Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Μαρτίου!



Το έξυπνο σχέδιο παραπληροφόρησης, που έστησε η τουρκική διπλωματία, μετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών Α. Σαμαρά και Τ. Ερντογάν στο Κατάρ, επιβεβαίωσε την πρόβλεψη της «δ» ότι το αίνιγμα του 2013 επικεντρώνεται στο Αιγαίο. 

Στις 13 Φλεβάρη η Συνεστίαση-Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της ΕΛΜΕ Ευρυτανίας

Με απόφαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ η ετήσια συνεστίαση και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την τρέχουσα σχολική χρονιά, θα πραγματοποιηθεί  στο Καρπενήσι την Τετάρτη 13 Φλεβάρη στις 8.30 μ.μ. στην  ταβέρνα “ο Γεωργαλής”.

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - Β ΜΕΡΟΣ

*Βέβαια η αντιπολίτευση έχει ξαναζητήσει διαχειριστικό έλεγχο, κάτι που δεν έγινε, διότι οι νυν αντιφρονούντες της συμπολίτευσης τότε ήταν με τον Δήμαρχο και την θεσούλα τους.

Τροπολογία «σβήνει» παλιές διώξεις σε αγρότες λόγω κινητοποιήσεων



«Στοπ» στις παλιές διώξεις αγροτών, οδηγών ταξί και φορτηγών δημόσιας χρήσης λόγω κινητοποιήσεων βάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης με τροπολογία που κατατέθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης.

Από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής περιόδου Μαΐου 2013


                   ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ,

ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Δ/ΝΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ





 aΑνακοινώνεται ότι από την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου μέχρι και την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας αιτήσεις για συμμετοχή στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας εξεταστικής  περιόδου Μαΐου  2013.

   Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 11 και 12 Μαΐου 2013 για τα επίπεδα:

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΕΒΑΛΑΝ ΦΟΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΟΤΕΤΣΙΑ!!! ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ!!!



Και για του λόγου το αληθές:
Ακόμα και οι... πέτρες θα φορολογούνται πλέον με την επέκταση της φορολογίας στα οικόπεδα εκτός σχεδίου και τα χωράφια, ακόμη και αν δεν έχουν καμία εμπορική αξία. Ακόμη και οι άνεργοι θα κληθούν από το φθινόπωρο να πληρώσουν φόρο για χωράφια και κτήματα που κληρονόμησαν από τους γονείς τους, ακόμη και αν αυτά δεν τους αποφέρουν κανένα εισόδημα.

Τον απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής Στερεάς Ελλάδας για το 2012 παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.



Συνήλθε στις 31 Ιανουαρίου σε Ειδική Συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας, με μοναδικό θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 185 του «Καλλικράτη».

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α΄

*Ως αναγνώστης, 10 χρόνια τώρα του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, είχα συνηθίσει να διαβάζω πάντα τα παράπονα και τα κατά πάντων «αναγνώσματα» του Δημοσθένη Τσιαμάκη στην εφημερίδα αυτή. Είχα συνηθίσει, όπως και αρκετοί αναγνώστες, τον Δημοσθένη Τσιαμάκη δια του ΠΑΛΜΟΥ,

Επιμελητήριο Ευρυτανίας Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα: Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης – Τουρισμού – Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013»

Το Επιμελητήριο Ευρυτανίας  διοργανώνει την 13η Φεβρουαρίου- ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00μ.μ Ενημερωτική Ημερίδα  με θέμα: Πρόγραμμα «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε. που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης  – Τουρισμού – Εμπορίου - Υπηρεσιών στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013»

Η φωτεινή πλευρά του Φεγγαριού Του Γ. Σταυράκη



Τώρα που η κρίση έζωσε για τα καλά εμάς τους πανέλληνες, τον τελευταίο καιρό βλέπουμε ποικίλες συνομοταξίες ειδικών αλλά και καφενόβιων να καταστροφολογούν είναι καιρός να κοιτάξουμε και την άλλη πλευρά του φεγγαριού, τη φωτεινή, γιατί υπάρχει και αυτή.

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



 Στις 2 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνούλας πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του σε ταβέρνα στον Βύρωνα Αττικής. Μεγάλη ήταν η συμμετοχή από φίλους και μέλη του Συλλόγου.

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Μαθημάτων ΙI

Στο πλαίσιο της παροχής της απαιτούμενης διδακτικής και οργανωτικής υποστήριξης των εκπαιδευτικών ΠΕ04 στην εργαστηριακή διδασκαλία, το ΕΚΦΕ Ευρυτανίας διοργανώνει επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα:«Εργαστηριακή Διδασκαλία των Φυσικών Μαθημάτων III» την Τρίτη 12-2-2013 στο ΕΚΦΕ Ευρυτανίας (ΕΠΑΛ Καρπενησίου – 1ος όροφος)

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ; Γράφει ο Καθηγητής του ΑΠ.Θ. Θανάσης Γιαννακόπουλος



H Ευρυτανία ως γεωγραφικός χώρος ή τόπος είναι αυτή που σήμερα όλοι  μας γνωρίζουμε:  πολυθόρυβη τις μεγάλες γιορτές και ας πούμε και το καλοκαίρι, με λίγους κατοίκους ως έρημη στην περιφέρεια, τον χειμώνα. Λίγα σπίτια σε πολλά χωριά καπνίζουν τον χειμώνα. Και οι κάτοικοι; Όσοι μπορούν ασχολούνται με την κτηνοτροφία και τη γεωργία, ενώ, οι υπόλοιποι της  τρίτης ηλικίας  περιμένουν την σύνταξη ή κάποιον να αλλάξουν μια κουβέντα.

Έκοψαν την πίτα τους στον Ιατρικό Σύλλογο Ευρυτανίας



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την  Τρίτη 22/1/2013 η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας του Ιατρικού Συλλόγου Ευρυτανίας.
 Η πολύ όμορφη και ζεστή αυτή γιορτή έλαβε χώρα σε εστιατόριο της πόλης του Καρπενησίου και τυχερός της βραδιάς που κέρδισε το φλουρί ήταν ο Παθολόγος κ. Δημήτρης Σπακουρής. Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την πολυετή προσφορά τους στον τόπο μας ο υπό συνταξιοδότηση γιατρός Βιοπαθολόγος κ. Δημήτριος Μπαρμπέρης και η συνταξιούχος νοσηλεύτρια χειρουργείου του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Σοφία Καγκέλη.

ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟ ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΣΠΥΡΟ - Γράφει ο Δημήτρης Καρφής



ΩΔΗ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΤΟ ΑΔΕΛΦΙΚΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΣΠΥΡΟ

            Μαύρα μαντάτα μου’ στειλες φίλε μου Αποστόλη.
           Μου είπες για τον Σπύρο μας, που αγαπούσαν όλοι.
           Μου μίλησες για θάνατο για την κακιά την ώρα.
Με την αυγή της νέας χρονιάς που αγωνιά η Χώρα.
Ήτανε Τρίτη αποβραδίς στις 29 Γενάρη
Όταν συνέβη το κακό σ’ αυτό το παλικάρι.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ Γ.Α.Κ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – Ο Σχολάρχης Ιωάννης Κούρος (1854-1912) 100 χρόνια μετά»


Για μια ακόμα φορά η φιλόξενη και ιστορική αίθουσα Συνεδριάσεων του Μεγάρου της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων κατακλύστηκε από εκατοντάδες Ευρυτάνων και Αιτωλοακαρνάνων, την Κυριακή, 3-2-2013,  οι οποίοι, ανταποκρινόμενοι σε σχετική πρόσκληση της Πανευρυτανικής Ένωσης και των Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν. Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας,, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου «Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΑΡΧΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ – Ο Σχολάρχης Ιωάννης Κούρος (1854-1912) 100 χρόνια μετά», προϊόν Επιστημονικής Ημερίδας, που πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Βλάσιο στις 25-6-2012. 

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ -Γράφει ο Δημήτριος Ν. Καρφής Δικηγόρος – Εκπαιδευτικός


ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

            Ανεχώρησε για την ουράνια κατοικία και στην αγκαλιά του Τριαδικού Θεού, της Παναγίας και των Αγγέλων, ένας αγωνιστής της ζωής ο από τον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας καταγόμενος Σπυρίδων Πρίμπας του Ηλία και της Ελένης σε ηλικία μόλις 51 ετών, έγγαμος και πατέρας δύο (2) χαριτωμένων παιδιών, εκπαιδευτικός και μόνιμος κάτοικος Αιγάλεω Αττικής.

Α ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 14η αγωνιστική



ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
14η αγωνιστική
Άγιος Προκόπιος-Απεραντιακός 0-1
Ποταμιά-Μυρίκη 0-4
Κρέντη-Άγραφα 1-1
ΑΠΟΚ Βελούχι-Φραγκίστα 6-2
Ρεπό: Παλαιοκατούνα

Άγιος Προκόπιος-Απεραντιακός 0-1 Κλείδωσε την παραμονή



Τεράστια νίκη που ισοδυναμεί με την  παραμονή της ομάδας στην Α΄ κατηγορία σημείωσε ο Απεραντιακός επικρατώντας εκτός έδρας του Αγίου Προκοπίου με σκορ 1-0.
Οι φιλοξενούμενοι, παθιασμένοι και καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο από τον Δημήτρη Τσιγαρίδα, έφτασαν απόλυτα δίκαια στο τρίποντο κάνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα για την σωτηρία τους. Ο Δημήτρης Τσιγαρίδας, που αποδεικνύετε μεγάλος προπονητής και στα δύσκολα, πέτυχε να αναστρέψει την εικόνα της ομάδας και να την οδηγήσει στην σωτηρία, παίζοντας μάλιστα και καλό ποδόσφαιρο.

Ποταμιά-Μυρίκη 0-4 Κόκκινη θύελλα παρέσυρε την Ποταμιά



 Παίζοντας κατά διαστήματα καλή μπάλα και σημειώνοντας τα 3 από τα 4 τέρματά της στο πρώτο ημιχρόνιο, η Μυρίκη σκόρπισε στα 4 σημεία του ορίζοντα την Ποταμιά, που δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις ορέξεις των φιλοξενούμενων παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των παιχτών του Σπύρου Κολόκα. Οι Μεγαλοχωρίτες μετά και από αυτή την ήττα παρέμειναν στην 6η θέση με 13 πόντους, ενώ το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα παρέμεινε στην 3η θέση με 26 βαθμούς και καταστρώνει τα πλάνα του για τα επερχόμενα play off.

Βελούχι-Φραγκίστα 6-2 Εξάσφαιρο και ισχυρό




Ένα από τα πιο εύκολα απογεύματα στον φετινό μαραθώνιο του τοπικού μας πρωταθλήματος πέρασε ο ΑΠΟΚ, συντρίβοντας την ουραγό Φραγκίστα με το εντυπωσιακό 6-2. Οι γηπεδούχοι καταιγιστικοί στο πρώτο ημιχρόνιο, όπου σημείωσαν και τα 6 τέρματά τους, δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην Φραγκίστα που πέραν της ισοφάρισης σε 1-1, δεν έδειξε σε κανένα σημείο ικανή ότι μπορούσε να αντισταθεί.

Κρέντη-Άγραφα 1-1 Όρθιος στο ΣΥΝΟΡΟ ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ



Στις καθυστερήσεις έκλεψε τον βαθμό της ισοπαλίας ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, αποσπώντας χρυσή ισοπαλία με σκορ 1-1 από την Κρέντη που δικαιούνταν την νίκη. Οι φιλοξενούμενοι, χωρίς ευκαιρία στο 90λεπτο, πέρα από μια κεφαλιά του Γαλανού στο 90΄που έφυγε άουτ, πήραν βαθμό χρυσάφι παραμένοντας έτσι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 29 βαθμούς.

Αίολος-Αμπελωνιακός 0-1 Ήττα στα σημεία



Δεν τα κατάφερε να φτάσει στην 2η συνεχόμενη νίκη του ο Αίολος αντιμετωπίζοντας στο Καρπενήσι τον Αμπελωνιακό. Οι Λαρισαίοι, χωρίς να πιάσουν μεγάλη απόδοση, έφυγαν με το χρυσό τρίποντο από το Καρπενήσι, χάρη στο γκολ του Βούκια στο 50ο λεπτό.
Ωστόσο οι πρωταθλητές Ευρυτανίας θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοπαλία στο 95ο λεπτό, αν η κεφαλιά του Γιάννη Ηλιάδη, έβρισκε στόχο.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια που είπε όχι στα 500.000 ευρώ των Τούρκων



Μία Ηρωίδα-Ελληνίδα, αρνήθηκε 500 χιλ ετησίως από  την Τουρκία για  να αγωνιστεί με την ημισέληνο στο στήθος.
Της προσέφεραν από την Τουρκία 500.000 ευρώ το χρόνο προκειμένου να αγωνιστεί με την ημισέληνο στο στήθος.
Μάλιστα της είπαν πως για να γίνει αυτό θα έπρεπε να κάνει λευκό γάμο για να πάρει την τουρκική υπηκοότητα.
«Το εθνόσημο δεν πωλείται», είπε η ίδια, όπως δήλωσε στο MEGA . προτιμά να αγωνίζεται με την γαλανόλευκη και ας παίρνει 500 ευρώ το μήνα!




ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΟΥ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ - Γράφει ο Δικηγόρος Δημήτρης Καρφής


Στις ημέρες που ζούμε τόσο στην Ευρυτανία όσο και σ’ ολόκληρη την Ελλάδα και με αφορμή τις διενεργούμενες εξελίξεις οικονομικές και θεσμικές αλλά και πολιτικές, σχετικά με τις συγχωνεύσεις Οργανισμών, Νοσοκομείων, Δημοσίων υπηρεσιών, οι φράσεις που συχνά – πυκνά ακούμε είναι «το αυτοδιοίκητο» από τη μία πλευρά και «η οικονομική κρίση» αλλά και «οι αλόγιστες δαπάνες» από την άλλη.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Β΄


*Πάρτε λοιπόν, Δήμαρχε και Αντιδήμαρχοι χαρτί και μολύβι και επισκεφτείτε τον κόσμο για καταγραφή των προβλημάτων και για αναζήτηση λύσεων. Αν νομίσετε ότι τα προβλήματα θα τα λύσετε στα καφενεία, κούνια που σας κούναγε…

*Αγαπητή συνάδελφος Αντιδημαρχίνα, από σήμερα και έως το πέρας της θητείας σου, θα μας έχεις και δίπλα σου για να στηρίξουμε τον αγώνα σου αλλά και απέναντί σου όταν διαπιστώσουμε ότι έχεις ξεχάσει ποια είναι η αποστολή σου.