμο Αγράφων.

Έναρξη ουσιαστικής και ευρείας διαβούλευσης για το Χωροταξικό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας


Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ξεκίνησε η διαβούλευση για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού με την παρουσίαση και τη συζήτησή του στη Λαμία στις 22 Ιανουαρίου. Η διαβούλευση που έχει ανοιχτό και ουσιαστικό χαρακτήρα θα συνεχιστεί με αντίστοιχη παρουσίαση και διάλογο στη Χαλκίδα και μετά από υποβολή προτάσεων, απόψεων και θέσεων των φορέων θα κορυφωθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας στο τέλος Φεβρουαρίου.

Πανευρυτανική Ένωση Προγραμματισμένες δραστηριότητες για το έτος 2013


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ιστορικής Πανευρυτανικής Ένωσης κατά την τακτική συνεδρίασή του στις 16 Ιανουαρίου 2013 αποφάσισε ομόφωνα όπως προγραμματίσει τις παρακάτω δραστηριότητες για το  έτος 2013:
α.- Πραγματοποίηση 3ήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου στη Δημοτική Ενότητα  Προυσού με θέμα σχετικό την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας (συμμετοχή της Ευρυτανίας στους Βαλκανικούς Πολέμους 1912-13  – 100 χρόνια μετά), σε συνεργασία με τους τοπικούς  πολιτιστικούς συλλόγους.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Β΄


*Δεν υπάρχει λογική στην συνένωση των Ιδρυμάτων Κοινωνικής Φροντίδας, είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, υπερασπιζόμενος την διατήρηση του αυτοδιοίκητου του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Στις 29 Ιανουαρίου ο ετήσιος χορός και η κοπή της Βασιλόπιτας



Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας διοργανώνει και φέτος τον καθιερωμένο χορό για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών σε συνδυασμό με την κοπή βασιλόπιτας για τον ερχομό του 2013.

ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ - Γράφει ο Καθηγητής ΑΠΘ Θαν Γιαννακόπουλος


Πριν λίγες μέρες στον Ευρυτανικό Παλμό δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα της απογραφής για την Ευρυτανία. Μαζί έγιναν και κάποια σχόλια. Ένα από αυτά είναι άξιο παρατήρησης. Η αύξηση του μόνιμου πληθυσμού στο Δήμο Καρπενησίου και η μείωση  σε όλα τα χωριά της περιοχής του Νομού. Ακτινοσκοπώντας την διαπίστωση αυτή καταλήγουμε σε συμπεράσματα  μελαγχολικά για το μέλλον. Αν και η μεθοδολογία της Απογραφής του 2011 διαφέρει από εκείνη της προηγούμενης απογραφής. Στην Απογραφή του 2001 απογράφονταν τα άτομα που βρίσκονταν παρόντα στον τόπο της Απογραφής ενώ το 2011 τα άτομα που έχουν ζήσει συνεχώς στο τόπο της συνήθης διαμονής τουλάχιστον για 14 μήνες πριν την Απογραφή ή έφθασαν στον τόπο με την πρόθεση να μείνουν τουλάχιστον για ένα χρόνο.