Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

Στην 7η Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου στις 23/5/2012 εγκρίθηκε η σύσταση επταμελούς επιτροπής διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου, το οποίο είχε συσταθεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 21/9/2011.
Πιστεύουμε ότι σε κοινωνικά θέματα και σε θέματα διατήρησης της κοινωνικής συνοχής πρέπει να υπάρχει συγκερασμός απόψεων, αφού τους πολίτες και κυρίως αυτούς που υφίστανται σήμερα τις αδυσώπητες επιπτώσεις της οικονομικής λαίλαπας δεν τους ενδιαφέρουν οι πολιτικές αντιπαλότητες και διαφορές.

Για αυτό στην επιτροπή διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου δέχθηκε να συμμετέχει και ο δημοτικός σύμβουλος της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Καρπενησίου Ντίνος Μπομποτσιάρης.
Η ομόφωνη απόφαση μεταξύ άλλων έλεγε ότι η επιτροπή διαχείρισης υποχρεούται να παρουσιάζει ανά εξάμηνο στην οικονομική επιτροπή, έκθεση πεπραγμένων και διαχειριστικό απολογισμό και η οικονομική επιτροπή θα εγκρίνει με απόφασή της τον απολογισμό αυτό.
Όμως τίποτα από αυτά δεν έγιναν. Ποτέ η επταμελής επιτροπή διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου δε συνεδρίασε και μάλιστα όταν από τη μείζονα αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο υπήρχαν καταγγελίες για κακοδιαχείριση.
Επειδή στην ενασχόλησή μας με τα δημοτικά πράγματα ποτέ δεν δεχθήκαμε να είμαστε διακοσμητικά στοιχεία, υποβάλλαμε στο δημοτικό συμβούλιο στις 22/1/2014 την παραίτησή μας από την επιτροπή διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου με την παράκληση προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να πράξει τα προβλεπόμενα.
Ανεξάρτητη Δημοτική
Συνεργασία Καρπενησίου