Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 573

*Ως μέγιστο ατόπημα θα χαρακτηρίσω την προκλητική στάση και θέση του Δημάρχου Καρπενησίου απέναντι στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ. Εγώ δεν είμαι ο αφέντης της εφημερίδας και ούτε με νοιάζει τι θα πράξει αυτός. Εγώ στέκομαι στην ενέργεια του Πρίγκιπα, στο Συνέδριο

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε Σχολεία του Δήμου Αγράφων

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανταποκρινόμενο σε πρόσκληση του Δήμου Αγράφων, επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία έξι (6) χωριών του Δήμου μας.
Συγκεκριμένα η Κινητή Οφθαλμολογική Μονάδα του μη κερδοσκοπικού Οργανισμού το «Χαμόγελο του Παιδιού» βρέθηκε στο Δήμο Αγράφων από την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 και ξεκίνησε τον προληπτικό οφθαλμολογικό έλεγχο με τα παιδιά της Κρέντης και της Φραγκίστας, ακολούθησαν τα παιδιά των σχολείων Γρανίτσας και Ραπτοπούλου και τέλος τα παιδιά των σχολείων Βαλαώρας και Παλαιοκατούνας.

Από το Περιφερειακό Συμβούλιο Στ.Ελλάδας - Εγκρίθηκαν πιστώσεις για τη μεταφορά μαθητών

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών η επιχορήγηση των Περιφερειών της χώρας από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους έτους 2013, για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών.
Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, κατανέμονται από το λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  στις Περιφέρειες της χώρας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ και ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από ψήφισμα της ολομέλειας της γενικής συνέλευσης του σωματείου μας, νοιώθουμε την ηθική υποχρέωση  να σας ενημερώσουμε για το επερχόμενο μεγάλο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει  η τοπική κοινωνία μας, στην περίπτωση που η κυβέρνηση αποφασίσει αλλαγές στο νοσοκομείο του Καρπενησίου και στους εποπτευόμενους φορείς ( Κέντρο Υγείας Δυτ.Φραγκίστας  και Κέντρο  Ψυχικής Υγείας ).

Γιώργος Ζαχαρόπουλος: O Ευρυτάνας από το Μικρό Χωριό, που κέρδισε 100 εκατ.$, με ένα tweet

Ο 48χρονος Γιώργος Ζάχαρης- Ζαχαρόπουλος- που κατάγεται από το Μικρό Χωριό Ευρυτανίας και δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αμερική, έχει καταφέρει να κερδίσει τον τίτλο του γκουρού στις τεχνολογικές επενδύσεις στις ΗΠΑ !!!
 Η ειδοποίηση του «τιτιβίσματος» στην οθόνη του smartphone τον έκανε να χαμογελάσει πλατιά. Ακόμα και στη χώρα των μεγάλων ευκαιριών δεν είναι και τόσο συνηθισμένο μόλις ένα tweet να «πληρώνει» 100 εκατ. δολάρια.

Η καρυδιά

Σε ένα απομακρυσμένο Ευρυτανικό χωριό ζούσε ένας Αλβανός μετανάστης. Τα μεροκάματα πια σπανίζανε, οπότε για να μη κάθεται σπίτι άπραγος συνήθιζε ο φίλος μας να κάνει βόλτες στα περίχωρα του χωριού. Αυτό που του κίνησε τη περιέργεια ήταν ένα χωράφι στα περίχωρα του χωριού με καρυδιές. Όποτε κι αν περνούσε, δεν είχε δει ποτέ άνθρωπο σε αυτό το απομακρυσμένο χωράφι.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Το  Κ.Π.Ε. Καρπενησίου, στα πλαίσια της Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Ευρυτανίας θα υλοποιήσει τις παρακάτω δράσεις:
1.  Τη Δευτέρα 7, την Τρίτη 8 και τη Τετάρτη 9 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν Βιωματικές Περιβαλλοντικές Δράσεις στο Κεφαλόβρυσο Καρπενησίου για μαθητικές Ομάδες.
Οι Βιωματικές Περιβαλλοντικές δράσεις περιλαμβάνουν:
Αρωματικά φυτά - αναγνώριση και χρήση
Περιβαλλοντικό παιχνίδι προσανατολισμού
Οι εργασίες σε έναν βοτανικό κήπο – διαμόρφωση και φύτευση
 (σε συνεργασία με το ΤΕΙ Στερεάς- τμήμα Καρπενησίου και το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ)

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος με θέμα την αδειοδότηση αμμοληψίας στο Μέγδοβα

Συνεδρίασε στις 30/9/2013 στη Λαμία η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης με θέμα : Εισήγηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) βιομηχανίας επεξεργασίας αδρανών υλικών και παραγωγής ασφαλτομίγματος – δραστηριότητας της Λ. Φλωράκης & ΣΙΑ Ο.Ε. στη θέση "Αβζιά"  στον οικισμό Παρκιό της Τοπικής Κοινότητας Βίνιανης – Μαραθιά του Δήμου Αγράφων.
Με την παρούσα ΜΠΕ η εταιρεία ζητάει να προσθέσει στην περιβαλλοντική της αδειοδότηση τη δραστηριότητα της αμμοληψίας από τον ποταμό Μέγδοβα.

Με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Κώστα Μπουμπουρή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας Ειδικά αφιερωμένο στην Ευρυτάνισσα μάνα

 Ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας και οι εκδόσεις Ν. & Σ. Μπατσιούλας πραγματοποίησαν την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου «Ευγένιος ο Αιτωλός», στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου, την παρουσίαση του νέου βιβλίου του συμπατριώτη μας συγγραφέα Κώστα Μπουμπουρή: «Το Κουντρί».

Από τη Γέφυρα Επισκοπής στο Καρπενήσι η Ολυμπιακή φλόγα

Στην Ευρυτανική πρωτεύουσα βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας(30/9) η Ολυμπιακή φλόγα, όπου και διανυκτέρευσε συνεχίζοντας το ταξίδι της για το Καλλιμάρμαρο με επόμενη στάση την Λαμία.

Έξι (6) θέσεις εργασίας στο Δήμο Αγράφων - Μέχρι 11 Οκτωβρίου 2013 η υποβολή αιτήσεων


Ξεκίνησε το Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας στο Δήμο Αγράφων για την πρόσληψη έξι (6) ΥΕ εργατών διάρκειας πέντε (5) μηνών.
Η υποβολή των αιτήσεων ξεκίνησε στις 26-9-2013 και λήγει στις 11-10-2013 και ώρα 12 το μεσημέρι, και γίνεται μόνο με ηλεκτρονικό τρόπο στον δικτυακό τόπο του Ο.Α.Ε.Δ. www.oaed.gr – e- Υπηρεσίες – Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα – Ηλεκτρονική Υποβολή Αίτησης ή στο πλησιέστερο   Κ.Ε.Π. εάν ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Μήνυμα Μπακόλα για τα 24 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

"Ευρυτάνα πολιτικό οραματιστή" αποκαλεί τον αείμνηστο Παύλο Μπακογιάννη ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των ΑΝΕΛ Κώστας Μπακόλας σε σύντομο μήνυμα του για τα 24 χρόνια από την δολοφονία του Ευρυτάνα πολιτικού.
Μεταξύ άλλων αναφέρει..
"Ενωτικός πέρα και πάνω από διαχωριστικές γραμμές, προσπάθησε και λειτούργησε ενωτικά για την επούλωση των πληγών του Εμφυλίου και του Διχασμού.
Στα πλαίσια της εθνικής συμφιλίωσης εργάστηκε για το εγχείρημα της συγκυβέρνησης "Αριστεράς-Δεξιάς" .

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΉ ΔΙΟΙΚΟΎΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΉ - NΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΊΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ

Τιμούμε σήμερα 26 Σεπτεμβρίου 2013 την μνήμη του αείμνηστου Βουλευτή Ευρυτανίας ΠΑΥΛΟΥ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, 24 χρόνια μετά την άνανδρη δολοφονία του από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη».
Ο μαχητής της δημοκρατίας, ο εμπνευστής της εθνικής συμφιλίωσης, ο διορατικός οραματιστής σαν εκσυγχρονιστής και ανανεωτής που ήταν, πίστευε πως η ανανέωση δεν γίνεται μόνο με πρόσωπα αλλά με αλλαγή των ιδεών σύμφωνα με τις επιταγές των καιρών.

ΑΝΕΛ Ευρυτανίας:Εκλογές για την ανάδειξη συντονιστικής επιτροπής

Εκλογές για την ανάδειξη Συντονιστικών Επιτροπών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα είχαμε την Κυριακή που μας πέρασε.
Mε ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό συμμετοχής, περίπου 78% ,σύμφωνα με πληροφορίες μας, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της Νομαρχιακής ΑΝΕΛ Ευρυτανίας στα γραφεία του κινήματος στο Καρπενήσι.

Δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη .
Στην Π.Ε Ευρυτανίας δήλωσαν 5 εγγεγραμμένα μέλη των ΑΝΕΛ ως υποψήφιοι, όπου και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία.

Υπογράφηκε η σύμβαση βελτίωσης του δρόμου Χόχλια – Βράχα – Κορίτσα

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς υπέγραψε τη σύμβαση  κατασκευής για τη βελτίωση του δρόμου Χόχλια – Βράχα – Κορίτσα Κλειστού στην Ευρυτανία προϋπολογισμού 3.800.000 €.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ 572

*Θετικότατη από κάθε πλευρά η πρόθεση του Υπουργείου Εργασίας να προωθήσει ρύθμιση που θα διευκολύνει τους επαγγελματίες των περιοχών με 2000 κατοίκους και κάτω, να πληρώνουν μικρότερο ποσό στον ΟΑΕΕ, μέχρι 100 ευρώ το μήνα.

Ξεκινά ο αντιγριππικός εμβολιασμός Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν! - Του Σπύρου Γαλάνη Γενικού- Οικογενειακού γιατρού

Κάλλιο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Σε λιγότερο από έξι ημέρες ξεκινάει ο αντιγριππικός εμβολιασμός καθώς στην χώρα μας η γρίπη εμφανίζεται τον Οκτώβριο και κορυφώνεται με την έλευση του νέου χρόνου.Ποιες ομάδες  όμως του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστούν; Το εμβόλιο προστατεύει από τις επιπλοκές της νόσου;

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Τις πταίει  είχε αναρωτηθεί ο Χαρίλαος Τρικούπης  σχετικά με την οικονομική αλλά και  κοινωνική κατάρρευση  της χώρας εκείνη την εποχή.

Νέος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος ο Ταξίαρχος Γεώργιος ΣΟΥΓΛΙΕΡΗΣ

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, τοποθετούνται στις κενές θέσεις που προέκυψαν από τις παραιτήσεις και μετακινήσεις Ανωτάτων Αξιωματικών, οι παρακάτω:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟΥ ΣΤH ΘΕΣΗ «ΒΡΑΧΟΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΩΝ».

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή Σκέπαστρου στη Θέση «Βράχος» για την αντιμετώπιση κατολισθήσεων και χιονοστιβάδων», προϋπολογισμού 1.700.000,00 ευρώ.  Η έγκριση αποφασίστηκε και υπογράφτηκε στις 11/9/2013 στη Λαμία, από τον κ. Περγαντά ενώπιον και του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Βασίλη Καραμπά.

Ο έναστρος ουρανός… Το λυκαυγές και το λυκόφως - Γράφει ο Δημήτρης Ιω. Φαλλής -Καλλιεύς

Χρόνια τώρα είχα την επιθυμία και την λαχτάρα, αφού βρεθεί στο χωριό μου, να βρώ το χρόνο και τον τρόπο, να πάρω το γιδοστράτι και ν’ ανεβώ μέσα από πουρνάρια, κέδρα και πανύψηλα έλατα, τριγυρισμένα μέσα σε πλήθος από χαμόκλαδα,

Με λαμπρότητα και παρουσία των αρχών του τόπου εορτάστηκε ο πολιούχος Καρπενησίου Άγιος Νικόλαος

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε και φέτος ο Άγιος Νικόλαος ο Καρπενησιώτης, πολιούχος της ευρυτανικής πρωτεύουσας. Το εόρτιο, προς τιμήν του Αγίου ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής 22 Σεπτεμβρίου 2013, με τον Αρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στο παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου, όπου και σύμφωνα με την παράδοση ήταν το σπίτι του και στην συνέχεια ακολούθησε αγρυπνία.

Η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ

Στόχος της Ημερίδας και της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε χθες ήταν να διευρυνθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος με όλους τους φορείς και πολίτες και των δυο Δήμων της Ευρυτανίας, ώστε να κατατεθούν απόψεις και να υπάρξει ενεργή συμμετοχή στη διαμόρφωση και τον καθορισμό της αναπτυξιακής στρατηγικής της Π.Ε. Ευρυτανίας.