Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Θεοδωρος Κατσιάδας Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Αγράφων: “Στηρίζουμε Μπαμπαλή και στα εύκολα” κ. Σκλαπάνη προσγειωθείτε στην πραγματικότητα !!!

Την πλήρη στήριξή του στον Θεόδωρο Μπαμπαλή εκφράζει στην παρακάτω επιστολή του ο κ. Θ.Κατσιάδας. Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Αγράφων αναφερόμενος στην ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Σκλαπάνη, τον προτρέπει να «προσγειωθεί στην πραγματικότητα», ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι τόσο αυτός όσο και οι συνδημότες του που «στήριξαν τον κ. Μπαμπαλή στα δύσκολα. δεν θα τον αφήσουν στα εύκολα...»



Συνδημότισσες και συνδημότες, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο Δήμο Αγράφων πλησιάζοντας στις εκλογές και βλέποντας αρκετούς μνηστήρες που ονειρεύονται την καρέκλα του Δημάρχου, θεωρώ καθήκον μου να διατυπώσω τη δική μου γνώμη. Ο δήμος Αγράφων περνάει δύσκολες μέρες, τόσο σε βαθμό διοίκησης όσο και στη στοιχειώδη λειτουργία του. Σωστή η φράση που ειπώθηκε πολλές φορές ότι υφίσταται μόνο στα χαρτιά.... Τα τρία αυτά χρόνια που υπηρέτησα σαν αντιπολίτευση, άκουσα κάποιους ανθρώπους να βλέπουν τις εξελίξεις και να τις σχολιάζουν με τρόπο που αναρωτιέσαι, τι πραγματικά θέλουν;;;
1) Τεχνικό πρόγραμμα 2013, πρόταση Δημοτικής αρχής: να δοθούν σε όλα τα χωριά μας 390.000 ευρώ. Πρόταση αντιπολίτευσης: να δοθούν 910.000 ευρώ. Τελικά πέρασε η πρόταση της αντιπολίτευσης, μήπως κάναμε λάθος που είπαμε να γίνουν πιο πολλά έργα στα χωριά μας; Παρόλα αυτά και ενώ τα χρήματα είναι στο λογαριασμό του δήμου στην τράπεζα, η ανικανότητα του Δημάρχου εμπόδισε την υλοποίηση τον έργων. Τι έπρεπε να κάνουμε για να μη λένε κάποιοι ότι δεν φταίει ο Δήμαρχος, η αντιπολίτευση φταίει.;;;
2) Ο προϋπολογισμός συνηθίζεται να μην ψηφίζεται από την αντιπολίτευση σε όλη την Ελλάδα. Το 2013 βλέποντας όμως εμείς μη ψηφίζοντας, να χάνονται χρήματα της ΣΑΤΑ στο Δήμο και βάζοντας πάνω από το συμφέρον του συνδυασμού μας το καλό του τόπου μας, ψηφίσαμε και πέρασε ο προϋπολογισμός έχοντας μέσα και παλιές οφειλές που έγινε τόσο μεγάλος ντόρος! Η ανικανότητα όμως της δημοτικής αρχής, που αντί να αρχίσει τη διαδικασία πληρωμών τον Ιανουάριο την άρχισε τον Οκτώβριο και για τις νέες οφειλές ασχολήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, έφερε ως αποτέλεσμα να μην πληρωθούν αρκετοί... Φταίει η αντιπολίτευση για το ότι δεν πληρώθηκε αυτός ο κόσμος; Μη θέλοντας να σας κουράσω και με άλλα παραδείγματα, θα σας θυμίσω ότι ο κ. Τάτσης υπήρξε και Δήμαρχος Απεραντίων και ως μικρότερος Δήμος μπόρεσε να σταθεί. Και εκεί όμως είχε αντιπολίτευση! Δεν άκουσα ποτέ τους Απεράντιους να λένε μπράβο στην αντιπολίτευση του κ. Καρδαμπίκη.... Τώρα όμως που τα έκανε μπάχαλο στο Δήμο Αγράφων φταίει η αντιπολίτευση του κ. Μπαμπαλή;; Ευτυχώς που οι παραπάνω γνώμες είναι λίγες και πολλές από αυτές προέρχονται από παραπληροφόρηση φιλόδοξων μνηστήρων της καρέκλας του Δήμου. Δυστυχώς όμως κάποιοι θέλοντας να εκμεταλλευτούν την κατάσταση του Δήμου, άρχισαν να ανακοινώνουν υποψηφιότητα Δημάρχου χωρίς να βασίζονται σε άλλους, παρά μόνο στο δικό τους  θέλω, λες και θα βρέξει 150 υποψηφίους που χρειάζεται ένας συνδυασμός. Το αποκορύφωμα ήρθε με την υποψηφιότητα που δήλωσε ο κ. Σκλαπάνης λέγοντας μάλιστα όλους μας ανίκανους και ότι αυτός μπορεί να κάνει την ανατροπή για το καλό του Δήμου.
1) Από πότε όμως τόση αγάπη για τον δήμο που εδώ και τρία χρόνια, αν και περιφερειακός σύμβουλος, δεν παρακολούθησε ούτε καν ένα Δημοτικό συμβούλιο και ούτε έκανε καμιά παρέμβαση στο Δήμο. (;;;;)
2) Το 2010 γιατί δεν είχε την ίδια επιθυμία απέναντι στον παντοδύναμο τότε κ. Τάτση αλλά επέλεξε τις εύκολες εκλογές της περιφέρειας, ενώ εμείς αγωνιζόμασταν την τελευταία στιγμή να πείσουμε ανθρώπους να σταθούμε στοιχειωδώς, παίρνοντας 42% ποσοστό και βάζοντας τα θεμέλια για τις επικείμενες εκλογές του 2014.(;;;)
3) κ. Σκλαπάνη τόσο εγώ όσο και άλλοι Δ. Σύμβουλοι υπηρετήσαμε το Δήμο Αγράφων τρία χρόνια και μπορέσαμε να αναδείξουμε την ανικανότητα του Δημάρχου. Έτσι τώρα δικαίως μπορούμε να διεκδικούμε την θέση αυτή. Εσείς προφανώς πιστεύετε ότι εμείς είμαστε εργάτες που ανοίγαμε το δρόμο για εσάς και εμφανιστήκατε σαν Σωσίας μην έχοντας και πού να πάτε μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην περιφέρεια!!!
4) Κ. Σκλαπάνη λέτε ότι κανείς από εμάς δεν είναι άξιος να βγάλει τον δήμο από τα προβλήματα. Εσείς πάντως δεν μας πείθετε γιατί σας είδαμε στη λύση που δώσατε στην κατολίσθηση της Πρασιάς 5) κ. Σκλαπάνη προσγειωθείτε στην πραγματικότητα! Πείσετε μας πρώτα ότι μπορείτε να εκλεγείτε και να υπηρετήσετε σωστά τον Δήμο ως δημοτικός σύμβουλος και ύστερα μας κρίνετε. Εγώ απλά θα σας επισημάνω ότι, τόσο εγώ αλλά και πολλοί συνδημότες στηρίξαμε τον κ. Μπαμπαλή στα δύσκολα και δεν θα τον αφήσουμε στα εύκολα...
 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ
        ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ