Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Κάηκε το πελεκούδι στο χορό των Ευρυτάνων της Ναυπακτίας

  διοργάνωσε μια άψογη εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη συμμετοχή των Ευρυτάνων της περιοχής αλλά και από το μοναδικό γλέντι που έγινε στο κέντρο που έλαβε χώρα το ξεχωριστό αυτό ευρυτανικό γιορτάσι.

Η χοροεσπερίδα ξεκίνησε με την κοπή της Βασιλόπιτας, που ευλόγησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αμπελακιώτισσας π. Πολύκαρπος και ακολούθησαν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί από τους επισήμους. Στο χαιρετισμό του ο πάντα δραστήριος Πρόεδρος του Συλλόγου, ευχαρίστησε τα μέλη και όσους τίμησαν με την παρουσία τους την χοροεσπερίδα, ευχόμενος σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένο το 2014. Τις ευχές τους για καλή χρονιά έδωσαν, τόσο ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου κ. όσο και οι νυν Αντιδήμαρχοι. Στον χαιρετισμό της η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, εξέφρασε την χαρά της που βρέθηκε μεταξύ των συμπατριωτών της που διαμένουν στην Ναύπακτο, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου αλλά και των Αγραφιωτών, ευχόμενοι με τη σειρά της σε όλους η νέα χρονιά που ανέτειλε να είναι δημιουργική και να φέρει καλύτερες μέρες τόσο στην πατρίδα όσο και στην επαρχία των Αγράφων.
Μετά τους χαιρετισμούς, το χορευτικό ΑΝΕΜΟΓΙΑΝΝΗΣ παρουσίασε μοναδικά ευρυτανικά τραγούδια, με τα παιδιά να δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ λεβέντικου χορού, λαμβάνοντας απόλυτα δίκαια το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων στην εκδήλωση.
Με την φροντίδα των σερβιτόρων τα τραπέζια της ωραίας ταβερνούλας στην Ναύπακτο γέμισαν από ντόπια, λαχταριστά εδέσματα και άφθονο κοκκινέλι και ακολούθησε γλέντι του παλιού καλού καιρού που κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κατά την διάρκειά του, πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος αγορά προς ενίσχυση του Συλλόγου, με πολλούς τυχερούς και μεταξύ αυτών τον Γιώργο Σερπάνο, σύζυγο της Θεοδώρας Γούλα, Γ.Γ. του Συλλόγου, να κερδίζει 2 αλανιάρικα ζωντανά κοκόρια τα οποία και παρέλαβε αμέσως μετά την κλήρωση (φωτο). Αξιοσημείωτο να αναφέρουμε ότι στην κλήρωση κληρώθηκαν και 3 ετήσιες συνδρομές του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ, που κέρδισαν 3 μέλη του Συλλόγου.
Πέρα από την επιτυχία της εκδήλωσης, το σημαντικότερο είναι ότι το Δ.Σ του  Συλλόγου Ευρυτάνων Ναυπακτίας, όλα τα έσοδα από κάθε εκδήλωση τα προσφέρει σε ευαγή ιδρύματα και άπορες οικογένειες. Πέρυσι μας είπε ο Πρόεδρος τα έσοδα προσφέρθηκαν στην ΑΛΚΥΩΝΗ Ναυπάκτου και για φέτος υπάρχει σκέψη να προσφερθούν στην ΑΛΚΥΩΝΗ Καρπενησίου.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο πρώην Δήμαρχος Ναυπάκτου κ.Παπαθανάσης, οι νυν Αντιδήμαρχοι κ.κ.Δ. Καρκατσούλης και Ν. Καραλής, η Αντιδήμαρχος Αγράφων κ. Βάσω Φεγγούλη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας κ. Λευτέρης Λαμπαδάρης, που συνοδεύονταν από τον πρώην Πρόεδρο Κώστα Ραυτογιάννη, ο αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων, ο ευρυτανικής καταγωγής π. Παναγιώτης Χατζής, κληρικός της Ι.Μ. Ναυπάκτου και πλήθος Ευρυτάνων που γέμισαν ασφυκτικά το κέντρο.   
Αξίζουν πολλά μπράβο σε όλους τους συντελεστές αυτής της μεγάλης προσπάθειας γιατί το έργο που επιτελούν είναι τεράστιο.


Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε το περασμένο Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, ο καθιερωμένος ετήσιος χορός των αδελφών μας Ευρυτάνων που διαμένουν στην Ναυπακτία. Ο εκεί Πολιτιστικός Σύλλογος, που φέρει την επωνυμία «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ», υπό την καθοδήγηση του άξιου Προέδρου του Χαρίλαου Χρήστου και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ.,