Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Με βαριά καρδιά δέχτηκαν  την απόφαση του Δ.Σ. Αγράφων, κάποιοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους. Τρείς μάλιστα εξ αυτών, έπαθαν την πλάκα τους ακούγοντας το τελικό αποτέλεσμα, που ανακήρυξε την Βάσω Φεγγούλη Αναπληρώτρια Δήμαρχο.

Η λίμνη Κρεμαστών στην 1η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 1ης Γενικής Συνέλευσης του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Αυγούστου στο Δήμο Σοφάδων, εταίρο Δήμο του δικτύου.
Τον Δήμο Αγράφων εκπροσώπησε ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων, κ. Χρήστος Δημητρόπουλος,ο οποίος αφού μίλησε αναλυτικά για τη λίμνη Κρεμαστών

«Λειτουργία Κέντρου Δια Βίου Μάθησης – Εκπαίδευσης Ενηλίκων Δήμου Καρπενησίου» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ

Ο Δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας Δια Βίου Μάθησης θα λειτουργήσει Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Εκπαίδευσης Ενηλίκων που αφορά στη διαδικασία απόκτησης γνώσης, γενικής και επιστημονικής, στο πλαίσιο διαμόρφωσης μιας ολοκληρωμένης προσωπικότητας

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογιώργος στον Αγιασμό των Σχολείων της Φραγκίστας

Μεγαλοπρεπής η τέλεση του Αγιασμού στα σχολεία της Φραγκίστας με επικεφαλής τον Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κοντογιώργο που τίμησε με την παρουσία του το Επαγγελματικό Λύκειο Δυτ. Φραγκίστας,  το μοναδικό στον ορεινό Δήμο Αγράφων, και το Γυμνάσιο Φραγκίστας.

Ένας αγανακτισμένος γονιός ...

ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ
κ. Περιφερειάρχη- κ. Βουλευτή – κ. Δήμαρχε

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Πόση υποκρισία μπορεί να κρύβει ο επαγγελματίας πολιτικός? Τεράστια εάν αναλογιστεί κανείς τον τρόπο που λειτουργούν. Δεν χρειάζεται να ψάξουμε στην κεντρική πολιτική σκηνή  για να βρούμε πλείστα παραδείγματα.

ΠΩΣ ΣΠΑΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΦΥΡΙ… Του Ηλία Προβόπουλου

Τα καρύδια είναι ένας πολύτιμος απ’ όλες τις απόψεις, καρπός της ελληνικής γης και η συλλογή τους γίνεται τούτες τις ημέρες σε όλα τα ορεινά χωριά που υπάρχουν ακόμη καρυδιές και δεν έχουν κοπεί να γίνουν έπιπλα.

Ύψωση Τιμίου Σταυρού - Του Κώστα Μήτσιου

Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού. Την ύψωση του Σταυρού γιορτάσαμε, αλλά το ξερίζωμά του από τη ζωή μας επιδιώκουμε. Γιορτή της Υψώσεως του Σταυρού και εμείς υψώνουμε απειλητικά τις γροθιές μας. Φαντάζεστε την ημέρα της Υψώσεως του Σταυρού στην εκκλησία, αντί να υψώνουμε το σταυρό, να υψώνουμε τη γροθιά του μίσους, της αδιαλλαξίας, της εκδίκησης;

Συνεδρίασε το Δ.Σ. Καρπενησίου με 40 θέματα στην Ημερήσια Διάταξη

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης έγινε απολογισμός 
της εμποροπανήγυρης 
από τον αντιδήμαρχο 
κ. Χ. Γενιτσαρόπουλο 

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη δέκα οκτώ (18) Σεπτεμβρίου   2013 και ώρα 18.00μ.μ, το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :

Δυο υποτροφίες σε φοιτητές Ιατρικής από το Ίδρυμα ΑΝΑΓΝΟΣ

Το «ΙΔΡΥΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗ ΑΝΑΓΝΟΣ» χορηγεί ΔΥΟ (2) ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ σε φοιτητές της ΙΑΤΡΙΚΗΣ του 1ου έτους, καταγομένους πρωτίστως από το νομό Ευρυτανίας, άλλως εκ των νομών Φθιώτιδος, Φωκίδος και Αιτωλοακαρνανίας.

ΟΜΑΔΕΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ «ΑΛΚΥΟΝΗ»

Συνεχίζεται και φέτος από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ» η διεξαγωγή των ομαδικών συζητήσεων γονέων. Σκοπός τους είναι η υποστήριξη των γονιών ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν, όπως εκείνοι επιθυμούν, στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικές, οικονομικές και ιστορικές συνθήκες.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Με βάση τη σχετική Νομολογία του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και την προβλεπόμενη διαδικασία ΟΡΙΣΤΙΚΟ - Η Βάσω Φεγγούλη Αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων



 Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ “ΕΒΓΑΛΕ” ΔΗΜΑΡΧΟ !
* Εκτέθηκαν στον Αγραφιώτικο λαό και όχι μόνο, οι εμπνευστές και οι εκφραστές της παραπληροφόρησης, περί άκυρης απόφασης του Δ.Σ.

H 26χρονη Θεολόγος και Δημοσιογράφος, που είναι η πιο νέα Δήμαρχος σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη, θα ασκεί τα καθήκοντα Δημάρχου Αγράφων για τους επόμενους τρεις μήνες, όσο θα διαρκεί η αργία στην οποία τέθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Τάτσης. Η κ. Βασιλική Φεγγούλη εξελέγη με 15 ψήφους, έναντι 11 που έλαβε ο κ. Παναγιώτης Παπαδήμος, στην διαδικασία που διεξήχθη την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του ΔΣ. στο Κερασοχώρι. Αναπληρωτής αναπληρωτού δημάρχου, εκλέχτηκε η κ. Κοφίνη.

Ε Ν Ω Σ Η Σ Υ Ν Τ Α Κ Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Χ Ι Α Κ Ο Υ Τ Υ Π Ο Υ Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο – Καρπενήσι 27-29/9 “Η Δημοσιογραφία στην Ελληνική Περιφέρεια” 50 χρόνια Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου 1963 – 2013

Πανελλήνιο δημοσιογραφικό συνέδριο στην Ευρυτανία διοργανώνει, το τριήμερο 27 με 29 Σεπτεμβρίου 2013, η Ένωση Συντακτών Επαρχιακού Τύπου με αφορμή την συμπλήρωση πενήντα ετών αδιάλειπτης και συνεχούς λειτουργίας της.

Πρόσκληση στους μαθητές του Δήμου Καρπενησίου στο Κοινωνικό Φροντιστήριο

O Δήμος Καρπενησίου προσκαλεί στο πλαίσιο της λειτουργίας του  Κοινωνικού Φροντιστηρίουτους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της περιοχής μας που επιθυμούν να παρακολουθήσουν δωρεάν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ποιότητας Ζωής,από την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΥΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Η διευθύντρια, ο σύλλογος διδασκόντων, o σύλλογος γονέων και οι μαθητικές κοινότητες  του ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Δυτικής Φραγκίστας συγχαίρουμε την απόφοιτη και πτυχιούχο Πληροφορικής του σχολείου μας Δήμητρα Σουλιώτη του Ευαγγέλου και της Ουρανίας, από τον Άγιο Γεώργιο Ευρυτανίας, για την επιτυχία της στην Tριτοβάθμια Eκπαίδευση, στη Σχολή ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ του ΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ.

Κοιμήθηκε η Κυρά της ... Γέφυρας Ταξίδεψε στην αιωνιότητα η Βασιλική Φεγγούλη από την Επισκοπή

Στην αιωνιότητα ταξίδεψε την περασμένη Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013, η Βασιλική Φεγγούλη, από την Επισκοπή του Δήμου Αγράφων, μητέρα του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων π. Ευαγγέλου Φεγγούλη. Η μακαριστή άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου μεταφέρθηκε με βαρύ καρδιακό επεισόδιο.

Επιστροφή στα θρανία! Πρώτο κουδούνι για 1.785 Ευρυτανόπουλα!

Στα θρανία επέστρεψαν την περασμένη Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, 1.785 μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που θα φοιτήσουν φέτος στα Λύκεια, Γυμνάσια και Δημοτικά Σχολεία της Ευρυτανίας.
Από νωρίς το πρωί ήχησε το πρώτο κουδούνι, σ’ όλα τα σχολεία του νομού και μαζί μ’ αυτό οι πρώτες φωνές και τα πρώτα γέλια για τη νέα σχολική χρονιά.

Οφειλόμενη τιμή στους πεσόντες υπέρ της πίστεως και της πατρίδος

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 
ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 

Το περασμένο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013, πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή γιορτή στο Παυλόπουλο του Δήμου Καρπενησίου. 

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΚΙΟΛΙΑ

Ανοιχτή επιστολή προς τους Δημότες του Δήμου Αγράφων, αλλά και γενικότερα προς όλους τους Ευρυτάνες, απέστειλε ο επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του Πρατήριου Υγρών Καυσίμων ΕΚΟ στη Γρανίτσα, κ. Γκιόλιας.

Νέα ερώτηση του Τέρενς Κουίκ για την Οδική απομόνωση της Ευρυτανίας με Θεσσαλία

Τέλος στον εμπαιγμό και την κοροϊδία εις βάρος των κατοίκων του Νομού Ευρυτανίας, που μια ζωή περιμένουν τη μετατροπή του τμήματος της...«ειδικής διαδρομής 4Χ4» που καλύπτει τις περιοχές  Μαυρόλογγος (Ευρυτανίας) – Νεράιδα (Καρδίτσας), Σαραντάπορο (Καρδίτσας) και Μολόχα (Καρδίτσας), σε ολοκληρωμένη είσοδο προς το Νομό Καρδίτσας, επιχειρεί να βάλει με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Συγχαρητήρια επιστολή Τσιτσάνη στη Βάσω Φεγγούλη

Την παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή προς την Αναπληρωτή δήμαρχο Αγράφων μας κοινοποίησε ο  Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρυτανίας κ. Λάμπρος Τσιτσάνης " Θα ήθελα μέσω της εφημερίδας σας – ιστοσελίδας να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή της κυρίας Φεγγούλη Βασιλικής ως Δημάρχου του Δήμου Αγράφων καθώς επίσης και τις ειλικρινείς ευχές μου για επιτυχία στο δύσκολο έργο και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.

Όλοι μαζί, γιατί στον Δήμο Αγράφων δεν περισσεύει κανένας" Ευχαριστήρια επιστολή Βάσως Φεγγούλη για την θέση της Αναπληρωτή δημάρχου Αγράφων



"Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Αγράφων και κυρίως μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, μη αναστολής της 4μηνης Αργίας, που επιβλήθηκε στον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Τάτση, το Δημοτικό Συμβούλιο με βάση τα προβλεπόμενα από την Νομολογία, προχώρησε στην εκλογή αναπληρωτή Δημάρχου για το διάστημα των επόμενων τριών μηνών.

Έπεσαν οι μάσκες της παραπληροφόρησης - Κανένα θέμα με την εκλογή της Βάσως Φεγγούλη στον Δήμο Αγράφων

Δυστυχώς και στον τόπο μας, η παραπληροφόρηση και περίεργοι τύποι, βρίσκουν τον τρόπο να δημιουργούν εντυπώσεις και πολλάκις σύγχυση. Κάτι τέτοιο πέτυχαν οι εν λόγω "λεβέντες" και στην περίπτωση της εκλογής της νέας Δημάρχου Αγράφων, όπου κατάφεραν να κάνουν το άσπρο - μαύρο σκορπίζοντας κιτρινίλα και εμπάθεια. 

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

«Έφυγε» ο λεβέντης δήμαρχος Δεν άντεξε η καρδιά του Κώστα Καράνη

Σαν κεραυνός εν αιθρία, έπεσε στην Χρύσω και σε όλη την Ευρυτανία, η είδηση του χαμού του πρώην Δημάρχου Βίνιανης Κώστα Καράνη. Ο εκλιπών, «έφυγε» την περασμένη Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, το βράδυ, προδομένος από την καρδιά του, στο σπίτι του στο χωριό, σε ηλικία μόλις 58 ετών.

Ο Κώστας υπήρξε ένας σπουδαίος συντοπίτης, ένας πραγματικός αγωνιστής της ζωής και πάνω απ΄ όλα ένας γνήσιος πατριώτης και καλός χριστιανός.  Τα περισσότερα χρόνια της ζωής του, ζούσε στην Χρύσω με την πολυσέβαστη μητέρα του και εργάζονταν στα ΕΛΤΑ, ως ταχυδρόμος, με έδρα το Κερασοχώρι.

Απόλυτο μπάχαλο στο Δήμο Αγράφων

Απίστευτες καταστάσεις επικρατούν στα Άγραφα σχετικά με την εκλογή του αναπληρωτή δημάρχου για το επόμενο τρίμηνο.
Μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγράφων και την προβλεπόμενη διαδικασία που τηρήθηκε, η Βάσω Φεγγούλη με ψήφους 15-11, έναντι του Παναγιώτη Παπαδήμα, εξελέγη Αναπληρώτρια του Δημήτρη Τάτση για το επόμενο διάστημα των τριών μηνών. Την επομένη, της συνεδρίασης, η κ. Φεγγούλη υπέβαλε δήλωση ανάληψης καθηκόντων δημάρχου και την απέστειλε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, περιμένοντας την έκδοση διαπιστωτικής πράξης.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Ήρθε επισήμως και το Φθινόπωρο. Οι διακοπές τελείωσαν, τα σχολειά άνοιξαν, σε λίγο θα αρχίσουμε να μαζεύουμε και τα ξύλα ώστε να προετοιμαστούμε για το χειμώνα,

ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ Ο Γιάννης Αντωνίου, 1ος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας για το Σότσι

H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ομόφωνα ότι  πρώτος Λαμπαδηδρόμος στην Τελετή Αφής της Φλόγας για τους Χειμερινούς  Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014» θα είναι ο χιονοδρόμος Γιάννης Αντωνίου.
Η Τελετή θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία και ο Γιάννης Αντωνίου θα  παραλάβει τη Φλόγα από την Πρωθιέρεια Ινώ Μενεγάκη προκειμένου να  ξεκινήσει το ταξίδι της για την πόλη της Ρωσίας που θα φιλοξενήσει  τους 22ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς από τις 7 ως τις 23 Φεβρουαρίου 2014.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντιστήριξης στο «Κακόρεμα» στον Αη-Γιώργη Καθοριστικές οι παρεμβάσεις του Συλλόγου του χωριού για το έργο

Παραδόθηκε από τον εργολήπτη – κατασκευαστή, το σημαντικό έργο της αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στην περιοχή Αγίου Γεωργίου της Δ.Ε. Φραγκίστας, στην τοποθεσία «Κακόρεμα»
Ανάδοχος του έργου ήταν ο Θεόδωρος Βαξεβάνος, Πτυχ. Πολιτικός Μηχανικός και ο προϋπολογισμός του ανήλθε στα 228.780,00 ευρώ, με κοινοτική συμμετοχή 100.440,00 ευρώ και Εθνική συμμετοχή 85.560,00 ευρώ + ΦΠΑ 42.780,00 ΕΥΡΩ.