Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Τιμή στο λογοτέχνη Ζαχαρία Λ. Παπαντωνίου

Ο Δήμος Καρπενησίου και ο Προοδευτικός Σύλλογος Καρπενησιωτών της Αθήνας «Το Βελούχι» παρουσιάζουν την 1η Ιουλίου 2013 (ώρα 8μ.μ.) στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου, τη «Θεατρική ομιλία» του Ν. Ζωρογιαννίδη, που αφορά τον μεγάλο Καρπενησιώτη λογοτέχνη  Ζαχαρία Λ. Παπαντωνίου.

«Το αθάνατο ελληνικό δαιμόνιο» - Γράφει ο Γιώργος Σταυράκης

Ως δημόσιος υπάλληλος στην Αυστραλία, κάποτε ρωτήθηκα από συνεργάτη στην υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, τι τέλος πάντων πάει να πει ελληνικό δαιμόνιο. Σαν (κρυφό) περήφανος Έλληνας προσπάθησα να του εξηγήσω, αλλά εκείνος επέμεινε ρωτώντας και πάλι γιατί άλλες μεταναστατευτικές ομάδες δεν μιλούν για κάποιο δαιμόνιο. Είναι, μήπως, κάποια αποκλειστικότητα των Ελλήνων; Με έφερε πράγματι σε δύσκολη θέση να υπερασπιστώ την ….αποκλειστικότητα…… γιατί κατά βάθος γνώριζα ότι πρόκειται για ένα μύθο ίδιο σαν πολλούς άλλους οι οποίοι από αρχαιοτάτων χρόνων έγιναν φετίχ και μας συνοδεύουν όπως η σκιά μας.

Γιορτή Λήξης μαθημάτων 1ου Δημοτικού Σχ. Καρπενησίου «1953-2013, 60 χρόνια… πορεία ευθύνης»

Πριν έξι δεκαετίες, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, υποδεχόταν στις αίθουσές του - που μοσχοβολούσαν από τη φρέσκια λαδομπογιά των ξύλινων θρανίων και του μαυροπίνακα – τους πρώτους τυχερούς μαθητές και μαθήτριές του.

Ο τόπος μας έβγαινε ματωμένος και πληγωμένος από ένα αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο, και τα παιδιά της πόλης - που λίγα χρόνια πριν είχε γνωρίσει ολοκληρωτική καταστροφή

Ερωτήσεις Κοντογεώργου για δηλώσεις καλλιέργειας ΟΣΔΕ 2013 & για πληρότητα περιφερειακών ιατρείων

Νέα επερώτηση κατέθεσε στον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος.

Κώστας Κοντογεώργος: «Επιτελέσαμε το καθήκον μας, αξιοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του ν. 3491, προστατεύοντας ταυτόχρονα την περιουσία της ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Α.Ε. και του Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου»

Για ποινικοποίηση της αυτοδιοίκησης με "βιομηχανία" παραπομπών έκανε λόγο στην ομιλία του στη Βουλή, πριν την ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ο Κώστας Κοντογεώργος.
ΟΜΙΛΙΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
"Κύριε Πρόεδρε, εγώ θα μιλήσω για την άρση της ασυλίας μου, δεν θα απειλήσω, όμως, το Σώμα, όπως έχουμε συνηθίσει τις τελευταίες αυτές ώρες να ακούμε στο Κοινοβούλιο.

Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, η υπόθεση που συζητάμε σήμερα αφορά τη δραστηριότητά μου σε προγενέστερο χρόνο, κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως Νομάρχη Ευρυτανίας.

Με ψήφους 154 «ΝΑΙ», 37 «ΟΧΙ» και 1 «ΛΕΥΚΟ» από τη Βουλή των Ελλήνων - Νέα άρση της Βουλευτικής ασυλίας του Κώστα Κοντογεώργου

Σε νέες δικαστικές περιπέτειες μπαίνει ο  βουλευτής  της Ν.Δ. Κώστας Κοντογεώργος καθότι εναντίον του ασκήθηκε Ποινική δίωξη μετά από εισαγγελική παραγγελία αυτή τη φορά για την υπόθεση που αφορά τη λήψη δανείου για την «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ», το 2007, όταν ο κ. Κοντογεώργος ήταν Νομάρχης Ευρυτανίας.

Εις μνήμη Γεωργίου Ανδρεάκη 60 χρόνια από τον άδικο χαμό του

Πέρασαν 60 χρόνια από το θάνατο του Γεώργιου Ε. Ανδρεάκη (1931-1953), ενός νεαρού πατριώτη από τη Βούλπη Ευρυτανίας, ο οποίος έπεσε μαχόμενος στον πόλεμο της Κορέας.
Ο Γιώργος, το πέμπτο από τα οχτώ παιδιά του Ευάγγελου και της Σοφίας Ανδρεάκη, σε ηλικία 18 χρονών ξεκίνησε να πάει να υπηρετήσει τη μητέρα πατρίδα.

Ο 20χρονος τότε Ευρυτάνας υπηρετούσε την θητεία του, κι ενώ είχαν περάσει ήδη 25 μήνες που υπηρέτησε με πίστη και ανδρεία στον Ελληνικό Στρατό και απόμεναν μόνο 20 μέρες για να απολυθεί, η πατρίδα τον έστειλε να πολεμήσει στην Κορέα.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Τελευταία ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ.  μιλάει όλο και πιο αραιά αλλά  λέει λίγα και πετυχημένα. Είπε λοιπόν για τον νυν  Πρωθυπουργό ότι  είναι ικανός  όπως έριξε την Κυβέρνηση του το 1993 σήμερα να ρίξει μόνος του την Κυβέρνηση του .

3ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου – Γιορτή Λήξης Καλωσήρθες Καλοκαίρι

Προσθήκη λεζάντας
Αποχαιρετώντας τη χρονιά που πέρασε και καλωσορίζοντας το καλοκαίρι οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου πραγματοποίησαν γιορτή για τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ “Η κόμισσα της φάμπρικας” στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου στις 26 και 27 Ιουνίου

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου πιστός στα ραντεβού με το κοινό του Δήμου μας και πιστός στις υποχρεώσεις του προς αυτό τον κόσμο που τον αγάπησε και είναι δεμένος μαζί του, βρίσκεται και πάλι κοντά μας. Αυτή τη φορά, με το Θεατρικό του τμήμα, που θα παρουσιάσει τη γνωστή κωμωδία "Η κόμισσα της φάμπρικας" σε σκηνοθεσία της φιλολόγου Βασιλικής Σταμάτη, και τη συμμετοχή συμπολιτών μας ερασιτεχνών ηθοποιών.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Σε πανηγυρικό κλίμα η συνεδρίαση του ΙΣΚΕ και η ανακήρυξη του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου, σε Επίτιμο Μέλος του

Με ξεχωριστή επιτυχία και παρουσία του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013, στη αίθουσα του Ευγενίου Αιτωλού στο Καρπενήσι, τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος και συνάμα Ιερατική Σύναξη. 

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η επιστολή Κοντογεώργου στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ - Και .... η απάντηση της εφημερίδας στον Βουλευτή Ευρυτανίας

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ
Βουλευτής Ν. Ευρυτανίας
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                                                                Καρπενήσι 14 Ιουνίου 2013

Προς την εφημερίδα 
"Ευρυτανικός Παλμός"
Κύριε Διευθυντά,

Στο φύλλο της εφημερίδας σας την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και στη σελίδα 13, με άρθρο σας αναφέρετε ότι με "Προεδρικό Διάταγμα, αναβαθμίζεται σε Σχολή το ΤΕΙ Καρπενησίου" και μεταξύ άλλων εκτιμάτε ότι "Οι Προσπάθειες του πρώην Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Ηλία Καρανίκα, επιτέλους έπιασαν τόπο και αυτό που θέλαμε τόσο καιρό, την αναβάθμιση του ΤΕΙ , ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί".

Πρόγραμμα δράσεων για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών»

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «Αλκυόνη» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει μια σειρά δράσεων από την Τετάρτη 26 Ιουνίου έως και την Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013.
 Οι φετινές δράσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών θα πραγματοποιηθούν με τη συνεργασία και τη συμβολή τοπικών φορέων, όπως η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καρπενησίου και ο Ορειβατικός Σύλλογος Καρπενησίου. Οι δράσεις απευθύνονται κυρίως σε παιδιά και αφορούν τόσο το παιδικό βιβλίο και τη συμβολή του στην πρόληψη, όσο και σε εναλλακτικές αθλητικές δραστηριότητες.
Πρόγραμμα δράσεων

Εκδηλώσεις Μνήμης Η Μάχη της Τατάρνας

Ο Δήμος Αγράφων και ο Σύλλογος Τριποταμιτών Αιτ/νίας συνδιοργανώνουν εκδηλώσεις μνήμης για τα 192 χρόνια από την πρώτη μάχη της Επανάστασης του ’21 στη Ρούμελη, που έγινε στο γεφύρι της Τατάρνας στις 22 Μαρτίου 1821.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή της Πεντηκοστής 23 Ιουνίου 2013 στη θέση «Λαχανόκηπος» του Δημοτικού Διαμερίσματος Τριποτάμου, ΔΕ Φραγκίστας, Δήμου Αγράφων.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ Α΄ ΜΕΡΟΣ 560

*Διάβασα στον Ε.Π. ότι για την αναβάθμιση του ΤΕΙ στο Καρπενήσι, πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε ο πρώην Βουλευτής Ηλίας Καρανίκας. Δεν διαφωνώ ότι ο Γιατρός έβαλε και αυτός το λιθαράκι του, όμως αν θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους,

Κατσαντώνεια στο Μάραθο - Είκοσι χρόνια 1993-2013

Ο Δήμος Αγράφων, ο  Σύλλογος Απανταχού Μαραθιωτών και το Δημοτικό Διαμέρισμα Μαράθου, σας προσκαλούν στις     εκδηλώσεις «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2013»   στη γενέτειρα του Προεπαναστατικού  Ήρωα των Ελλήνων  Αντώνη ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, στο Μάραθο- Αγράφων – Ευρυτανίας, την Κυριακή της Πεντηκοστής,  23 Ιουνίου 2013.
Τα  «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ» διοργανώνονται προς τιμή του  Ήρωα ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ    από το 1993, και  οι φετινές εκδηλώσεις επικεντρώνονται  στην επέτειο των είκοσι  χρόνων (1993 – 2013) από την τοποθέτηση του ανδριάντα του ήρωα στην  ομώνυμη πλατεία της γενέτειράς του .

Στο Καρπενήσι από 19-21 Ιουλίου το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας

Στο Καρπενήσι βρέθηκε το διήμερο 7 και 8 Ιουνίου 2013, αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας για να χαρτογραφήσει την περιοχή και να επιλέξει τις διαδρομές για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας όλων  των κατηγοριών, που θα διεξαχθεί στον τόπο μας  στις 19-20-21 Ιουλίου 2013. Στον αγώνα θα λάβει μέρος και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Περικλής Ηλίας.

Ο διεθνής κομισάριος της ΕΟΠ, κ. Μπάμπης Ρήγας και ο Σύμβουλος Μάρκετιγκ της ΕΟΠ,

3ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΕΛΙΚΟΣ Γ.Σ. Φάλαρα-Είθισται Café B.C. 38-52 - Η κούπα στο … Καρπενήσι


Το Είθισται Café κατέκτησε το κύπελλο του 3ου Τουρνουά Μπάσκετ, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό των Φαλάρων Στυλίδας με 52-38.

Το Είθισται Café των Λερογιάννη-Σαμαντά μπήκε αποφασισμένο στο ματς και παίζοντας ξανά πολύ καλή άμυνα κυριάρχησε σε όλους τους τομείς, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη. Η ομάδα προηγήθηκε από νωρίς χάρις το καλό ξεκίνημα της και εν συνεχεία διαχειρίζονταν χωρίς να απειληθεί την υπέρ της διψήφια διαφορά. Πρώτος σκόρερ ο « ζεστός killer» Ίγκλι Οσμενάϊ με 14 πόντους και 4 τρίποντα και στους 13 έπεται ο σέντερ Ταξιάρχης Κουτρομάνος.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Παρά τις «Ερινύες» που ηχούν στ΄ αυτιά του ο Κώστας Μπακογιάννης ξεκαθαρίζει - Δεν πάω πουθενά εδώ θα μείνω

Οι επόμενες δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές, με βάση τις κυβερνητικές προθέσεις θα διεξαχθούν το Μάιο του 2014. Ωστόσο όμως και ενώ απομένει ένας περίπου χρόνος, στο παρασκήνιο όλων των κομμάτων και κυρίως σε αυτό της Νέας Δημοκρατίας, οι ζυμώσεις και τα σενάρια για τους υποψηφίους Περιφερειάρχες και Δημάρχους δίνουν και παίρνουν.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β΄559

*«»Τη θυσίασαν για το ευρώ»» Ηχηρό ράπισμα σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό κατεστημένο από τον ευρωσκεπτικιστή ευρωβουλευτή Νόμπεζ Φάρατζ με άρθρο στου στην εφημερίδα “Telegraph”

Τραγωδία στα Ψιανά Ευρυτανίας - Νεκρός 47χρονος χειριστής γκρέιντερ πατέρας 3 παιδιών

Νεκρός ανασύρθηκε τελικά ο άτυχος 47χρονος, που καταπλακώθηκε το απόγευμα από το γκρέιντερ που χειριζόταν κατά την διάρκεια συντήρησης του δρόμου στα Ψιανά Ευρυτανίας.

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εκλογή νέου Γραμματέα

Την περασμένη Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 διεξήχθησαν οι εκλογές για την ανάδειξη αποκεντρωμένων οργάνων και νομαρχιακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ. Πανελλαδικά προσήλθαν στις κάλπες 55.000 μέλη και φίλοι του ΠΑΣΟΚ για να ψηφήσουν, ενώ ελάχιστοι ήταν εκείνοι που ψήφισαν στην Ευρυτανία για την ανάδειξη των νέων μελών που θα απαρτίζουν τη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Πορεία προς το 9ο Τακτικό Συνέδριο της ΝΔ Eκλογές για την ανάδειξη των συνέδρων

H Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ευρυτανίας, ανακοινώνει ότι ενόψει  του 9ου Τακτικού  Εθνικού Συνεδρίου που θα γίνει στην Αθήνα 28 ,