Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΜΑΣ - Άρθρο του Θωμά Κώτσια

Θα ήταν κανείς ευτυχής αν κάνοντας τον απολογισμό της ασκούμενης πολιτικής  από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, έβρισκε ένα μέγεθος της οικονομίας να κινείται σε θετική κατεύθυνση, ένα  δείκτη που να βελτιώνει κατ’ ελάχιστο  και να ανακόπτει την κοινωνική καταστροφή που είναι δρομολογημένη και σε πλήρη εξέλιξη.

Μια υποχώρηση έστω του δείκτη των αυτοκτονιών και της απόγνωσης  που συνεχώς διογκώνεται και αφανίζει ανθρώπους που μέχρι πριν 3-4 χρόνια είχαν επιχειρήσεις που εξασφάλιζαν στους ίδιους και στους εργαζόμενους σε αυτές,  ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής.

Παρέμβαση Λάμπρου Τσιτσάνη στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας. για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας

Προτάσεις ουσίας για την ανάπτυξη της Ευρυτανίας, για την περίοδο 2014-20, κατέθεσε προς την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης.

"Με την ένταξη της ολοκληρωμένης Αναπτυξιακής Πρότασης στην προγραμματική περίοδο 2014-2020, αφ ‘ενός μεν θα έχουμε μια οικονομική αναβάθμιση των κατοίκων της Ευρυτανίας, αφετέρου θα πετύχουμε μείωση της ανεργίας και ιδιαίτερα των νέων" αναφέρει στην εισήγησή του χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτσάνης,

Με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στο Καρπενήσι Πρωταθλητής Ελλάδος για 10η συνεχή χρονιά ο Περικλής Ηλίας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας ανδρών-γυναικών-εφήβων-νεανίδων-παίδων, που έγινε στο Καρπενήσι το διάστημα 19-21 Ιουλίου από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καρπενησίου.
Συμμετείχαν περίπου 300 αθλητές από 43 διαφορετικά σωματεία.

ΣΤΙΣ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΗ ΔΑΦΝΟΥΛΑ

Μεγάλη δημοτική βραδιά διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος Δαφνούλας στο ετήσιο αντάμωμα στις 11 Αυγούστου 2013, που θα λάβει χώρα στην πλατεία του χωριού. Το Δ.Σ. του Συλλόγου με πολύ μεράκι φρόντισε έτσι ώστε και φέτος στη Δαφνούλα να καεί το πελεκούδι, διοργανώνοντας μια ξεχωριστή μουσική βραδιά, όπου κορυφαίοι ερμηνευτές του δημοτικού τραγουδιού και πασίγνωστοι μουσικοί, θα διασκεδάσουν τους παρευρισκόμενους υποσχόμενοι ένα μοναδικό απεράντιο γλέντι που θα κρατήσει μέχρι το πρωί.

Στις 3 Αυγούστου το καλοκαιρινό Αντάμωμα των Τροβατιανών

Το Σάββατο 3 Αυγούστου 2013, θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο καλοκαιρινό Αντάμωμα των Τροβατιανών, που διοργανώνει ο δραστήριος Πολιτιστικός Σύλλογος Τροβάτου. Η εκδήλωση θα λάβει στην κεντρική πλατεία του χωριού, των Αγίων Θεοδώρων, με φόντο το Σαρακατσάνικο κονάκι και κάτω από τον αιωνόβιο πλάτανο.

Αντάμωμα στο «μπαλκόνι» της Ευρυτανίας με θέα τη λίμνη Κρεμαστών

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη πλέον εκδήλωση, στο μαγευτικό «μπαλκόνι» της Ευρυτανίας, με μοναδική θέα τη λίμνη Κρεμαστών.

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο Εορτασμός Αγίας Παρασκευής Καρπενησίου

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013 εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής πανηγυρίζει ο ομώνυμος ναός της πόλεως μας κατά το ακόλουθο πρόγραμμα: 
Πέμπτη 25 Ιουλίου 7:00μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Νικολάου.
Πέμπτη 25 Ιουλίου 10:00μ.μ. Παράκληση στην Αγία Παρασκευή
Παρασκευή 26 Ιουλίου 7:οοπ.μ. Όρθρος Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

ΕΝΙΑΙΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ (Ε.Κ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ.Κ) ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ Κ.Δ.Α.Π. & Κ.Δ.Α.Π-ΜΕΑ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

Η Ε.Κ.Ε.Π.Π.Α.ΔΗ.Καρπενησίου ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013 θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις εγγραφές των παιδιών στο Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ. Καρπενησίου.
Οι μητέρες των παιδιών που ενδιαφέρονται για εγγραφή των παιδιών τους στο Κ.Δ.Α.Π., θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α)  να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή

Με λαμπρότητα η εορτή του Προφήτη Ηλία σε Ξηριά και Παλαιοχώρι

Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη του Προφήτου Ηλία του Θεσβίτη σε όλη την Ευρυτανία. Επίκεντρο της μεγάλης αυτής γιορτής, πρωτίστως ο Ξηριάς, όπου δεσπόζει ο περικαλλής ομώνυμος Ιερός Ναός του Προφήτου αλλά και όλα τα χωριά που έχουν Ναούς προς τιμή του Αη- Λιά.

Η ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΗΦΘΗ ΥΠΟΨΗ

Υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν τον λόγο τους ανεξαρτήτως προσωπικού κόστους και όταν λένε κάτι το έννουν. Υπάρχουν πάλι άνθρωποι που λένε πολλά,  κάνουν ελάχιστα, και όταν έρχεται η δύσκολη στιγμή της απόφασης με προφάσεις και φτηνές δικαιολογίες όχι μόνο δεν τιμούν το λόγο τους, όχι μόνο πράττουν το εντελώς αντίθετο από αυτό που διακήρυσσαν αλλά  προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτό που κάνουν είναι μονόδρομος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή και είναι δε σωτήρια πράξη.

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΑ

*Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει η Νηπιο-βρεφοκομία και η Νοσηλευτική στο Καρπενήσι μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τα Επαγγελματικά Λύκεια.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Συνεδρίασε σήμερα στην Λαμία το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδος με τα ακόλουθα θέματα της Ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση δύο (2) θέσεων πρακτικής άσκησης των μαθητών του ΕΠΑ. Σ Μαθητείας του ΟΑΕ", για την Π.Ε.Φθιώτιδας. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Γενικής "Δ/νσης Εσωτερικής Λειτουργίας Π.Σ.Ε. κ. Ιωάννης Καρνάβας.