Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Σκληρή γλώσσα από την Αντιδήμαρχο Αγράφων προς τον Υπουργό Παιδείας για το Νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας

Για πλήρη και προκλητική αδιαφορία, καταγγέλλει τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας η Αντιδήμαρχος Αγράφων, σχετικά με το μείζον θέμα των Νηπιαγωγείων σε Παλαιοκατούνα, Άγραφα και Γρανίτσα. Η κ. Φεγγούλη, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, με έγγραφό της, γνωστοποιεί στον κ. Αρβανιτόπουλο ότι παρά το υπόμνημα που κατέθεσε η ίδια αυτοπροσώπως στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κυριαζή, κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στο Καρπενήσι στις 28/10/2013 και τη λεπτομερή συζήτηση που είχε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγράφων με τη μη λειτουργία δύο Νηπιαγωγείων, αυτών των Αγράφων και της Γρανίτσας, από πλευράς Υπουργείου μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε επισήμως καμία απάντηση.


Η κ. Φεγγούλη ακόμη στην επιστολή της αναφέρει στον Υπουργό ότι λύση στο θέμα δεν έδωσε ούτε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευρυτανίας κ. Τσαπρούνης με τον οποίο συναντήθηκε και ως εκ τούτου  ζητά την προσωπική του παρέμβαση, για να δοθεί ένα τέλος στην δοκιμασία παιδιών και γονιών των χωριών αυτών.
«Επειδή το μέλλον αυτού του τόπου είναι τα παιδιά του» τονίζει χαρακτηριστικά στην επιστολή της η Αντιδήμαρχος, «σας παρακαλώ, όπως δείξετε τον απαιτούμενο σεβασμό και με ιδιαίτερη ευαισθησία δείτε το θέμα» καθότι «δεν θα ανεχτούμε καμία άλλη παρέμβαση ή υποβάθμιση στα σχολεία του Δήμου Αγράφων, γιατί τα παιδιά αυτού του τόπου, δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού και τους αξίζει η ίσα αντιμετώπιση και έχουν το ίδιο δικαίωμα στην Παιδεία» και κλείνει: «Κύριε Υπουργέ, ελπίζοντας ότι θα ενεργήσετε άμεσα επί του θέματος περιμένουμε την επίσημη απάντησή σας και ευελπιστούμε να μην ισχύσει και στην περίπτωση αυτή η λαϊκή ρήση «στου κωφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα..».