Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Συνειδητή απουσία Μπακόλα από την ημερίδα για τα αιολικά

Δελτίο τύπου υπογράφει ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφορικά με την ημερίδα  «Ανεμογεννήτριες και Υδροηλεκτρικά Τα θέλουμε στην Ευρυτανία;» όπου συνειδητά δεν παρέστη και που διοργανώθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου με εμφανιζόμενο ως συνδιοργανωτή το Δήμο Καρπενησίου, δηλώνοντας πάραυτα πρόθυμος να στηρίξει και να βοηθήσει εμπράκτως και ουσιαστικώς.

Αναλυτικά αναφέρει:


"Έχοντας όλη την καλή διάθεση και πρόθεση να στηρίξω την προσπάθεια συλλόγων και φορέων αλλά και την αγωνία πραγματικά αγωνιούντων «ελεύθερων» πολιτών προκειμένου να σωθεί η Ευρυτανία από το διαφαινόμενο οικολογικό περιβαλλοντικό έγκλημα στο τόπο μας έχω χρέος να ενημερώσω και να δηλώσω ξεκάθαρα πως σε καμία ημερίδα όπου συνδιοργανωτής εμφανίζεται ο ηθικός αυτουργός της παράδοσης της Ευρυτανίας στους μεγαλοκαρχαρίες επιχειρηματίες δε δύναμαι να παραβρεθώ.
Σε καμία περίπτωση για λόγους ηθικής τάξης δε θα μπορούσα να δηλώσω παρών και να εμπαίζω εαυτόν και αλλήλους την ώρα που οι υπεύθυνοι αναζητούν σωστική λέμβο, ενώ άλλοι έχουν ήδη εγκαταλείψει την γέφυρα του πλοίου και βρίσκονται θαρρούν σε ασφαλή προορισμό ενόψει επερχομένων δραματικών για το Νομό μας εξελίξεων σε πολλαπλά επίπεδα.
Δε προτίθεμαι να λειτουργήσω εκούσια ή ακούσια ως κολυμβήθρα του Σιλωαμ για την απερχόμενη δημοτική αρχή η οποία και έχει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στα διοικητικά όρια του Δήμου Καρπενησίου.
Το ίδιο συμβαίνει συνολικά στις κορυφογραμμές της Ευρυτανίας και φυσικά στον πολύπαθο Δήμο Αγράφων, ο οποίος επίσης επιχειρείται να ελεγχθεί και πάλι από τους «συνήθεις υπόπτους» ώστε να παραδοθεί και αυτός στους μεγαλοκαρχαρίες χωρίς φυσικά να ξεχνώ και τις ευθύνες προγενέστερων τοπικών-περιφερειακών αρχόντων αλλά και φυσικά σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.
Το έγκλημα έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα κονιορτοποιηθεί το σύνολο του πολιτικού κόσμου όπως συγκεκριμένες παρατάξεις με «φασιζουσες» πολιτικές λογικές επιδιώκουν, διεκδικώντας το αλάθητο του Πάπα.
Δεν θα λειτουργήσω διχαστικά ποτέ όσο κι αν με προκαλούν γι αυτό.
Σε κάθε περίπτωση όμως η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δια του εκπροσώπου της, Δημάρχου Καρπενησίου, όπως έχω ήδη αναφέρει με πληθώρα δελτίων τύπου-όταν ο Νομός μας, η κοινή γνώμη ήταν σχεδόν πλήρως αποκομμένη από σχετική αντικειμενική ενημέρωση- είχε συμμετάσχει στην Ελληνογερμανική Συνέλευση DGV με θέμα συζήτησης μεταξύ άλλων τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ότι μπορεί να συμπεράνει κανείς σήμερα που οι εξελίξεις μας ξεπερνούν…
Είναι η ίδια Δημοτική Αρχή η οποία έβαλε στο δημαρχείο σε μόνιμη βάση διατηρώντας συνεργασία με την Task Force τους Γερμανούς, με το πρόσχημα της «παροχής τεχνογνωσίας» ενώ το μόνο που επιδιώκει και προσβλέπει είναι η παράδοση και η εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του Δήμου όπως και η ανάλογη στήριξη πρωτοβουλιών έτσι ώστε να μετατραπεί ο Ευρυτανικος φυσικός πλούτος, οι Ευρυτανικές Κορυφογραμμές, σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας .
Η Ευρυτανία οφείλει, πρέπει και μπορεί να αποτελέσει Νομό στολίδι για το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας, με ένα τουριστικό προϊόν πρότυπο σε παγκόσμια κλίμακα ενώ σε καμία περίπτωση δε μπορεί να μετατραπεί σ εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Πράσινη ενέργεια ναι αλλά τόση όση για να καλύπτει την ενεργειακή επάρκεια του Νομού και η Λίμνη Κρεμαστών το πράττει επί δεκαετίες.
Είμαι, ήμουν και θα είμαι παρών και πάντα πρόθυμος να στηρίξω και να βοηθήσω εμπράκτως και ουσιαστικώς τους φορείς, τους συλλόγους και τους πολίτες ώστε να παλέψουμε γι αυτά που φαίνονται ανίκητα με έναν και μόνο όρο. Καμία διαπραγματευση και συνεργασία έμμεση ή άμεση με αυτούς που έχουν διπλή ατζέντα και πασχίζουν να κρατούν την Ευρυτανία στο δόγμα «σε εξαθλιώνω-σε εξαρτώ-σε ευεργετώ-θα μου χρωστάς»