Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ



ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ 
ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 

Η σταυρική θυσία του Χριστού και η Ανάσταση - Του Κώστα Μήτσιου


Έχουν περάσει δύο χιλιάδες χρόνια περίπου και οι χριστιανοί όπου γης ξαναζούμε την περίοδο αυτή του Πάσχα τα άγια γεγονότα της Σταύρωσης και της Ανάστασης του Χριστού μέσα στο λειτουργικό χώρο της Εκκλησίας και ελπίζω και μέσα στις καρδιές μας. Είναι αλήθεια ότι για τους χριστιανούς, τα γεγονότα της Σταύρωσης και Ανάστασης δεν αποτελούν απλά μια ανάμνηση, αλλά μια ευκαιρία για αναβίωσή τους στο παρόν.

Τι νόημα έχει, όμως, η σταυρική θυσία του Χριστού και η Ανάστασή Του για εμάς σήμερα; Και ποια είναι η σχέση μας με τον «παθόντα και αναστάντα Χριστόν»; Πράγματι η Σταύρωση του Χριστού υπήρξε η κατ’ εξοχήν κίνηση φιλανθρωπίας, ευσπλαχνίας και αγάπης Του προς τον άνθρωπο. Ο Χριστός θυσιάστηκε για να προσφέρει στον άνθρωπο τη χαμένη του κοινωνία με το Θεό.

«Ορειβασία για όλους» Από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο και το Δήμο Καρπενησίου

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ


* Μετά Βαΐων και κλάδων ψήφισε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών ο Βουλευτής Ευρυτανίας, ο αγωνιστής του λαού που πριν λίγο καιρό διερρήγνυε τα ιμάτιά του δηλώνοντας με δυναμική ότι

ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΡΗ «ΤΟ ΚΟΥΝΤΡΙ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΜΑΝΑ» ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΤΙΤΑΝΙΑ», 8 Απριλίου 2013 O φωτογράφος και ο βιογράφος του


Όταν μου ζητήθηκε από τον καλό φίλο και από τα ψηλά βουνά κι αυτόν ορμώμενο, συμπατριώτη, Κώστα Μπουμπουρή να μιλήσω για το νέο του βιβλίο, «Το Κουντρί - Αφιέρωμα στην αιώνια μάνα», βρέθηκα σε ένα μεγάλο δίλημμα. Έχοντας από τη μια πλευρά διαβάσει και μιλήσει ακόμη πριν από λίγα χρόνια για ένα προηγούμενο βιβλίο του και φυσικά παρακολουθήσει τη λογοτεχνική πορεία και το ερευνητικό έργο του και από την άλλη, έχοντας ασχοληθεί και μελετήσει κατά το παρελθόν το έργο του Κώστα Μπαλάφα το οποίο αποτέλεσε και για μένα στοιχείο έμπνευσης και δημοσιογραφικής παιδείας, βρέθηκα μπροστά στο δίλημμα: για ποιον από τους δυο δημιουργούς να μιλήσω;

Νέες Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στον Υπουργό Παιδείας για τον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας


Στη Βουλή επανήλθε και πάλι το μείζον θέμα που έχει προκύψει και ταλανίζει εδώ και καιρό την Εκπαιδευτική Κοινότητα του Νομού μας, με τα όσα έχουν προκύψει μεταξύ τοπικής ΕΛΜΕ και του Διευθυντή ΔΔΕ Ευρυτανίας Ανδρέα Κασκαμπά.

Νέα επιστολή Μπαμπαλή Για ποιους λόγους δεν παρουσιάστηκε η αντιπολίτευση στο ΔΣ


Αγαπητοί  συμπατριώτες  και  συνδημότες του Δήμου Αγράφων,  με την ευκαιρία της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης,  ευχόμαστε σε όλους τους Αγραφιώτες και σε όλους τους Ευρυτάνες,  Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση. Το άγιο φως να φέρει στον καθένα  υγεία ευτυχία και ευημερία.
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα  που προέκυψαν στο δήμο μας, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους δημότες μας για τα εξής.

1. Η απουσία μας από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την 28-4-2013, είχε την μορφή και το χαρακτήρα της έντονης διαμαρτυρίας ενάντια στον ξεπεσμό και την κατάντια που έχει περιέλθει ο δήμος μας.

Σύσκεψη υπό τον Καραμπά για την πολιτική προστασία - Συνεδρίαση Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ευρυτανίας για την αντιπυρική περίοδο


Την περασμένη Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 το μεσημέρι, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ευρυτανίας για την αντιπυρική περίοδο.
Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Καραμπά, των Αντιδημαρχών των δύο Δήμων, φορέων και συλλόγων, συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο με θέμα: «Σχεδιασμός και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων, στην αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές».

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την ανάδειξη των μελών των ΑΝΕΛ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΕΛ
Ξεκίνησαμε το Σάββατο ένα δύσκολο δρόμο, ένα δρόμο που οδηγεί στην ΑΝΤΡΟΠΗ κατεστημένων και σαθρών στρατηγικών πολιτικών για την κοινωνία μας, για την Ελλάδα.
Όλοι μαζί μια γροθιά θα παλέψουμε για ένα καλλίτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ας ενωθούμε, στους δρόμους και στις πλατείες, να επικοινωνήσουμε στους συμπολίτες μας την Κυβερνητική μας πρόταση, να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους, να μιλήσουμε στην καρδιά τους, να σταθούμε δίπλα τους. “Ψηλά τις Καρδιές”.

ΑΝ.ΕΛ. - ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Δια βοής πρόεδρος ο Πάνος Καμμένος


Το Ιδρυτικό Συνέδριο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία εκλέγοντας τον Πάνο Καμμένο Πρόεδρο του Κινήματος μας ομόφωνα.
Επίσης ολοκληρώθηκε η διαδικασία έγκρισης του Καταστατικού μας , ενός καταστατικού που διασφαλίζει την αμεσοδημοκρατία όσο κανείς άλλος πολιτικός φορέας μεταπολιτευτικά μέσα από συζήτηση και παρεμβάσεις στα άρθρα όπου αυτές χρειάστηκαν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Γλυκίσματα γεμάτα Αγάπη


Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας για μια ακόμη χρονιά πραγματοποίησε το καθιερωμένο πασχαλινό Bazaar, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν εξολοκλήρου σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Ο Σύλλογος, που δεν θα κουραστούμε ποτέ να λέμε πως είναι ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους της Ευρυτανίας και ειλικρινά του αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια και ευχόμαστε και οι υπόλοιποι σύλλογοι να τον μιμηθούν, στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου το 3ήμερο 26-28 Απριλίου 2013 πραγματοποίησε το Bazaar.

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΤΗΝ Μ. ΠΕΜΠΤΗ


Ευχές Θοδωρή Κατσιάδα

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ, ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ Η ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΞΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΛΥΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑ!

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ ΑΓΡΑΦΩΝ 
ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 

Ευχές Ταξιάρχη Σκλαπάνη



Εύχομαι το μήνυμα της Ανάστασης Του Κυρίου να στεριώσει στην ψυχή όλων μας την ελπίδα και τη διάθεση για να βαδίσουμε όλοι μαζί σε ένα καλύτερο αύριο. Και για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε αγωνιστική διάθεση και αλληλεγγύη.
Καλή Ανάσταση.
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Ταξιάρχης Σκλαπάνης

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ


Και το φετινό Πάσχα βρίσκει  το λαό μας στο δικό του Γολγοθά, να κουβαλά το  Σταυρό του δικού του μαρτυρίου, να ζει τη δική του σταύρωση καταδικασμένο από τους κάθε είδους  γραμματείς και φαρισαίους κυβερνητικούς,

ΕΥΧΕΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα,εύχομαι σε όλους και σε όλες ο αναστημένος Χριστός να χαρίζει υγεία και προκοπή.

Αγαπητοί μου συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, είναι αλήθεια οτι τα τελευταία χρόνια βιώνουμε τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας μας σαν Έθνος και σαν πολίτες.

Ευχές Λάμπρου Τσιτσάνη



Το μήνυμα της Ανάστασης να είναι μήνυμα Αγάπης, Ελπίδας, Δημιουργίας και να φωτίζει το κάθε βήμα μας.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
Λάμπρος Τσιτσάνης

ΕΞΩ ΑΠ' ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

*Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο! Δεν φτάνει που μας πνίξανε, τώρα θέλουν και να πουλήσουν και τη λίμνη. Ειλικρινά αυτό περνάει κάθε λογική. Πόσο θα πληρώσει ακόμη αυτός ο τόπος; Τι αμαρτίες ξεπληρώνει θα ήθελα να ήξερα;

Ξεπουλάνε τη λίμνη Κρεμαστών

 Στις 20 Φεβρουαρίου 2013, στο υπ. Αριθμ. 543 φύλλο μας εκφράσαμε την ανησυχία μας για ότι σχεδιάζεται για την λίμνη Κρεμαστών κάνοντας λόγο για έγκλημα. Δυο μήνες μετά και μετά τις δυναμικές παρεμβάσεις Των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διαπιστώνετε ότι η Λίμνη Κρεμαστών ο πυλώνας Ανάπτυξης της Δυτικής Ευρυτανίας, αλλά και του συνόλου του νομού Ευρυτανίας,

Σκληρή κριτική της Κυβέρνησης από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμάκιο  από το κόμμα της Αξιωματικής  Αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον Βουλευτή Φθιώτιδας Βασίλη Κυριακάκη και της Ευβοίας Βαγγέλη Αποστόλου επισκέφτηκε τον νομό μας το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο 19-20 Απριλίου 2013.