Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΕΔΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

*Με μαθηματική ακρίβεια θα δικαιωθούν όσοι πήραν την απόφαση να στηρίξουν τον Μπαμπαλή για τον Δήμο Αγράφων, όχι γιατί είναι ο καλύτερος Αυτοδιοικητικός του κόσμου, αλλά γιατί είναι ο καταλληλότερος αυτή την στιγμή να αναλάβει τα ηνία του Δήμου.
Βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο για την επομένη των εκλογών θα παίξει το γεγονός της επιλογής των στενών του συνεργατών και κυρίως των προσώπων εκείνων που θα αναλάβουν επί της ουσίας ένα τεράστιο έργο, αυτό της  επανίδρυσης του Δήμου, ενός Δήμου που κάποιοι φωστήρες - ειδικά αυτοί που ήταν δίπλα στον Δήμαρχο και έκαναν τα μεγάλα κουμάντα – που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση.

*Δεν θα σχολιάσω την κίνηση Μιχόπουλου να «συστρατευτεί με τον Συνδυασμό του Μπαμπαλή. Μπορώ όμως να πω ότι πρόκειται για σοβαρή κίνηση, την στιγμή που δεν υπήρχε άλλη προοπτική. Το λέω αυτό γιατί οι άλλοι 3 μέχρι τώρα υποψήφιοι, δεν έδειξαν ότι μπορούν να κατεβάσουν Συνδυασμό με ισχυρό ψηφοδέλτιο. Όμως νευριάζω γιατί άπαντες οι ηγέτες αυτοί, έκαναν και κάνουν τα πάντα για να βρουν λύση, με πρόσωπο κοινής αποδοχής  που θα ηγηθεί ενός τέτοιου ψηφοδελτίου. Έδωσαν λοιπόν και συνεχίζουν να δίνουν μάχη μήπως καταφέρουν τον Δημοσθένη Τσιαμάκη, τον Νίκο Λαθύρη χωρίς να πετύχουν τίποτε. Διερωτώμαι λοιπόν, όπως και ο πάσα ένας δημότης αυτού του Δήμου. Αφού ρε παλληκάρια θέλατε αρχηγό στο ψηφοδέλτιό σας, γιατί δεν βάζατε τον Μιχόπουλο;

*Για την σημερινή όμως κατάντια του Δήμου δεν φταίει μόνο η Δημοτική αρχή αλλά κάποιοι λεβέντες, λιγοστοί, που κατάφεραν να τινάξουν τα πάντα στον αέρα. Αυτοί λοιπόν  τώρα διαπιστώνουν ότι δεν θα ξαναπεράσουν τις πόρτες του Δημαρχείου ως αντ΄ αυτού και τρέχουν να κρυφτούν όπως οι πρωτόπλαστοι. Δεν έχουν καταλάβει όμως ότι η οργή και η βοή του λαού, όπου και να πάνε θα τους ακολουθεί. Έτσι συμβαίνει λεβέντες μου σε τέτοιες περιπτώσεις. Ότι κάνει η γίδα στο πουρνάρ, το βρίσκει πάντα στο τομάρρρρρρρρ.

*Μετά από ασφυκτική πίεση κατάφερα αδέλφια να πάρω μια μικρή γεύση για την ενδεκάδα του Μπαμπαλή στο νέο Πρωτάθλημα. Λοιπόν ο Μπαμπαλής είχε όπως και να το κάνουμε μια καλή ομάδα, γυμνασμένη και με μεγάλη επιτυχία στην κόντρα επίθεση. Τώρα η ομάδα Μπαμπαλή, γίνεται καλύτερη καθότι οι νεοαποκτηθέντες παίχτες αναμένεται να δώσουν ξεχωριστή δυναμική κυρίως στην επίθεση. Έχουμε και λέμε: Θύμιος Μιχόπουλος σέντερ φορ, Λάκης Μάκκας δεξί εξτρέμ, Πάνος Ζανιάς αμυντικό χαφ, Γιώργος Περούλας στόπερ, Στέφανος Τσιαμάκης δεξί χαφ, Δημήτρης Μακρής δεξί μπακ, Βασίλης Τσέλος λίμπερο, Γιώργος Σάλτης και Θύμιος Κολοκύθας στο κέντρο και ο Λάμπρος Χρυσαφογεώργος μάνατζερ, ομάδα όνειρο όχι για το τοπικό πρωτάθλημα αλλά και για παρά πέρα.

*Περίεργη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κίνηση από τους κρατούντες του Νοσοκομείου να δώσουν παράταση στην Εταιρεία φύλαξης, παρά το γεγονός ότι το έργο αυτό με κανονικό διαγωνισμό το έχει αναλάβει άλλη εταιρεία. Ακούγονται σχόλια και καλό είναι να γίνουν τα πρέποντα γιατί το Νοσοκομείο μας έχει περάσει πολλές γριπούλες δεν χρειάζεται άλλες…

*Πολύς ντόρος για το τίποτε με τον Βασίλη Καραμπά και πολύ κλάψα ρε αδέλφια με την περιβόητη "λίστα Νικολούδη". Λοιπόν αφού ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι συνήγορος του Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας, θεωρώ ότι κάποιοι το παράκαναν γιατί ο ψηλός, δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες συμπεριφορές. Ο Καραμπάς δίνοντας τέλος στο θέμα με δήλωσή του γνωστοποίησε πως : -Για το 2011 υπέβαλα με καθυστέρηση το "πόθεν έσχες"  και γι΄ αυτό φαίνεται στην λίστα ως μη υποβληθέν. Υπεβλήθη με αριθμό συστημένου ΕΛΤΑ 06650011600042996. -Για το 2012 το υπέβαλα έγκαιρα με αριθμό συστημένου ΕΛΤΑ 06650011600043117 και -Για το 2013 θα υποβληθεί εντός τον νομίμων χρονικών ορίων". Αυτά προς απογοήτευση εκείνων που πήραν φορά αλλά τους κόπηκε.

*Μέγα λάθος η μη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό.  Η Αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα πριν καν παρθούν παρουσίες λόγω της μη συζήτησης για αντικατάσταση του προέδρου ,ενώ η ομάδα των Ανεξάρτητων παρέμεινε καταλογίζοντας ευθύνες τόσο στον Τάτση για την μέχρι τώρα στάση του στην ψήφιση του προϋπολογισμού όσο και στους απόντες δημοτικούς συμβούλους. Ωστόσο το θέμα είναι ότι κάθε καθυστέρηση δημιουργεί περισσότερα προβλήματα καθότι άλλα περιθώρια δεν υπάρχουν.  Επομένως μεθαύριο ας λειτουργήσουν άπαντες για το καλό του τόπου και ειδικά για εκείνους τους ανθρώπους που δεν έχουν πλέον άλλη υπομονή.

* Παραιτήθηκε ο Κακκός .Ο Βελαέτης νέος γραμματέας του ΔΣ . Συνέβη και αυτό στον πολυπαθή Δήμο των Αγράφων. Ενώ από 30/12/2013 ο Γραμματέας του ΔΣ Θωμάς Κακκός είχε στείλει την παραίτησή το, αυτή έγινε ομόφωνα δεκτή από το σώμα μόλις στο προηγούμενο συμβούλιο. Νέος Γραμματέας εκλέχτηκε ο Δημήτρης Βελαέτης αφού συγκέντρωσε 12/17 σταυρούς προτίμησης στην ψηφοφορία που ακολούθησε. Κάπως έτσι έγινε και με την περίπτωση του Προέδρου και ας προσπαθεί ο γνωστός «συνταγματολόγος» - βλέπε περίπτωση ανάδειξης αναπληρωτή Δημάρχου Αγραφων- να ξαναπεί το μαύρο – άσπρο και τανάπαλιν.

* «Καλούμε τους δύσπιστους να έλθουν για μια μέρα σ΄ ένα σχολείο χωρίς θέρμανση, με φθαρμένες πόρτες, με σπασμένα παράθυρα και κυρίως μ΄ ένα Δήμο που σε κάθε έκκλησή μας για τουλάχιστον παροχή πετρελαίου να απαντά ανεύθυνα μεταθέτοντας την ημερομηνία της προμήθειας του Σχολείου μας με πετρέλαιο θέρμανσης από εβδομάδα σε εβδομάδα και εκπαιδεύοντας τους υπαλλήλους του να μας κοροϊδεύουν προκλητικά και ανενδοίαστα». Λόγια αγανάκτησης από τα παιδιά του Γυμνασίου - Λυκείου Κερασοχωρίου. Το ότι δεν μπορείτε να κυβερνήσετε άλλο αυτόν τον Δήμο το καταλάβαμε, το ότι θα αδιαφορήσετε τόσο προκλητικά για τα παιδιά μας δεν το περίμενα. ΚΡΙΜΑ!!!

*Με σκληρή γλώσσα επιτέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εναντίον του πρώην προέδρου της Βουλής, Απόστολου Κακλαμάνη. Ο Α. Κακλαμάνης διαφοροποιήθηκε από την επίσημη γραμμή του ΠΑΣΟΚ και ψήφισε "παρών" στη σχετική με τις τράπεζες διάταξη του πολυνομοσχεδίου. Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να τον έβρισε χυδαία κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Στο βίντεο είναι ξεκάθαρος ο εκνευρισμός του.
Σε δήλωσή του, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζει ότι στόχος του δεν είναι η διάλυση του Κινήματος, αλλά και ότι ο ίδιος, με τη στάση του στη Βουλή, άσκησε ένα συνταγματικό του δικαίωμα. Α ρε ΠΑΣΟΚ, πως σε κατάντησαν …