Σάββατο 13 Απριλίου 2013

ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΟΙ "ΑΤΥΠΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ" ΤΗΣ ΕΠΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΝΤΑ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ


Στην ΕΠΟ και στον Αθλητικό Εισαγγελέα προσέφυγε ο Α.Ο. Κρέντης, για τα όσα συμβαίνουν στο ευρυτανικό ποδόσφαιρο και κυρίως για τις "άτυπες συμφωνίες" και αναμένεται συνέχεια. 

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 

ΠΑΝΕΥΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΤΑΦΥΛΑΣ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΛΑΡΙΣΑ Τα χρονογραφήματα, Έκδοση Πανευρυτανικής Ένωσης, Αθήνα 2013, σελ. 240


Ο Μιχάλης Σταφυλάς, ανεξάντλητος, όπως πάντα,  συνεχίζει να μας προσφέρει έργα πολύτιμα, έργα διαχρονικά. Αυτή τη φορά  οι πολυπληθείς αναγνώστες του θα τον απολαύσουν ως χρονογράφο διαβάζοντας το νέο βιβλίο του «Καλημέρα, Λάρισα», που έχει τη δική του ιστορία….  Ως χρονογράφος συνεργάστηκε επί σειράν ετών με τις καθημερινές εφημερίδες «Εθνικός Κήρυξ» Πατρών και «Ελευθερία» της Λάρισας, καθώς και με πολλές εβδομαδιαίες τοπικές εφημερίδες.

Αυτή την ώρα η συνάντηση Μπακογιάννη με τους Ευρυτάνες της Αθήνας


Ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης συναντάτε αυτή την ώρα με τους Ευρυτάνες της Αθήνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση για το έργο της Δημοτικής Αρχής αλλά και για τη μελέτη της δημιουργίας των τεσσάρων Οικολογικών Πάρκων στο Δήμο Καρπενησίου.

Νέες παρεμβάσεις του Εμπορικού Συλλόγου Καρπενησίου - “Επικροτούμε ανεπιφύλακτα την απόφαση της δημοτικής αρχής για απαλλαγή των νέων επιχειρήσεων από τα Δημοτικά τέλη”



Με δύο νέες επιστολές - ανακοινώσεις του ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου κάνει τις δικές του προτάσεις για το νέο ΕΣΠΑ, με αφορμή την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Καρπενήσι, αλλά τοποθετείται και επί της νέα απόφασης του Δήμου Καρπενησίου για την ίδρυση Κέντρου Υποδοχής και Ενημέρωσης Επενδυτών και της απαλλαγής των νέων επιχειρήσεων από τα Δημοτικά τέλη.


Και οι δυο επιστολές έχουν ως εξής: 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


*Ξεκινούν τα έργα που ανάπλασης στο Καρπενήσι που είχαν σταματήσει  λόγω χειμώνα. Η ταλαιπωρία των δημοτών και το επισκεπτών  αναμενόμενη αλλά αναγκαία  για την ολοκλήρωση του έργου.

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Εκδήλωση με θέμα “Το Δημόσιο Σχολείο & ο εκπαιδευτικός στην εποχή των μνημονίων” Δημόσιος χαρακτήρας – Αξιολόγηση Σχολικής Μονάδας /Εκπαιδευτικού – Συγχωνεύσεις–Υποχρεωτικές Μετακινήσεις – Αύξηση ωραρίου - Απολύσεις.


Το Δ.Σ. της  ΕΛΜΕ Ευρυτανίας καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στην  εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΛΜΕ, στην αίθουσα της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου την Τετάρτη 17/4/2013  και ώρα 5:30 μ.μ.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Σημαντικές διακρίσεις αθλητών του Ε.Ο.Σ. Καρπενησίου στον περιφερειακό Αγώνα Αλπικού Σκι Προαγωνιστικής Κατηγορίας Νοτίου Ελλάδος στον Παρνασσό


Το περασμένο Σάββατο 6 Απριλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στον Παρνασσό στην τοποθεσία Φτερόλακα, ο Περιφερειακός Αγώνας Προαγωνιστικής Νοτίου Ελλάδος. Ο Ε.Ο.Σ Αθηνών για άλλη μία φορά με σύμμαχο τον καλό καιρό, οργάνωσε άψογα μία γιορτή για τους μικρούς αθλητές, οι οποίοι πήραν το βάπτισμα του πυρός.

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Το μπαλάκι στην ΕΠΟ έριξε η ΕΠΣ Ευρυτανίας για τα δικά της τεράστια λάθη - Σε αναμονή καταγγελίας που θα φέρει γεράματα



Το μπαλάκι στην Νομική Υπηρεσία της ΠΕΟ έριξε η ΕΠΣ Ευρυτανίας, για να αποφανθεί για τα όσα διαδραματίστηκαν στους 2ους ημιτελικούς των αγώνων μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ευρυτανίας. Δυστυχώς για τους ιθύνοντες του ευρυτανικού ποδοσφαίρου, γελάει όλη η Ελλάδα, όταν διαβάζει ότι «κακώς – κάκιστα» η ΕΠΣ παρατυπούσε στο θέμα των καταστάσεων υγείας των ποδοσφαιριστών και για «άτυπες» συμφωνίες.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 550


* Πάλι καλά που η αντιπολίτευση πρόλαβε έστω και την τελευταία στιγμή και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα και έγινε το συμβούλιο την περασμένη Κυριακή στο Κερασοχώρι

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Ψηφίστηκαν ομόφωνα Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα στο Δήμο Αγράφων



Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που διήρκησε συνολικά 8 ώρες, ψηφίστηκαν τελικά το τεχνικό πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός 2013 του Δήμου Αγράφων.
Παρουσία προέδρων, αλλά και δημοτών πραγματοποιήθηκε η εξ αναβολής συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Επιτυχής η Ημερίδα από την ΑΝΔΙΑ, τον ΟΑΣΕ και το Επιμελητήριο Ευρυτανίας στη Γρανίτσα



Ο Δήμος Αγράφων σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία ΑΝΔΙΑ, το Επιμελητήριο Ευρυτανίας και τον ΟΑΣΕ πραγματοποίησε ενημερωτική ημερίδα στη Γρανίτσα την περασμένη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013.
Η ημερίδα έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου, ενώ ικανοποιητικός ήταν ο αριθμός των ενδιαφερομένων που την παρακολούθησαν.

Δεκάδες ψόφια ψάρια στην λίμνη των Κρεμαστών



Πολλά ψόφια ψάρια βρέθηκαν προχθές στη λίμνη Κρεμαστών. Αναρωτιόμαστε αν το φαινόμενο είναι φυσικό ή οφείλεται σε ανθρώπινους παράγοντες. Πάντως καλό θα ήταν οι αρμόδιες υπηρεσίες να σπεύσουν και να ερευνήσουν το ζήτημα, το συντομότερο δυνατό.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

“Το Κουντρί''... στο ''Τιτάνια” Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση παρουσιάσης του νέου βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή




Πλημμύρισε το ξενοδοχείο ''Τιτάνια'' από πλήθος κόσμου το απόγευμα της Δευτέρας 8 Απριλίου, που παρακολουθήσαν την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή ''Το Κουντρί'' (Αφιέρωμα στην αιώνια μάνα με το φακό κορυφαίων Ελλήνων φωτογράφων.).

Σοβαρό Τροχαίο στον Καρβασαρά Αγράφων Τυχερός μέσα στην ατυχία του ο οδηγός



Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι (Τρίτη 9 Απριλίου 2013) στο χωριό Καρβασαρά του Δήμου Αγράφων. Ένας 30χρονος άνδρας, στην πορεία του από τα Άγραφα προς Κρέντη, και στο χωριό Καρβασαράς, λίγο πριν την Κωνσταντίνα, σε μια στροφή έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα το λευκό αγροτικό που οδηγούσε να πέσει σε γκρεμό 70 μέτρων.

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Σοβαρό Τροχαίο στην Κωνσταντίνα Αγράφων



Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πριν λίγη ώρα στο χωριό Κωνσταντίνα του Δήμου Αγράφων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Ταφή ή καύση των κεκοιμημένων; Τι συμβαίνει στο νέο κοιμητήριο Κρπενησίου με την αποσύνθεση των νεκρών; Του Πρωτ. Ιωάννου Ε. Λιάπη Αρχιερατικού επιτρόπου Καρπενησίων-Ευρυτάνων


Το θέμα του θανάτου του ανθρώπου και της τύχης των σωμάτων των νεκρών έχει απασχολήσει ήδη πολλούς και επιφανείς ερευνητές, Έλληνες και ξένους, και η σχετική με το θέμα αυτό βιβλιογραφία, όπου μπορεί ο ενδιαφερόμενος να δει τις διάφορες απόψεις που έχουν διατυπωθεί, είναι πλούσια. α) Η ταφή των νεκρών και όχι η καύση ή άλλοι τρόποι μεταχειρίσεως του νεκρού σώματος είναι φαινόμενο πανανθρώπινο. Είναι ο κανόνας για την συντριπτική πλειοψηφία των εθνών, των λαών, των θρησκειών, σε τόσο μεγάλη έκταση, ώστε οι ελάχιστες εξαιρέσεις που έχουν ήδη επισημανθεί από άλλους, δεν ανατρέπουν αυτόν τον κανόνα, αλλά αντιθέτως τον επιβεβαιώνουν:

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - 549 ΜΕΡΟΣ Β΄


* «Σύντομα, από τον Δήμο Αγράφων και την Μειοψηφία, θα κατατεθεί σχετικό αίτημα και φάκελος στη  Δικαιοσύνη και στο αρμόδιο Υπουργείο για ανάθεση του Ελέγχου,

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Η Μυρίκη στον τελικό


Μυρίκη-Κρέντη 2-1
 Δυσκολεύτηκε αλλά προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης του τοπικού μας πρωταθλήματος η Μυρίκη, επικρατώντας της Κρέντης με σκορ 2-1. Τα γκολ της νικήτριας πέτυχαν οι Κοτρώνης, Μπουμπουρής και για την Κρέντη είχε ισοφαρίσει ο Ε. Μάκκας.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΦΩΝΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ


Ομόφωνα ψήφισε τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων. Σε ένα διαφορετικό κλίμα από εκείνο της περασμένης Κυριακής, σήμερα επικράτησαν χαμηλοί τόνοι και μετά από πολύωρη συνεδρίαση, το Δ.Σ. ΟΜΟΦΩΝΑ, ενέκρινε τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του τρέχοντος έτους.

Η Ευρωπαϊκή Κοινωνία - Γράφει ο Κων/νος Ηλ. Μήτσιος


Αν η 25η Μαρτίου 1957 (ημέρα υπογραφής στη Ρώμη της ιδρυτικής Συνθήκης της Ενωμένης Ευρώπης) υπήρξε αφετηρία μιας μεγάλης, ιστορικής αλλαγής για την Ευρώπη, η 28η Μαΐου 1979 (ημέρα υπογραφής στο Ζάππειο Μέγαρο της Συνθήκης προσχώρησης της Ελλάδας στην Ε.Ε.) αποτελεί σταθμό και επαναστατική αλλαγή στη ζωή του Έθνους μας.

ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ - Γράφει ο Καθηγητής του ΑΠΘ κ. ΑΘ. Γιαννακόπουλος



Πέρασαν πολλά χρόνια. Πάνω από μισός αιώνας. Τις εικόνες της κατοχής διαβάζουμε ή τις ακούμε στοματικά, σήμερα, αληθινές ιστορίες της ζωής, που γράφτηκαν με δάκρυα, αίμα και τη ζωή των αδούλωτων ανθρώπων της εποχής. Ιστορίες που μερικές ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα σε πολλά συνέδρια ή ιστολόγια .Ανάμεσα σε αυτές υπάρχουν κι εκείνες που αφορούν τους κατοίκους της Δυτικής Στερεάς και έγιναν γνωστές, ενώ υπάρχουν πολλές άγνωστες  που τις σκέπασε η ταφόπετρα της  λήθης. Από τις γνωστές που αναφέρονται  όμως στην περιφέρεια Αγρινίου, είναι και εκείνη που αφορά την Ελένη  Ανδρεοπούλου.

Ο Ινδός, το πείραμα και η τρύπα στον τοίχο


Ο Σουγκάτα Μίτρα όταν ήταν καθηγητής πληροφορικής και προγραμματισμού στην Ινδία - του έκανε εντύπωση ότι οι γονείς του κολεγίου στο οποίο δίδασκε, καμαρώναν πόσο έξυπνα ήταν τα παιδιά τους και πόσο καλά χειριζόταν τον υπολογιστή. Αναρωτήθηκε, λοιπόν, «μόνο τα παιδιά των πλουσίων είναι έξυπνα;» Δίπλα ακριβώς από το κολέγιο υπήρχε μια φτωχογειτονιά με αγράμματα παιδιά.

ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ…ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΕΚΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ


Πρωταπριλιά! Κατά το έθιμο   λέγονται αθώα ψέματα με σκοπό να ξεγελάσουν  όποιον μπορούν. Δυστυχώς τα περισσότερα  λέγονται τον υπόλοιπο καιρό και κυρίως δεν είναι αθώα. Άλλωστε μία μέρα τι να προλάβουν. Κατά μία  έννοια θα έπρεπε να γιορτάζει η τρικομματική κυβέρνηση, για τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων που την απαρτίζουν αλλά  και για την   προγραμματική της συμφωνία.

«Το Κουντρί–Αφιέρωμα στην αιώνια μάνα»

Το νέο βιβλίο του «δικού μας» Κώστα Μπουμπουρή, αφιέρωμα στη ΜΑΝΑ με το φακό των κορυφαίων Ελλήνων της φωτογραφίας  και  -κυρίως- με τις μοναδικές ασπρόμαυρες «μανάδικες» φωτογραφίες του αείμνηστου Κώστα Μπαλάφα. Το βιβλίο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα, 8 Απριλίου, στην Αθήνα.

Σκελετοί ξεχασμένοι στις ντουλάπες -Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης


Η κοινωνική και ηθική κρίση που βιώνουμε σήμερα, δεν είναι ούτε καινούργια, ούτε πρωτόγνωρη. Πολύ απλά, τα τελευταία 3-4 χρόνια με τον κατακερματισμό της πολιτικής ζωής της χώρας και της αιφνίδιας πτώχευσης μεγάλης μερίδας του λαού, πάνω στον πανικό και την αγανάκτηση ανοίξαμε τις ντουλάπες με τους καλά κρυμμένους σκελετούς.