Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Έντονες αντιδράσεις από τον Σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου Καρπενησίου για την διαθεσιμότητα των οδηγών ασθενοφόρων

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κατάργηση του κλάδου των οδηγών στα νοσοκομεία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων  του ΓΝ Καρπενησίου-ΚΥ Δυτ.Φραγκίστας και Κέντρου Ψυχικής Υγείας η κίνηση αυτή του Υπουργείου θα δυσχεραίνουν την λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και σαν αποτέλεσμα θα έχει την δυσλειτουργία του Νοσοκομείου . Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής..


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΟΥ  ΥΓΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ
και ΚΕΝΤΡΟΥ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Καρπενήσι 28/3/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευρυτάνισσες, Ευρυτάνες.
Ο Υπουργός Υγείας αιφνιδιαστικά στο Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει προαπαιτούμενα μέτρα στα πλαίσια του Προγράμματος της Δημοσιονομικής Προσαρμογής που κατατέθηκε στη Βουλή και ψηφίζεται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Κυριακή 30/03/2014 σε ένα άρθρο, κατέθεσε διάταξη νόμου με την οποία οι Οδηγοί των Νοσοκομείων τίθενται σε Κλειστή Διαθεσιμότητα ενός μήνα (όπως οι Υγειονομικοί υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ) και μεταφέρονται εν συνόλω στο ΕΚΑΒ. Με τη διάταξη αυτή διαλύονται τα Νοσοκομεία και αλλοιώνεται η οργανική σύσταση και λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Ο μνημονιακότερος Υπουργός της κυβέρνησης με τις περισσότερες διαθεσιμότητες από κάθε άλλο Υπουργό, επιδιώκει να κλείσει την τρύπα της έλλειψης προσωπικού του ΕΚΑΒ, ανοίγοντας μία μεγαλύτερη αφού τα Νοσοκομεία χωρίς Οδηγούς δυσχεραίνουν την λειτουργία τους.
Επισημαίνουμε επίσης την σοβαρή έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου μας, που έχει σαν αποτέλεσμα την δυσλειτουργία του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.
Το Νοσοκομείο του Καρπενησίου ανήκει  στον Ευρυτάνα πολίτη και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία “τρόικα” να θυσιάσει την Υγεία μας, στο βωμό των υποτιθέμενων μεταρρυθμίσεων που σκοπό έχουν την συρρίκνωση της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας.

 Η Γεν. Γραμματέας                                      ο Πρόεδρος
Γραμματικού Μαρία        Ανδρέου Νικόλαος