Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ Α.Σ. TAE KWON-DO ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ 7ων ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Ο Σύλλογος ΤAE KWON –DO Ευρυτανίας συμμετείχε στο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Νοτίου Ελλάδος Παίδων -Κορασίδων με 8 Αθλητές  που πραγματοποιήθηκε στο Αθλητικό στάδιο Κάννηθος στην Χαλκίδα στις  11-13 Οκτωβρίου 2013.
Με συνολική συμμετοχή 580 Αθλητών από την Νότια Ελλάδα οι αθλητές του Α.Σ. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ  κατέκτησαν τις παρακάτω θέσεις:

Η απάντηση του Υπουργού Υγείας στην Ερώτηση Τ. Κουίκ για τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας στην Ευρυτανία

Η απάντηση του Υπουργού Υγείας στην ερώτηση του Βουλευτή Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, υπεύθυνου και για θέματα Ευρυτανίας, με αριθμό πρωτοκόλλου 1235 3/9/13 και θέμα την «Εγκατάλειψη της υγείας σε Δυτική και Βόρεια Ευρυτανία / θάνατος πολίτη εξαιτίας έλλειψης γιατρού και διασωστικού μέσου»



ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Η ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ειδών φωτισμού και λαμπτήρων συνεχίζεται δυναμικά στο Δήμο Καρπενησίου μετά την υπογραφή νέας σύμβασης με την εταιρία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Α.Ε., το μόνο εγκεκριμένο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) στην Ελλάδα.

Συνεδρίασε το Δ.Σ. Καρπενησίου με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη

Συνεδρίασε χθες Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013, στις 6 μ.μ. το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα :
1.Επί εισήγησης εκτελεστικής επιτροπής  για την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος έτους 2014 (εισηγητής ο αντιδήμαρχος κ. Σουλιώτης Νικόλαος).
2.Προτάσεις για τροποποιήσεις του υπό αναθεώρηση σχεδίου πόλης Καρπενησίου.

Σε όσους γάμους κι αν επήγα τέτοια νιόγαμπρα δεν είδα…


Έλαμπαν από χαρά και ευτυχία, ο Θοδωρής Μπαμπαλής και η Μαρία Μώκκα, στον γάμο τους που έγινε το περασμένο Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013. Μετά το μυστήριο που τελέστηκε στο πανέμορφο ξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας στην Δαφνούλα, ακολούθησε γαμήλιο τραπέζι και γλέντι του παλιού καλού καιρού που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Παράταση προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων για τις ομάδες γονέων έως την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Ευρυτανίας «ΑΛΚΥΟΝΗ» σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις ομαδικές συζητήσεις γονέων που οργανώνει και φέτος. Σκοπός τους είναι η διερεύνηση του γονεϊκού ρόλου και η παροχή υποστήριξης στο σύγχρονο γονιό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

*Μεγάλος ντόρος γίνετε τελευταία με το νερό της πηγής που βρίσκετε κοντά στην Αγ. Παρασκευή.  Την προηγούμενη  εβδομάδα  αναγνώστες μας  μας ενημέρωσαν  ότι υπήρχε πινακίδα που αναγραφόταν  ότι το νερό της πηγής δεν είναι πόσιμο.

Πάρις Μουτσινάς Βουλευτής Μαγνησίας: “Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα, για την βελτίωση της υγειονομικής κάλυψης στη Δυτική Ευρυτανία”

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

Θέμα: Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα, για την βελτίωση της υγειονομικής κάλυψης στη Δυτική Ευρυτανία 

Κύριε Υπουργέ,
Στις 4-9-2013 κατέθεσα αναφορά που περιείχε επιστολές και δημοσιεύματα του Ευρυτανικού Τύπου για την κατάσταση της υγείας στη Δυτική Ευρυτανία.

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΡΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Ο Δήμος Καρπενησίου στο πλαίσιο της δράσης «Ρούχα και Παιχνίδια Αγάπης», προσκαλεί όσους επιθυμούν και βρίσκονται σε ανάγκη να προσέλθουν στο χώρο του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» και να προμηθευτούν ενδύματα για παιδιά και ενήλικες, παιχνίδια, κουβέρτες και παπλώματα σε καλή κατάσταση, για τη χειμερινή περίοδο, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από τις προσφορές συμπολιτών μας.

ΓΙΑ 2η ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Ο Δήμος Καρπενησίου για δεύτερη χρονιά συνεχίζει τη λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου αναγνωρίζοντας τις αυξανόμενες ανάγκες της εποχής μας για στήριξη των δημοτών και ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

Έχουν ήδη συσταθεί τμήματα σχεδόν για τις περισσότερες τάξεις του γυμνασίου και του λυκείου και διδάσκονται τα βασικά μαθήματα σύμφωνα με τις ειδικότητες των εκπαιδευτικών που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Τόπο στα νιάτα – Η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης είναι αυτή των Αγράφων - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Η Βασιλική Φεγγούλη (θεολόγος και κόρη ιερέα με πέντε παιδιά) μόλις 26 ετών ανέλαβε τα ηνία των ιστορικών Αγράφων της Ευρυτανίας.
Γεννήθηκε (όπως λέει η ίδια) «μέσα στο ράσο». Κόρη πολύτεκνου ιερέα (με άλλα τέσσερα παιδιά), θεολόγος και κατηχήτρια. Μεγαλώνοντας με αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο κατάλαβε ότι ως καλή χριστιανή έχει ηθική υποχρέωση να βοηθήσει τους συνανθρώπους και μέσω της πολιτικής.
 Η Βασιλική Φεγγούλη όχι μόνο τα κατάφερε αλλά έγινε πριν από μερικές μέρες η νεότερη δήμαρχος της Ευρώπης, αναλαμβάνοντας τις τύχες των ιστορικών Αγράφων της Ευρυτανίας μόλις στα 26 της χρόνια!

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ


Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων με σημαντικά θέματα.

Ρεπορτάζ αργότερα. 

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ 574

* Άδοξα και άκομψα κατά την γνώμη μου, ολοκληρώθηκε η θητεία του διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας. Το λέω αυτό γιατί γνωρίζω πολύ καλά το σημαντικό έργο που επιτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια ο Γιώργος Αθανασιάς, που υπήρξε κατά κοινή ομολογία, ο καλύτερος Διοικητής που πέρασε ποτέ από το Γηροκομείο.

Την ερχόμενη Τετάρτη ο Γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ στο Καρπενήσι

Την  πόλη του  Καρπενησίου θα επισκεφτεί  ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ, συνοδευόμενος από κλιμάκιο βουλευτών, στελεχών μελών της Κεντρικής Επιτροπής και της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Στις 11.00 το πρωί  στα Γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον πεζόδρομο της  κεντρικής πλατείας  (Ευγ. Αιτωλού 3-1ος όροφος)  θα γίνει ενημερωτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα τοπικά προβλήματα, με τους φορείς της πόλης και του Νομού.


ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός  του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου την 1η Οκτωβρίου για το νέο έτος. Συγκινητική ήταν η προσέλευση του κόσμου που για μια ακόμη χρονιά στηρίζει τις προσπάθειες του πολιτιστικού συλλόγου.
Οι εγγραφές στα τμήματα του συλλόγου, για όποιον επιθυμεί να συμμετάσχει, θα συνεχίζονται κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Σάλος με το νερό της Αγίας Παρασκευής Υπάρχει πρόβλημα; Σε επίσημο μικροβιολογικό έλεγχο όπως ορίζει η ΚΥΑ Υ2/2600/2001, προχώρησε ο Δήμος

Ανησυχία έχει προκαλέσει σε πολλούς κατοίκους του Καρπενησίου η είδηση, ότι το νερό της Βρύσης στην Αγία Παρασκευή που το προτιμούσαν πολλοί κάτοικοι, επειδή ερχόταν από φυσική πηγή και δεν χλωριώνονταν και κατά άλλους επειδή έχει και θεραπευτικές ιδιότητες, δεν είναι τελικά κατάλληλο για πόση.

ΜΕ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Στα πλαίσια του προγράμματός της για συνεχή ενημέρωση των κατοίκων και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, η αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, παραβρέθηκε μέχρι στιγμής σε δυο συνελεύσεις στις τοπικές κοινότητες, Μαυρομάτας και Δυτ. Φραγκίστας.
Ο Δήμαρχος και στα δυο χωριά, άκουσε με προσοχή τους Προέδρους και τους κατοίκους και απάντησε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα σε όλα τα ζητήματα της αρμοδιότητάς της  και στα γενικότερα οργανωτικά, οικονομικά και προγραμματικά θέματα του  Δήμου Αγράφων.

Δημοπρατήθηκαν τα πρώτα 7,5 χλμ της ΕΟ Αγρινίου – Αγίου Βλασίου, προϋπολογισμού 19.650,00 ευρώ

Δημοπρατήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2013 το πρώτο τμήμα, μήκους 7,15 χιλιομέτρων, του έργου βελτίωσης της Εθνικής Οδού Αγρινίου – Καρπενησίου.
Στην δημοπράτηση πήραν μέρος πολλές τεχνικές εταιρείες και τελικός ανάδοχος αναδείχθηκε η τεχνική εταιρεία Αφοί Παπαϊωάννου με 28%.

Το έργο πλέον περνά σε προσυμβατική περίοδο καθώς αναμένονται τυχόν ενστάσεις και κατόπιν θα ακολουθηθεί η συνήθης διαδικασία. Αποστολή της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο, παρουσίαση και έγκριση από την Βουλή των Ελλήνων, προσκόμιση εγγυητικών επιστολών και υπογραφή της σύμβασης. Αν δεν έχουμε προβλήματα το έργο θα υπογραφεί στις αρχές του 2014 και 2 χρόνια αργότερα θα είναι έτοιμο.

ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΣΙΑΜΑΚΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Οι Τσιαμακαίοι δεν τα πάνε καλά μόνο στις ενασχολήσεις τους με τα κοινά. Στο σόι κατά καιρούς έχουν προκόψει παρά πολλοί και στον επιχειρηματικό χώρο. Τελευταία επιτυχία στον Τομέα αυτό και παρά τις δύσκολες συγκυρίες, το υπερσύγχρονο πολυκατάστημα που εγκαινίασε προ ημερών στο Αγρίνιο η οικογένεια ΤΣΙΑΜΑΚΗ, παρουσία πολλών επισήμων, συγγενών και φίλων.