Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Σημαντική ομιλία με θέμα "Ορθοδοξία και Ενωμένη Ευρώπη" από τον εκπαιδευτικό και δημοσιογράφο Κώστα Μήτσιο στη Λαμία

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποίησε, την Δευτέρα 31 Μαρτίου στις 6:00 το απόγευμα, η ενορία του Αγίου Λουκά πολιούχου της πόλεως Λαμίας στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδας κ Νικολάου.




Την εκδήλωση παρουσίασε ο Αιδεσ. Πρεσβ. π. Αλέξιος Καπανδρίτης, εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγελιστού Λουκά. Ομιλητής  ήταν ο εκπαιδευτικός και δημοσιογράφος, αλλά και συνεργάτης επί σειρά ετών του ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ  κ. Κωνσταντίνος Μήτσιος, ο οποίος στην εμπεριστατωμένη και πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του με θέμα «Ορθοδοξία και Ενωμένη Ευρώπη», αναφέρθηκε στο αδάμαστο ελληνικό πνεύμα και στο τι είναι η Ορθοδοξία. Κάλεσε τους παρευρισκομένους να μείνουν σταθεροί στην παράδοση της Ορθοδοξίας μας και αυτή ως προίκα να προσφέρουμε στην υλιστική Ευρώπη. Τέλος, τόνισε ιδιαιτέρως πως όλοι πρέπει να δώσουμε την μάχη της Ορθοδοξίας, να μεταλαμπαδεύσουμε στη σύγχρονη παραπαίουσα ανθρωπότητα το αισιόδοξο μήνυμα του Ευαγγελίου και κάλεσε να μείνουμε άγρυπνοι στις επάλξεις της Ορθοδοξίας.   Τον επιχώριο Μητροπολίτη εκπροσώπησε ο Αιδεσ. Πρωτοπρ. π. Νεόφυτος Ραφαηλίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου, ευχαρίστησε τον κ. Μήτσιου για την αφυπνιστική του ομιλία, τον κλήρο και τον λαό που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Αγίου Λουκά για την άψογη και άρτια διοργάνωση της εκδηλώσεως. Επίσης επεσήμανε ότι  είναι σημαντικό το πώς αντιλαμβανόμαστε την ελληνικότητά μας και το ρόλο της Ορθοδοξίας μέσα στην παιδεία μας. Τέλος ευχήθηκε η Ορθοδοξία να είναι αδιάσπαστο στοιχείο της ελληνικότητος του καθενός μας.
Την εκδήλωση  πλαισίωσε με παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα  η μεικτή χορωδία της ενορίας Αγίων Αποστόλων Λαμίας, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Ευθυμίου Τσούμα, καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.
Μεταξύ του κλήρου της Λαμίας και των λαϊκών ακροατών την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, από την Ι.Μητρόπολη Καρπενησίου ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων, ο τ. Υπουργός κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, οι τ. Βουλευτές κ. Απόστολος Γκλέτσος και κ. Θεόδωρος Χειμάρας, η Αντιδήμαρχος του Δήμου Αγράφων κα. Βασιλική Φεγγούλη, ο κ. Γεώργιος Φώσκολος τ. Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο κ. Βάϊος Ζαμπεθάνης τ. Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαιδεύσεως  Στ. Ελλάδος, ο κ. Νικόλαος Εμμανουήλ πρόεδρος της Ενώσεως συντακτών μη ημερησίων εφημερίδων.