Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

“Η άλλη Πλευρά” του Γιάννη Καστρίτση, στην Έκθεση από 8/11 έως 7 Δεκεμβρίου 2013

Η Αίθουσα Τέχνης Art Πρίσμα εγκαινιάζει στις 8 Νοεμβρίου την ατομική έκθεση του Γιάννη Καστρίτση " Η άλλη Πλευρά". Η Gallery Art Πρίσμα στον Πειραιά δίνει και πάλι την παρουσία της την καινούρια σεζόν 2013-2014 με επιλεγμένες εκθέσεις, σε ένα κοινωνικό περιβάλλον αρκετά ταραγμένο και ανασφαλές.

Συμμετοχή του Δημάρχου Καρπενησίου στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση, στη Νυρεμβέργη

Στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία αποτελεί μια πρωτοβουλία για τη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών περιφερειών και δήμων, συμμετείχε ως ομιλητής ο Δήμαρχος Καρπενησίου, Κώστας Μπακογιάννης.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - Νέες συναντήσεις της Φεγγούλη με ‘Αδωνι και Δ. Σταμάτη για θέματα του Δήμου Αγράφων

Υπουργός Υγείας στην Αν. Δήμαρχο Αγράφων: “Η λειτουργία του Κ.Υ. Δυτ. Φραγκίστας θα αναβαθμιστεί σε όλα τα επίπεδα”

Δυο ακόμη σημαντικές συναντήσεις με κορυφαίους Υπουργούς της Κυβέρνησης είχε την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα η αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων. Πιο συγκεκριμένα η κ. Φεγγούλη, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, επισκέφτηκε στο Γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου τον Υπουργό Επικρατείας και την επομένη τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.


Κάτι “παίζεται” με το ασθενοφόρο


που παραχώρησε η ΟΠΑΠ Α.Ε. στην κοινότητα Αγράφων, μετά από ενέργειες του Ηλ. Καρανίκα και σχετικό αίτημα του πρώην Διοικητή του Γεν.Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Ευαγγέλου Ξαρχά 
 
 Μέγα ζήτημα πάει να δημιουργηθεί με το ασθενοφόρο που δώρισε η ΟΠΑΠ Α.Ε. στο Νοσοκομείο Καρπενησίου με προορισμό τα Άγραφα. Το υπερσύχρονο όχημα βρίσκεται ήδη στον αύλιο χώρο του Νοσοκομείου και όπως μας είπε ο αν. Διοικητής Δ. Καρατσίκης, για την «τύχη» του θα αποφασίσει η νέα Διοικήτρια, που θα αναλάβει στις επόμενες μέρες.

Ο Σπύρος Βαρέλης Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας

Νέος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ευρυτανίας εκλέχτηκε ο νεαρός Σπύρος Βαρέλης, φοιτητής του ΤΕΙ Δασοπονίας Καρπενησίου που κατάγεται από την Ανατολική Φραγκίστα.
Ο Σπύρος Βαρέλης, θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ για τα επόμενα 4 χρόνια, μια θέση που κατείχε τα τελευταία 8 χρόνια επάξια η μέχρι χθες πρόεδρος Ευαγγελία Σοφρώνη.

Οι εκλογές διεξήχθησαν την περασμένη Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, με μια μόνο κάλπη που στήθηκε στα γραφεία της ΝΟΔΕ στο Καρπενήσι.

ΜΕ ΓΕΙΑ ΜΑΣ - ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ του Φώτη Τσιώκου

Ποιος θα μπορούσε να μη συγκινηθεί να μην νοιώσει περήφανος και δικαιωμένος για της επιλογές του, καθώς βλέπει τους βουλευτές - κυρίως της συγκυβέρνησης - να αντιδρούν, να μάχονται, να θέτουν, «κόκκινες γραμμές» (που συνήθως τείνουν προς τις ροζ αποχρώσεις του κόκκινου)

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΑΓΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Οι Ευρυτάνες της Πρωτεύουσας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της    Πανευρυτανικής Ένωσης, της Ομοσπονδίας Ευρυτανικών Συλλόγων (Ο.Ε.Σ.) και της  Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας «Ο Νεομάρτυς Μιχαήλ», συμμετείχαν  αθρόα  στην καθιερωθείσα, πλέον, Θρησκευτική και Πνευματική εκδήλωση, προς τιμήν των Ευρυτάνων Αγίων, που πραγματοποιείται κάθε  Φθινόπωρο στην Αθήνα και προσήλθαν το  Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013,

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

Η Λένα Τσεκούρα νέα Διοικήτρια στο Νοσοκομείο Καρπενησίου

Ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε  τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων, με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

Στην Στερεά Ελλάδα τα νέα ονόματα είναι αυτό της Λένας Τσεκούρα από τη Λαμία, που τοποθετήθηκε Διοικήτρια στο νοσοκομείο Καρπενησίου και ο Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης, που πήρε τη θέση του Αναπληρωτή Διοικητή στο νοσοκομείο της Κύμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

ΜΕ ΒΑΣΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Δεν επαρκούν οι υπάλληλοι στο Δήμο Αγράφων, από 18 έως 71 οι υπεράριθμοι στο Δήμο Καρπενησίου

Εντάξει οι 54 υπάλληλοι για 14.365 κατοίκους στον Δήμο Αγράφων, από 18 έως 71, οι υπεράριθμοι από τους 175, στο Δήμο Καρπενησίου, σύμφωνα με μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών.

Περισσότερους από 4.500 υπαλλήλους ως υπεράριθμο προσωπικό στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εμφανίζει μελέτη του υπουργείου Εσωτερικών, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «το Βήμα», που παρουσιάζει στοιχεία της έκθεσης.

Συνάντηση της Αν. Δημάρχου Αγράφων με τον Γ.Γ. Παιδείας, Αθανάσιο Κυριαζή

Στα πλαίσια των συναντήσεών της με κορυφαίους κυβερνητικούς παράγοντες, η Αναπλ. Δήμαρχος Αγράφων, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, συναντήθηκε στο Καρπενήσι και στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Αθανάσιο Κυριαζή, στον οποίο γνωστοποίησε τα προβλήματα με τα παιδιά του Νηπιαγωγείου αλλά και αυτό με την μεταφορά των μαθητών στη Φραγκίστα, καταθέτοντάς του μάλιστα και το παρακάτω Υπόμνημα.

ΓΙΟΡΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ ΣΕ ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΚΑΙ ΓΡΑΝΙΤΣΑ

 Με ξεχωριστή επιτυχία
πραγματοποιήθηκαν σε Δομνίστα και Γρανίστα οι καθιερωμένες εκδηλώσεις - γιορτές τσίπουρου

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Δεν ξέρω κατά πόσο θα επιτευχθούν οι στόχοι της αναπλ. Δημάρχου Αγράφων, όσον αφορά τις συναντήσεις της με υπουργούς στην Αθήνα.