Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Κίνηση Πολιτών για τη Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος Προτάσεις προς κ.κ. Βουλευτή, Αντιπεριφερειάρχη και Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρπενησίου

Προτάσεις της Κίνησης Πολιτών για την προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος

Προς: κ. Βουλευτή Ευρυτανίας
Προς: κ. Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας
Προς: κ Δήμαρχο Καρπενησίου
Προς: τον κ. Πρόεδρο και τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καρπενησίου

Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις της αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς για εγκατάσταση 4 αιολικών πάρκων από το Πικροβούνι Τυμφρηστού στα Κοκκάλια Κρικέλλου και σε όλη την κορυφογραμμή έως τους Στάβλους, την Άμπλιανη και το Γαρδίκι, και μετά την εκφρασμένη αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου της 10ης Φεβρουαρίου 2014,
σας προτείνουμε λόγω της σοβαρότητας του θέματος, και στα πλαίσια της με πράξεις, ανατροπής της εν λόγω πρόθεσης εγκατάστασης ανεμογεννητριών και υδροηλεκτρικών τα παρακάτω:

1. Κατάθεση ψηφίσματος με τις 7.500 υπογραφές (εν είδει δημοψηφίσματος) από τους κ.κ. Βουλευτή, Αντιπεριφερειάρχη και Δήμαρχο Καρπενησίου πλαισιωμένους από υποστηρικτική Ομάδα (Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και Πολίτες Καρπενησίου) στη Πολιτική Ηγεσία και ειδικότερα στους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού καθώς και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
2. Καμπάνια ενημέρωσης και προβολής: προτείνουμε τη παραγωγή μιας αφίσας, ενός εντύπου, ενός (τουλάχιστον ραδιοφωνικού) σποτ και τεσσάρων πανό. Όπου θα αναγράφεται η αντίθεση μας στις εγκαταστάσεις Ανεμογεννητριών και υδροηλεκτρικών που μεθοδεύεται από τη ΡΑΕ. Ειδικότερα για τα πανό: Ένα κάθετο στη σήραγγα Π. Μπακογιάννη, στην είσοδο από Λαμία. Ένα κάθετο στο κυκλικό κόμβο ανατολικής εισόδου (Ζηνοπούλου). Ένα στην είσοδο από Αγρίνιο, περιοχή Νεράιδας. Ένα αεροπανώ μεταξύ κόμβου Κεφαλόβρυσου και Ι.Ναού Ευρυτάνων Αγίων. Όλα τα παραπάνω διαφημιστικά θα φέρουν το επίσημο λογότυπο του Δήμου Καρπενησίου.

3. Διοργάνωση σχετικής Ημερίδας, : Υποχρέωση του Δήμου αποτελεί η έγκυρη και αναλυτική ενημέρωση των μεγεθών (οικονομικών, γεωφυσικών, περιβαλλοντικών κ.α.) που αφορούν στο σύνολο των εγκαταστάσεων ΑΠΕ που έχουν σχεδιαστεί στα όρια του Δήμου μας. Εκεί θα μπορούν να μιλήσουν επιστήμονες, πολιτικοί, εκπρόσωποι φορέων και πολίτες. Πιθανή Διοργάνωση και άλλων Δράσεων.

4. Διεξαγωγή ανοικτού Δημοτικού Συμβουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο, με μοναδικό θέμα του το εν λόγω ζήτημα.

5. Διοργάνωση ανοικτής εκδήλωσης τη Κυριακή 11 Μαίου, και ώρα 11:00 πμ με τίτλο «Κοκκάλια 279 πΧ – 2014 μΧ» στα Κοκκάλια, με μαζική συμμετοχή φορέων και προσώπων, όπου θα γίνει παρουσίαση της ιστορίας, του πολιτισμού μας, των χορών μας και του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος, σε εθνικό και διεθνή επίπεδο.

Εννοείται ότι σε περίπτωση θετικής ανταπόκρισης από μέρους Σας, θα είμαστε στη διάθεσή Σας για κάθε βοήθεια και συνεργασία σε όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με όλες μας τις δυνάμεις.

3 Μαρτίου 2014
Με τιμή,

Κίνηση Πολιτών για τη Προστασία
του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος.