Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ερώτηση Κοντογεώργου για την συνέχιση της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες


Με Ερώτησή τους στους αρμόδιους Υπουργούς, 25 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και μεταξύ αυτών ο Κώστας Κοντογεώργος, ζητούν από τους κ.κ. Στουρνάρα και Βούρτση να τους απαντήσουν τι προτίθενται να κάνουν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση της χορήγησης της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες και αν μπορούν να προβούν σε αυτή τη ρύθμιση τι θα πράξουν έτσι ώστε να συνεχίσει να καταβάλλεται η ισόβια σύνταξη στην πολύτεκνη μητέρα που είχε εδραιώσει σχετικό δικαίωμα πριν την ψήφιση του Νόμου 4093.

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΡΑΣΙΑΣ & ΚΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ


ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ            
ΚΟΙΝ. ΠΡΑΣΙΑΣ –ΚΕΔΡΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ                        
Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ                    

ΠΡΟΣ
Τον κ. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Λαμία
 Ραπτόπουλο, 11 Φεβρουαρίου 2012

Εγκαίνια έκθεσης του Ευρυτάνα Γιάννη Καστρίτση


Στις 11 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 19.00 εγκαινιάστηκε στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο η έκθεση «Βίων Ερμηνεία» του Γιάννη Καστρίτση. 

Στην έκθεση παρουσιάζονται 25 ζωγραφικά έργα, γλυπτά και φωτογραφίες.  Σε σημαντικό μέρος της καλλιτεχνικής του παραγωγής ο Γιάννης Καστρίτσης επιχειρεί με ποικίλους τρόπους να ενσωματώσει  και να μεταπλάσει μορφολογικά στοιχεία της βυζαντινής τέχνης.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχή στις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις


Ο Δήμος Καρπενησίου και ο ΟΠΠΑΔΗΚ καλεί όλους τους Συλλόγους, τις επιχειρήσεις εστίασης-διασκέδασης και τις ξενοδοχειακές μονάδες-ξενώνες να εντάξουν στο πρόγραμμά του τις εκδηλώσεις που πρόκειται να οργανώσουν στο πλαίσιο των Αποκριών. Παρακαλούνται όλοι όσοι πρόκειται να διοργανώσουν εκδηλώσεις  και επιθυμούν να τις προβάλουν μέσω του Αποκριάτικου Προγράμματος του Δήμου να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 2237021227, 2237350043, μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Πρόσκληση σε εκλογές 

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Κ.Α.Ε. καλεί τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου σε τακτική εκλογική συνέλευση στο καφέ «Κάλλιον» την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 20:00. 

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Β΄


*Βέβαια για να αλλάξει το σκηνικό στον Δήμο Αγράφων θέλει πολύ δουλειά και απ΄ ότι διαπίστωσα μέχρι τώρα, τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που γίνονται.

Ο ΠΡΟΥΣΟΣ ΣΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΩΡΓΟΣ Η τέχνη είναι η πνευματική διαμαρτυρία μας, είναι μια θαραλλέα απόπειρα να υποδείξει κανείς στη ζωή το σωστό δρόμο. (Όσκαρ Ουάιλντ ) -Γράφει η Λεωνή Θανασούλα


Ο Προυσός με την μοναδική του φύση και τον μαγνητισμό που αποπνέει, έχει αποτελέσει αντικείμενο του χρωστήρα πολλών ζωγράφων.Ένας από αυτούς είναι ο ευρυτάνας Θανάσης Μπακογιώργος, γεννημένος στη Μαυρομμάτα τη δύσκολη δεκαετία του 1940. Το κοκκινόχωμα αποτέλεσε την ύλη των εκφραστικών του αναζητήσεων κατά την παιδική ηλικία, όταν έπλαθε τις μορφές των ηρώων της Επανάστασης, όπως του Καραϊσκάκη, του Μπότσαρη κ.α.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών σχεδιάζουν Έγκλημα στη λίμνη


ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ στον Υπουργό Υποδομών:
“ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ 
ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΡΕΜΑΣΤΩΝ”

 Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στον Υπουργό Ανάπτυξης για την διασφάλιση του δημoσίου χαρακτήρα της λίμνης Κρεμαστών, του “κοιμώμενου αναπτυξιακού γίγαντα”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


Συνεδριάζει την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, με τα ακόλουθα  θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:
 ΘΕΜΑ 1ο:   Μεταβίβαση επαγγελματικής άδειας πωλητή λαϊκών αγορών σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ.Ε του Π.Δ. 51/2006 όπως ισχύει. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Η Προϊσταμένη της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης κ.Οικονόμου Ευγενία.

Ένα άλυτο πρόβλημα - του Μανώλη Κοπανάκη


Σε πολλούς από εμάς «τρέχει» ένα πρόβλημα που εκ πρώτης άποψης φαίνεται άλυτο. Φυσικά αναφερόμαστε στη λαίλαπα των καταιγιστικών γεγονότων που βιώνουμε και αρκετοί από εμάς έχουμε καταλήξει να βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική κατάσταση, χωρίς να ξέρουμε πότε ακριβώς θα χάσουμε τη δουλειά, το σπίτι μας, θα έχουμε ακόμα ρεύμα, ή τα απαραίτητα προς το ζην. Ένα πρόβλημα που φαίνεται άλυτο, μία κατάσταση που θέλουμε να βρούμε τον τρόπο να ξεφύγουμε.

Η σιωπή του πνευματικού κόσμου - Γράφει ο Κώστας Ηλ. Μήτσιος


Βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε μια πολυποίκιλη κρίση. Ολόκληρη η χώρα έχει πέσει σε άθλια παρακμή. Και όπως θα έλεγε και ο Παλαμάς, « Σβησμένες όλες οι φωτιές οι πλάστρες μες στη Χώρα».

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΣΟΚ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Με την απόφαση της 1ης Συνόδου της Κ.Ο.Ε.Σ. η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Δεκεμβρίου 2012 και σύμφωνα με το άρθρο 33 του καταστατικού προκηρύχτηκε το Συντακτικό Συνέδριο του κινήματος το οποίο θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 28 Φεβρουαρίου έως και 3 Μαρτίου 2013 στο χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στο Νέο Φάληρο. Η εκπροσώπηση και η εκλογή αντιπροσώπων θα γίνει κατά Καλλικρατικό Δήμο, την Κυριακή 24-02-2013.

Ερώτηση Κουίκ στη Βουλή για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρπενησίου και του ΚΥ στη Φραγγίστα καθώς και για το λουκέτο στο κέντρο ψυχικής υγείας


Την πέραν των ορίων υποβάθμιση της νοσοκομειακής περίθαλψης και εν γένει στην ποιότητα ζωής και παροχών υγείας στον ορεινό και πλειστάκις ξεχασμένο από το κράτος των Αθηνών Νομό Ευρυτανίας, στηλιτεύει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό διήμερο εκδηλώσεων από την ΕΛΜΕ Ευρυτανίας την Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στο Καρπενήσι


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με ομόφωνη απόφαση στην τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε να πραγματοποιήσει αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό διήμερο εκδηλώσεων  την Τρίτη 26 και την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, στο Καρπενήσι με στόχο την ευαισθητοποίηση σύσσωμης της σχολικής κοινότητας ( μαθητές – εκπαιδευτικοί – γονείς ), αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Για την απόφασή του αυτή το Δ.Σ. σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Το ότι στο Δήμο Αγράφων δεν λειτουργεί τίποτα το γνωρίζαμε. Οι κάτοικοι έχουν  παραδοθεί στην  μοίρα τους  και κάνουν ότι μπορούν από μόνοι τους για να υπερασπίσουν το δικαίωμα στην ζωή. Η επιλογή τους να ζουν στα απόμακρα χωριά δεν χαίρει  της ανάλογης εκτίμησης από τους διοικούντες.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΜΕΡΟΣ Α΄


*Αδελφέ Ηλία περαστικά 
Μάχιμος και όπως πάντα δημιουργικός επέστρεψε στο σπίτι του ο εκλεκτός συνεργάτης και φίλος Ηλίας Προβόπουλος μετά την πρόσφατη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του. Παρά το μέγεθος της δοκιμασίας, ο Ηλίας στάθηκε όρθιος και σιγά - σιγά γυρίζει στην αγαπημένο του λειτούργημα, που είναι η δημοσιογραφία και η συγγραφή σημαντικών βιβλίων τα οποία τον περιμένουν, όπως κι εμείς εδώ στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ.  Ηλία περαστικά και σιδερένιος. 

Σημαντική Πρωτοβουλία της Εκκλησίας για τον προσκυνηματικό Τουρισμό Προσκύνημα στην Κύπρο από στελέχη του Συνοδικού Γραφείου προσκυνηματικού Τουρισμού της Ιεράς Συνόδου και Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος


 Μια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία για τον προσκυνηματικό τουρισμό, προς τα ταξιδιωτικά γραφεία, ανέλαβε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, δια του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Όπως αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο προς τα Τουριστικά και Ταξιδιωτικά, η Ελλάδα έχει να επιδείξει μεταξύ των άλλων πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων και παραδόσεων, εκτεταμένη θρησκευτική παράδοση και πλήθος προσκυνηματικών και θρησκευτικών ι. μνημείων και τόπων.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Τα είπε «έξω απ΄ τα δόντια» ο Λάμπρος Τσιτσάνης στο 1ο Τακτικό Συνέδριο της ένωσης Περιφερειών Ελλάδας


Πραγματοποιήθηκε την 14η  και 15η Φεβρουαρίου 2013, στην Αθήνα το 1ο Τακτικό Συνέδριο της ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, με τη συμμετοχή των Περιφερειαρχών, Αντιπεριφερειαρχών και Συνέδρων από όλη την Ελλάδα (ένας Σύνεδρος από κάθε Περιφερειακή Ενότητα – Νομό).
Έγινε αναφορά στον «Καλλικράτη» μετά από δύο χρόνια λειτουργίας του, στα αρνητικά και θετικά καθώς επίσης στην επικοινωνία – συνεργασία Κεντρικού Κράτους και Περιφέρειας.
Τον Νομό Ευρυτανίας εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λάμπρος Τσιτσάνης, ο οποίος στην τοποθέτησή του που ακολουθεί,

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Από 12/2 έως 5/3 οι αιτήσεις–δηλώσεις για τις πανελλαδικές εξετάσεις


Οι μαθητές της τελευταίας τάξης του Γενικού Λυκείου Καρπενησίου, οι απόφοιτοι που επιθυμούν να πάρουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2013  ή  θα είναι υποψήφιοι για το 10%  των θέσεων εισακτέων χωρίς νέα εξέταση και οι μαθητές που θα εξεταστούν σε ενδοσχολικό επίπεδο,  καλούνται να υποβάλλουν  Αίτηση – Δήλωση  στο Γενικό Λύκειο Καρπενησίου, από Δευτέρα  18   Φεβρουαρίου 2013  έως και 5 Μαρτίου  2013, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ


Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή σας προσκαλώ στο προσυνέδριο της Στερεάς Ελλάδος των Ανεξάρτητων Ελλήνων το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Λαμία στις 23 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 10.00 στο Εργατικό Κέντρο Νομού Φθιώτιδος.
Του προσυνεδρίου προεδρεύει η Βουλευτής και Τομεάρχης Ανάπτυξης Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Ραχήλ Μακρή, εισηγητές θα είναι οι βουλευτές Τέρενς Κουίκ και Νότης Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων .

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Ε Υ Ρ Υ Τ Α Ν Ι Α Σ ΑΠΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας κατά τη συνεδρίαση της 18ης Ιανουαρίου 2013, επικύρωσε την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που ελήφθη στις 15-2-2013, η οποία έχει εξής:  Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε ομόφωνα την αποχή των δικηγόρων της χώρας από τα καθήκοντά τους την Τετάρτη 20-2-2012, ημέρα της προκηρυχθείσας γενικής απεργίας.
Το δικηγορικό σώμα της χώρας εκδηλώνει για άλλη μια φορά και με αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία του για:

H κοπή της πίτας και ο χορός των Μαυρομματιανών στη Λαμία!


 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η εκδήλωση των Μαυρομματιανών το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 10 Φεβρουαρίου στο κοσμικό κέντρο “Σιντριβάνι” στο Σταυρό Λαμίας. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, τρεις γενιές Μαυρομματιανών συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν μαζί την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας αλλά και να διασκεδάσουν κάτω από τους παραδοσιακούς ήχους της υπέροχης ορχήστρας του κέντρου. Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο αιδεσιμότατος π. Βασίλης Κορέντζελος, το δε φλουρί έπεσε στον Μαυροματιανό Ζαχαρία Μπακόλα.

Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ -15η αγωνιστική


Α΄ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

15η αγωνιστική
Παλαιοκατούνα-ΑΠΟΚ         0-4
Φραγκίστα-Ποταμιά             1-4
Άγραφα-Άγιος Προκόπιος   2-1
Απεραντιακός-Μυρίκη         0-2
Ρεπό: Κρέντη

Άγραφα-Άγιος Προκόπιος 2-1 - Δυσκολεύτηκε να φτάσει στο τρίποντο


Στις νίκες επέστρεψε ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ, επικρατώντας στο γήπεδό του μαχητικού Αγίου Προκοπίου σε σκορ 2-1. Η ομάδα με τον Νίκο Τριανταφυλλόπουλο στον πάγκο και τον Ζαπαντιώτη να αγωνίζεται σε όλο το ματς, χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, πήρε μια πολύ σημαντική νίκη επί ενός αξιόμαχου αντιπάλου, διατηρώντας έτσι το αήττητο της έδρας και παραμένοντας στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 32 πόντους.

Παλαιοκατούνα-ΑΠΟΚ 0-4 Εύκολη νίκη με τεσσάρα


Εύκολο απόγευμα πέρασε στην Παλαιοκατούνα το Βελούχι επικρατώντας της τοπικής Αναγέννησης με σκορ 4-0.Η ομάδα του Κώστα Λαθύρη δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστική και υποχρεώθηκε σε μια ακόμη ήττα, αυτή την φορά από μια ανώτερη ομάδα. Η Αναγέννηση είχε δοκάρι με τον Ανέστη Κοράκη και έχασε την ευκαιρία στο 65΄ να πετύχει το γκολ της τιμής.
Το Βελούχι στο ντεμπούτο στον πάγκο της ομάδας του Γιάννη Φλωράκη κυριάρχησε σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού και πήρε ακόμη μια ευρεία νίκη.

Απεραντιακός-Μυρίκη 0-2 «Καθάρισε» πολύ νωρίς


Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο τοπικό μας πρωτάθλημα η Μυρίκη. Το συγκρότημα του Βασίλη Φούκα πέτυχε δυο γκολ στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης επί του Απεραντιακού και στην συνέχεια έσβησε μηχανές, φτάνοντας σχετικά εύκολα στο τρίποντο.
Οι παίχτες της Μυρίκης μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και μόλις στο 14ο λεπτό κατάφεραν να σημειώσουν 2 γκολ με τους Κώστα Σταμούλη και Κώστα Λιάγκα και έτσι «¨καθάρισαν» από νωρίς την υπόθεση νίκη. Στο δεύτερο μέρος οι «κόκκινοι» περίμεναν τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο και απείλησαν μέσα από αντεπιθέσεις.

Φραγκίστα-Ποταμιά 1-4 Την πήρε η …«Ποταμιά»


Σε τραγικό αδιέξοδο, όσον αφορά την παραμονή της στην κατηγορία, βρίσκεται πλέον η Φραγκίστα μετά και από την νέα της βαριά εντός έδρας ήττα με σκορ 4-1 από την Ποταμιά. Οι γηπεδούχοι σε ένα ακόμη καθοριστικό παιχνίδι δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και ηττήθηκαν δίκαια από μια ανώτερη ομάδα που ήταν αποφασιστική και απόλυτα δημιουργική. Στη Φραγκίστα φαίνεται πως το πολυθρύλητο πείραμα δεν πέτυχε και έτσι η ομάδα εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα οδηγηθεί στην Β΄ Κατηγορία, παρά τις προβλέψεις της διοίκησης.

Συνάντηση Καραμπά με εκπροσώπους Ευρυτανικών Συλλόγων της Αιτ/νιας


Στα πλαίσια των συχνών του επαφών της άμεσης επικοινωνίας και ενημέρωσης των πολιτών, που πραγματοποιεί ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, την ερχόμενη Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 12:30, θα συναντηθεί στο Αγρίνιο με εκπροσώπους Ευρυτανικών Συλλόγων που εδρεύουν στην Αιτ/νια.  Ο κ. Καραμπάς με πρόσκληση που έστειλε σε όλους τους Συλλόγους καλεί τον Πρόεδρο ή έναν εκπρόσωπό του, να παρευρεθείτε στην συζήτηση -  ενημέρωση για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν τον τόπο μας.

Συνεδριάζει σήμερα το Δ.Σ. Καρπενησίου με 39 θέματα στην ημερήσια διάταξη


Συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη 20  Φεβρουαρίου 2013 το Δ.Σ. Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα με σημαντικότερα αυτών την δημιουργία Κέντρου Υποδοχής επενδυτών στο Καρπενήσι και την υποβολή πρότασης-φακέλου υποψηφιότητας στην ΤΡΙΧΩΝΙΔΑ ΑΕ για ένταξη του έργου «Βελτίωση σήμανση δικτύου παραδοσιακών και αλπικών μονοπατιών στο Δήμο Καρπενησίου»
1.Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο παλαιότερος της παλιάς γενιάς του τόπου - «ΕΦΥΓΕ» Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΝΙΑΣ


Είναι μέσα στη ζωή των ανθρώπων, να πετάνε οι τρανώτεροι στον ουρανό κάποια μέρα κι έτσι να προχωράνε οι επόμενοι να γεμίσουν το κενό που τους αφήνουν μέχρι να έρθει κι αυτών η σειρά τους και τούτο θα γίνεται στον αιώνα τον άπαντα ή ως το τέλος της ζωής….
Είναι λοιπόν αναμενόμενο να φεύγουν οι τρανώτεροι και η απουσία τους να δημιουργεί αυτή την αίσθηση του λίγου έως ελάχιστου πένθους , όχι βέβαια από έλλειψη τιμής ή άλλα

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013