Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Ο απολογισμός της περιοδείας Άρη Τασιού στο Δήμο Καρπενησίου

Την περιοδεία του στο Δήμο Καρπενησίου συνέχισε την περασμένη εβδομάδα ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, μαζί με τους υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους του συνδυασμού.  Επισκέφτηκαν κατά σειρά τα χωριά Άμπλιανη, Στάβλους, Μεσοκώμη, Σκοπιά, Καστανούλα, Ροσκά, Δομνίστα και Κρίκελλο (Παρασκευή 25 Απριλίου), Συγγρέλο, Ανιάδα, Μουζίλο, Κλαυσί,

Γαύρο, Χελιδόνα, Δερμάτι, Καρίτσα, Παλαιό Μικρό Χωριό, Μικρό Χωριό και Μεγάλο Χωριό (Σάββατο 26 Απριλίου), Στεφάνι, Μηλιά, Σελλά, Φιδάκια, Αγ. Βλαχέρνα (Αμπέλια), Καταβόθρα, Σαρκίνη, Βελωτά, Εσωχώρια, Ασπρόπυργο, Πρόδρομο, Καστανιά, Τόρνο και Προυσό (Κυριακή 26 Απριλίου).
Ήρθαν σε επαφή με τους τοπικούς παράγοντες αλλά και τους κατοίκους και συζήτησαν τα προβλήματα του κάθε χωριού. Κοινή διαπίστωση αποτελεί ότι προτεραιότητα θα πρέπει να δοθεί στη βελτίωση της προσβασιμότητας της Ευρυτανίας μέσω Λαμίας και Αγρινίου, καθώς και η ανάπτυξη του εσωτερικού οδικού δικτύου.
Έμφαση θα πρέπει να δοθεί
•στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα Δομνίστα – Ροσκά - Πανταβρέχει – Πρόδρομος – Προυσός – Όρια Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
ενισχύοντας έτσι την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού δίνοντας ώθηση στον τουριστικό τομέα.
•στην βελτίωση του οδικού άξονα Καρπενήσι – Προυσός – Όρια Νομού Αιτωλοακαρνανίας.
•στην ολοκλήρωση του οδικού άξονα Φιδάκια – Αγία Βλαχέρνα.
•στην βελτίωση του οδικού άξονα Αμπέλια  - Γέφυρα Μπέλεΐ (διασταύρωση προς Επισκοπή).
δίνοντας έτσι μία εναλλακτική πρόσβαση του Νομού μας προς την Αιτωλοακαρνανία, η οποία θα δώσει νέα πνοή ανάπτυξης την περιοχή.
Σημαντικό κεφάλαιο για την περιοχή πέρα από τον τουριστικό τομέα αποτελεί και η κτηνοτροφία. Έτσι,  η ενίσχυση των υποδομών για την στήριξη της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής και η τόνωση της η τόνωση της επιχειρηματικότητας είναι στους στόχους της νέας περιόδου.
Από τη Δευτέρα, ο κ. Μπακογιάννης συνοδευόμενος από τον κ.  Τασιό, αλλά και από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους επισκέφτηκαν χωριά του Δήμου Αγράφων ξεκινώντας από τα ιστορικά Άγραφα.