Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Στην ΕΠΟ το θέμα των γηπέδων μετά από καταγγελία βόμβα, για παραποίηση του ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Ελέγχου κ.α.

Επιστολή – βόμβα που αναμένεται να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα του τοπικού μας ποδοσφαίρου απέστειλε σε ΕΠΟ και Αποκεντρωμένη Διοίκηση η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, καταγγέλλοντας παραβίαση του άρθρου 56Α του ν. 2725/1999, που ρητά προβλέπει ότι «Η Επιτροπή διενεργεί Έλεγχο εντός των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και του πρώτου 15μερου του Αυγούστου … και εντός 5 ημερών από τη διενέργεια του ελέγχου, υποβάλει στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης  την έκθεση και την γνώμη για την χορήγηση ή όχι της άδειας λειτουργίας» και για  παραποίηση του ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ από την Επιτροπή, που υπογράφετε από 2 μέλη που δεν συμμετείχαν στον έλεγχο που διενεργήθηκε στις 4/12/2013 !!!


Στην επιστολή της που σας παραθέτουμε αυτούσια στη συνέχεια η κ. Φεγγούλη καταγγέλλει ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ελέγχθηκαν τα αποδυτήρια, όπως αναφέρεται στο ΠΡΑΚΤΙΚΟ καθότι η Επιτροπή Ελέγχου δεν μπήκε ΠΟΤΕ σε κάποιο από τα αποδυτήρια των 5 γηπέδων, διότι δεν είχε κλειδιά και δεν ζήτησε αυτά από τα μέλη των Διοικήσεων.
Στην Επιστολή της που κοινοποιείται στην Αθλητική Εκπομπή «Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ», η κ. Φεγγούλη ζητά την παρέμβαση της ΕΠΟ, για να ανακληθεί η απόφαση μη χορήγησης αδείας  μέχρι της λήξεως του πρωταθλήματος και μετά να γίνει επανέλεγχος των γηπέδων για την νέα αγωνιστική περίοδο.
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι η ΕΠΣΝΕ δεν μπορεί να διαχειριστεί επιτυχώς τέτοια ζητήματα. Ας φροντίσει λοιπόν να δώσει άμεσα λύση γιατί το θέμα που έχει δημιουργηθεί θα επιφέρει σεισμικές δονήσεις που αναμένονται να γκρεμίσουν κάθε σαθρό οικοδόμημα στο χώρο αυτό. Όταν ο νόμος και η Γ.Γ. σου λέει από τις 10 Ιουνίου να ελέγξεις τα γήπεδα, οφείλεις να το πράξεις με θρησκευτική ευλάβεια. Την αργοπορία 6 μηνών και την αδιαφορία κάθε υπευθύνου δεν μπορεί να την πληρώνουν τα Σωματεία. Όποιος έκανε λάθος θα πληρώσει και στην προκειμένη περίπτωση, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά τις παρεμβάσεις  της Αντιδημάρχου, θα ξεκαθαρίσουν πολλά όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στη θέση του.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΗΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΟ

ΚΟΙΝ:
1.Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς
2.ΕΠΣ Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
3.Αθλητική Εκπομπή του ΣΚΑΙ «Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ»

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Δια της παρούσης μας επιστολής σας κάνουμε γνωστό ότι μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου του τοπικού μας πρωταθλήματος και χωρίς να προκύψει κανένας λόγος, η συγκροτηθείσα Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων, προέβη σε έλεγχο των γηπέδων του Δήμου Αγράφων και απεφάνθη την μη χορήγηση άδειας διεξαγωγής αγώνα στα 5 γήπεδα του Δήμου μας.
Επ΄ αυτού θα θέλαμε να σας γνωστοποιήσουμε και να σας καταγγείλουμε τα παρακάτω διερωτώμενοι:
1.Γιατί δεν έγινε ο έλεγχος από την Επιτροπή, σύμφωνα με την υπ. Αριθμ. 856/101244/10-6-2013 απόφαση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 56Α του ν. 2725/1999, που ρητά προβλέπει ότι «Η Επιτροπή διενεργεί Έλεγχο εντός των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και του πρώτου 15μερου του Αυγούστου … και εντός 5 ημερών από τη διενέργεια του ελέγχου, υποβάλει στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης  την έκθεση και την γνώμη για την χορήγηση ή όχι της άδειας λειτουργίας». Γιατί δεν έγινε ο προβλεπόμενος Έλεγχος με βάση την ανωτέρω απόφαση της Γ.Γ. , τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά στις 4 Δεκεμβρίου 2013; Γιατί οι αρμόδιοι άφησαν να περάσει ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και μέσα στο καταχείμωνο αποφάσισαν να προβούν στο έλεγχο; Πως ήταν κατάλληλα τα γήπεδα μέχρι τον Δεκέμβριο και ξαφνικά βρέθηκαν ακατάλληλα; Τόσο καιρό και τόσα χρόνια τι έκαναν οι εκάστοτε Παρατηρητές αγώνων και πότε έγραψαν οποιαδήποτε παρατήρηση για τα γήπεδα μας;
2.Στο πόρισμα αναφέρεται ότι οι χώροι των αποδυτηρίων και υγιεινής είναι ακατάλληλοι. Σας καταγγέλλουμε, καθότι μέλος της Επιτροπής ήμουν και η υπογράφουσα την παρούσα επιστολή, με την ιδιότητα της Αναπληρώτριας Δημάρχου του Δήμου Αγράφων, ότι ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΓΗΠΕΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ. Όλα τα αποδυτήρια ήταν κλειστά και δεν ζητήθηκε από την Επιτροπή, οι υπεύθυνοι των ομάδων να τα ανοίξουν προκειμένου να διενεργηθεί ο Έλεγχος!!
3.Αφού δεν ανοίχθηκαν ΠΟΤΕ τα αποδυτήρια από την Επιτροπή, πως διαπιστώθηκε ότι στα ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ, δεν υπάρχει Ιατρείο με τον κατάλληλο εξοπλισμό για τις πρώτες βοήθειες και για κάθε επείγουσα περίθαλψη. ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩ ως μέλος της Επιτροπής ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ υπήρξε αυτός ο έλεγχος!!!
4.Η κακοποίηση της αλήθειας στο μεγαλείο της. Επίσης σας καταγγέλλω ότι το περιβόητο ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΥ που έχει διενεργηθεί στις 4/12/2013 έχει παραποιηθεί και εξηγούμαι: Το ΠΡΑΚΤΙΚΟ υπογράφετε από τα 5 μέλη της Επιτροπής κ.κ. Παναγιώτη Μπάκανο, Παναγιώτη Κιούση, Στέργιο Φυσέκη Κωνσταντίνο Κατσαδούρο και Βασιλική Φεγγούλη. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ο Έλεγχος διενεργήθηκε από μένα την υπογράφουσα την παρούσα και τους κ.κ Παναγιώτη Μπάκανο, Π. κιούση, ενώ παρόν στον έλεγχο ήταν και ο Πρόεδρος της ΕΠΣΝΕ κ. Δημήτρης Πεταρούδης. Με απόντες τους κ.κ. Φυσέκη της Π.Υ. και Κατσαδούρο της ΕΠΣΝΕ, πως πάρθηκε η απόφαση κατά πλειοψηφία για τη μη χορήγηση αδείας; Αφού εγώ και ο εκπρόσωπος της ΕΠΣ δεν συμφωνήσαμε που βρέθηκε η πλειοψηφία με δεδομένο ότι από τον έλεγχο απουσίαζε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας; Άγνωστο γιατί δεν παραβρέθηκαν στον Έλεγχο οι κ.κ. Φυσέκης και Κατσαδούρος και μέγα ερωτηματικό πως φαίνονται να υπογράφουν ένα επίσημο έγγραφο ενώ ήταν απόντες.
5.Ο Δήμος Αγράφων για την ΜΗ χορήγηση άδειας στα γήπεδα του Δήμου μας, ΕΠΙΣΗΜΩΣ από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ενημερώθηκε στις 21-1-2014/αριθμ. Πρωτ. 652, με το υπ. Αριθμ. Έγγραφό της 1—12-2013/ 2406/251880.  Με την παραλαβή του έγγραφου ο Δήμος μας προχώρησε αμέσως στην δρομολόγηση των υποδεικνυόμενων παρεμβάσεων προκειμένου τα γήπεδα να γίνουν κατάλληλα για την διεξαγωγή αγώνων. Μάλιστα οι αρμόδιες Τεχνικές Υπηρεσίες προχώρησαν στην εκπόνηση των αναγκαίων μελετών για τις παρεμβάσεις και συνετάχθη από τον Δήμο η αίτηση Θεραπείας για την ανάκληση της αποφάσεως.
6.Απευθυνθήκαμε στην ΕΠΣΝΕ και ζητήσαμε παράταση για τη χορήγηση αδείας των γηπέδων και για να προβούμε στα δέοντα προς κάθε αρμόδιο. Δυστυχώς η ΕΠΣ προχώρησε στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος, μετά από 2 μήνες, ορίζοντας ως έδρα διεξαγωγής των αγώνων, 2 γήπεδα του Καρπενησίου, τα οποία απέχουν από την έδρα π.χ. της ομάδας του Ραπτοπούλλου περί τα 120 χιλιόμετρα! Με δεδομένες τις δυσκολίες και τον χειμώνα που επικρατεί αυτό τον καιρό στα Άγραφα, τέτοιες μετακινήσεις είναι αδύνατες. Ωστόσο η ΕΠΣΝΕ επέμεινε και με έγγραφό της ενημέρωσε μάλιστα τα Σωματεία ότι οι εναπομείναντες αγώνες θα διεξαχθούν στο Καρπενήσι και προκειμένου να διευκολύνει την μετακίνηση των γνωστοποιούσε στις Διοικήσεις ότι αναλάμβανε και τα όποια έξοδα διεξαγωγής του κάθε αγώνα!!
Κύριοι, το ευρυτανικό ποδόσφαιρο και όσοι ασχολούνται με αυτό από τον Δήμο Αγράφων, δεν αντέχουν άλλες δοκιμασίες. Για το λόγο αυτό παρακαλώ, με την μορφή του ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ, να προβείτε στον πλήρη έλεγχο των καταγγελλομένων, να ενεργήσετε τα δέοντα για να ανακληθεί η απόφαση της ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, και να γίνει επανέλεγχος των γηπέδων, προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣΝΕ. Ήδη οι ομάδες του Δήμου Αγράφων δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν στους εξ΄ αναβολής αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου και απειλούνται με τιμωρία. Για να μην τιναχτεί το πρωτάθλημα στον αέρα παρακαλώ για τις ενέργειές σας και την άμεση ενημέρωση του Δήμου μας.
Ευελπιστούντες ότι θα σκύψετε με πολύ προσοχή στο μείζον αυτό ζήτημα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Με τιμή
Βάσω Φεγγούλη