Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β΄


*Το ΠΑΣΟΚ λέει θα κανονίσει τις ρυθμίσεις των χρεών των ΝΕ, αλλά εάν οι ΝΕ θέλουν γραμματείς θα πρέπει να βρουν από μόνοι τους λεφτά για να τους κρατήσουν.

Τι είναι το κατοχικό δάνειο που δώσαμε στους Γερμανούς, γιατί και πότε


Κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής εκτός από την κάλυψη των δαπανών για τη διαβίωση των γερμανικών στρατευμάτων, η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δώσει στους Γερμανούς ένα σημαντικό ποσό ως δάνειο, μέρος του οποίου χρησιμοποιήθηκε και για τον πόλεμο στη Βόρεια Αφρική.

Θοδωρής Μπαμπαλής: «ΣΤΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ»!


Με παρακάτω ανοιχτή επιστολή του, ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης του Δήμου Αγράφων, Θοδωρής Μπαμπαλής, ενημερώνει τους Δημότες για τα συμβαίνοντα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και τοποθετείτε ανάλογα. 
Αγαπητοί συνδημότες στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 07-04-2013  και βλέποντας την ενημέρωση από τον τοπικό τύπο της Ευρυτανίας είμαστε αναγκασμένοι να σας γνωστοποιήσουμε τα παρακάτω , όπως αυτά προέκυψαν και καταγράφηκαν στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ-ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΙΕΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΤΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


«ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ 10 ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΙΣ ΙΕΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΕΝΟΣ (!), ΣΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΑ Ή ΕΣΤΩ ΝΑ ΚΤΥΠΑΕΙ ΤΗ ΚΑΜΠΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ»

«ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΛΕΙΠΟΥΝ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ!»

Το πρώτο group Βρετανών τουριστών φθάνει στο Καρπενήσι


Ήλθε την περασμένη Πέμπτη 18 Απριλίου στο Καρπενήσι το πρώτο group Βρετανών τουριστών από το Ramblers, που αποτελεί το μεγαλύτερο πρακτορείο περιπατητικού τουρισμού της Μ. Βρετανίας. Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στα μονοπάτια της περιοχής και θα επισκεφθούν μουσεία και ιστορικούς χώρους.

Ομόφωνα αθώος ο Κώστας Κοντογεώργος

Μετά από άρση της βουλευτικής ασυλίας του - που ζήτησε και πήρε -  από την Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων, για άμεση εκκαθάριση  δικαστικής υπόθεσης, που εκκρεμούσε από το 2006, ο βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος,

«Ορειβασία για όλους» Από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρπενησίου και το Δήμο Καρπενησίου


Μια ξεχωριστή σειρά περιηγήσεων στα μονοπάτια της περιοχής θα γίνει πράξη από την Κυριακή 28 Απριλίου 2013 και για τις επόμενες τέσσερις Κυριακές από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καρπενησίου και το Δήμο Καρπενησίου. Με το πρόγραμμα «Ορειβασία για όλους» καλούνται όλοι, δημότες και επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι να αλλάξουν τις Κυριακές τους και να γνωρίσουν την πανέμορφη Ευρυτανική φύση.

Οι διαδρομές που έχουν επιλεγεί από τους υπευθύνους του Ορειβατικού Συλλόγου είναι βατές και προσβάσιμες σε όλους. Πρόκειται για μονοπάτια που ανήκουν στο δίκτυο μονοπατιών που έχει καθαριστεί, συντηρηθεί και σηματοδοτηθεί το τελευταίο έτος από το Δήμο Καρπενησίου. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση, αθλητικά παπούτσια ή παπούτσια ορειβασίας, ένα σακίδιο με νερό και κολατσιό, αδιάβροχο και καπέλο.

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Σύλληψη  για χρέη προς το δημόσιο είχαμε την προηγούμενη εβδομάδα στην πόλη μας. Αρκετοί μας ρωτούσαν ποιός είναι πόσα χρωστάει κλπ. Το θέμα  δεν είναι ούτε ποιος είναι ούτε πόσα χρωστάει.

Νηρέας Λαμίας-Πανιώνιος 8-6 Έγραψε ιστορία στο Καρπενήσι



Ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο Καρπενήσι. Στην ευρυτανική πρωτεύουσα και πιο συγκεκριμένα στο Κολυμβητήριο, διεξήχθη ένας σημαντικός αγώνας πόλο μεταξύ του Νηρέα Λαμίας και του Πανιωνίου. Οι Λαμιώτες με ψυχή λεόντων επικράτησαν των κυανέρυθρων με σκορ 8-6 παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση για το Final 4 της διοργάνωσης.


ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 551 ΜΕΡΟΣ Α΄


*Δεν ξέρω αν θα έχουμε αλλαγή σκηνικού στον Δήμο Αγράφων, ξέρω όμως καλά ότι με τα μυαλά που έχουν κάποιοι αλλαγές δεν γίνονται εύκολα. Το λέω αυτό τόσο για κάποιους Δημοτικούς Συμβούλους, που κινούνται ως τουριστικοί πράκτορες, αλλά και για κάποιους Τοπικούς Προέδρους, που δεν μπορούν να διαχειριστούν ούτε τα αυτονόητα.

Εκδρομή και DRAGDAY από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτων Καρπενησίου


Η Α.Λ.Α.Κ πραγματοποίησε την Κυριακή 07/04/13 μονοήμερη εκδρομή στην Χρυσομηλιά – Περτούλι Τρικάλων. Η Α.Λ.Α.Κ είχε πρόσκληση από την «ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ OFF ROAD» να συμμετέχει στην κοπή πίτας και σε φιλικό αγώνα trial. Μελή και φίλοι της λέσχης αναχώρησαν για μια κυριακάτικη βόλτα περνώντας από φουρνά - Σμόκοβο – Κέδρο –Καρδίτσα- Μουζάκι- Πύλη- Ελάτη – Χρυσομηλιά .

Έπεσαν οι υπογραφές από τον Κλέαρχο Περγαντά για την ολοκλήρωση του δρόμου Κρέντη – Βαρβαδιάδα


Υπογράφηκε, μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και του αναδόχου του έργου, η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την ολοκλήρωση του τμήματος Α΄ Κρέντη – Βαρβαριάδα του οδικού άξονα Κρέντη – Βαρβαριάδα – Άγραφα, προϋπολογισμού 6.350.000 €.

ΝΕ ΠΑΣΟΚ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - Η Γιώτα Γαζή στο Καρπενήσι



Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας και Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώτα Γαζή, επισκέφθηκε την περασμένη Τετάρτη 10 Απριλίου 2013, τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στο Καρπενήσι.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση των μελών για τη διαδικασία για τον πολιτικό – οργανωτικό προγραμματισμό του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές των οργανώσεων, που θα διεξαχθούν στα τέλη Μαΐου.

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΕΚΜ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ


Την Ευρυτανία επισκέπτονται σήμερα Παρασκευή 19 Απριλίου  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, Βουλευτής Ευβοίας   τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης& Τροφίμων και ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ, Βουλευτής Φθιώτιδας, μέλος του τομέα Υγείας

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Εκλέχτηκαν οι Σύνεδροι από την Ευρυτανία


Την Κυριακή 14 Απριλίου 2013, σε όλη την Ελλάδα σε εβδομήντα εκλογικά κέντρα και πάνω από 9500 νέα μέλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων με δημοκρατικές διαδικασίες προχωρήσαμε στην εκλογή των συνέδρων, για το μεγάλο Ιδρυτικό Δημοκρατικό Συνέδριο που θα αποφασίσει για τα όργανα του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, θα επικυρώσει τις αποφάσεις των προσυνεδρίων για την χάραξη της Εθνικής Πρότασης, του κυβερνητικού δηλαδή προγράμματος του κινήματος μας, με αφετηρία την Εθνική κυριαρχία και την Ανάπτυξη πέρα και πάνω από επαχθή και επονείδιστα μνημόνια ,δανειακές συμβάσεις και τοκογλύφους.



Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας Συναντήσεις ουσίας με υπηρεσιακούς & πολιτικούς παράγοντες


Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας αποτελούμενο από τον πρόεδρο κ. Στέφανο Γιαννιώτη και τον Γ. Γραμματέα κ. Κων/νο ΜΠΙΚΑ πραγματοποίησε σειρά επαφών στην Αθήνα με υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες με σκοπό την προώθηση προς επίλυση μιας σειράς προβλημάτων που απασχολούν τους Αστυνομικούς που υπηρετούν στην Α.Δ Ευρυτανίας.


Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Το λιοντάρι - emmkopanakis.blogspot.gr


Όλοι μας θα θέλαμε σε αυτή τη ζωή να είμασταν λιοντάρια. Να είμασταν οι κυρίαρχοι της κάθε μας στιγμής, να γίνονταν τα πράγματα όπως θα θέλαμε. Πως γίνεται όμως να καταλήγουμε ποντίκια, ποια δύο πράγματα δεν προσέχουμε και γινόμαστε θύματα των καταστάσεων, ώστε η ζωή μας να γίνεται ένα κυνήγι με εμάς στη θέση του κυνηγημένου;

Αν έχεις τύχη διάβαινε ...


Η μεγάλη και πολύ επικίνδυνη καθίζηση του οδοστρώματος που βλέπετε στην φωτογραφία, είναι στο οδικό δίκτυο από Τσούκα προς Τριπόταμο. Στο συγκεκριμένο σημείο αρκετοί οδηγοί, που δεν γνωρίζουν το πρόβλημα, παραλίγο να χάσουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου τους, καθότι η καθίζηση είναι απότομη και ξεπερνά τους 30 πόντους ύψος.

Βαγγέλης Καρφής: «Πλασματικό το έλλειμμα της ΔΕΥΑΚ»


Ότι δεν δόθηκαν στην υπηρεσία του Δήμου (πρώην ΔΕΥΑΚ) τα στοιχεία και οι πληροφορίες που ζήτησαν οι ελεγκτές και γενικά δεν διευκολύνθηκε ο έλεγχος σε ότι αφορά την εφαρμογή (πρόγραμμα) της Εμπορικής Διαχείρισης με αποτέλεσμα αντικειμενικά να μην υπάρχει η δυνατότητα πιστοποίησης και αιτιολόγησης της απόκλισης του Χρεωστικού Υπολοίπου των λογαριασμών πελατών ύδρευσης αποχέτευσης, μεταξύ των εφαρμογών Γενικής Λογιστικής και Εμπορικής Διαχείρισης που τηρούνταν από την Δημοτική Επιχείρηση, κατηγορεί με επιστολή του, την Δημοτική Αρχή Καρπενησίου ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης. 

2.610.000 ευρώ στο Δήμο Καρπενησίου


Ο Δήμος Καρπενησίου πέτυχε και επισήμως τη διπλή ανάπλαση της πόλης του Καρπενησίου με την ένταξη της Πράξης "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ ΠΟΛΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ" στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα - Ήπειρος", προϋπολογισμού 2.610.000 ευρώ, που έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην ανάπλαση που συντελείται ήδη στο κέντρο της πόλης.