Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Ες αύριον τα σπουδαία - Μέχρι αύριο το μεσημέρι, η απόφαση του Δικαστηρίου για τον Συνδυασμό του Δημητρόπουλου

Σήμερα η το αργότερο αύριο θα εκδοθεί η τελεσίδικη απόφαση του Πρωτοδικείου Ευρυτανίας για τον Συνδυασμό του.  Προχθές το μεσημέρι εκδικάστηκε η ένσταση που κατέθεσε ο Χρήστος Δημητρόπουλος για αναίρεση της απόφασης.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πέραν της ενστάσεως κατατέθηκε και πλήρης νέος φάκελος του συνδυασμού καθώς και υπόμνημα που τόνιζε την παραδρομή στην κατάθεση του συνδυασμού,
στοιχεία που αιτούν και δικαιολογούν από την μεριά του Δημητρόπουλου την αναίρεση της απόφασης ώστε να κατέβει κανονικά στις εκλογές.



Η μεριά Μπαμπαλή, μέσω του δικηγόρου του ,κατατέθηκε επίσης υπόμνημα που ανέφερε στοιχεία ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος αλλά και παρόμοια υπόθεση σαν δεδικασμένο από το ΣτΕ.
Στην  αίθουσα του δικαστηρίου παραβρέθηκαν τόσο ο Χρήστος Δημητρόπουλος όσο και ο Θεόδωρος Μπαμπαλής, οι δικηγόροι των δύο πλευρών, υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και απλοί πολίτες.
Τι αναφέρει ο νόμος του ΣΤ 2054/2011 ΣΤΕ ( 555531)
(Α΄ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΝΟΜΟΣ) Δημοτικές εκλογές.
 Με ένσταση προσβάλλεται η απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου με την οποία ανακηρύσσονται οι επιτυχόντες και επιλαχόντες συνδυασμοί και οι υποψήφιοι κάθε συνδυασμού που εκλέγονται ως τακτικοί ή αναπληρωματικοί και όχι και η πράξη ανακήρυξης των συνδυασμών των υποψηφίων καθώς και εξαγωγής του αποτελέσματος της εκλογής.
Τυχόν πλημμέλειες της πράξης αυτής μπορούν να προβάλλονται και να εξετάζονται με την ένσταση κατά της τελικής πράξης. Η σχετική διάταξη του άρθρου 47 παρ. 1 του ν. 3852/2010 δεν αντίκειται στα άρθρα 20 παρ. 1 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος"