Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

*Πέρασαν και οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων Δημάρχων στο Νομό μας, αναδεικνύοντας νικητές, τον Νίκο Σουλιώτη στο Καρπενήσι που επικράτησε με μεγάλη άνεση των αντιπάλων του, με ποσοστό 60% και τον Θοδωρή Μπαμπαλή στα Άγραφα, που δεν είχε αντίπαλο μετά τα όσα συνέβησαν με τον Συνδυασμό του Χρήστου Δημητρόπουλου.
Μέσα από την μικρή τούτη σελίδα συγχαίρω τους νέους Δημάρχους και τους εύχομαι καλή θητεία και προπάντων επωφελή για τον τόπο μας. Θα ήθελα όμως να τους πω τα προβλήματα είναι πολλά και ειδικά στον Δήμο Αγράφων, πάρα πολλά τα οποία δεν μπορούν να περιμένουν.

*Προσωπική δικαίωση μπορεί να χαρακτηριστεί η μεγάλη επιτυχία κάποιων Δημοτικών Συμβούλων, που κατάφεραν να εκλεγούν και μάλιστα με υψηλά ποσοστά. Αναφέρουμε όπως αντιλαμβάνεστε τόσο στους επανεκλεγέντες Δ.Σ. που τόλμησαν να αντισταθούν και να διαφοροποιηθούν από το κατεστημένο του Δήμου, όσο και στους νεοεκλεγέντες εκείνους Δ.Σ. που δεν δείλιασαν και τα κατάφεραν. Όμως ιδιαίτερη μνεία θα ήθελα να κάνω στο Θύμιο Μιχόπουλο και στην Βάσω Φεγγούλη, που πήγαν κόντρα με όλο το σύστημα και δικαιώθηκαν πανηγυρικά, κατακτώντας την πρωτιά στους πρώην Δήμους που ήταν υποψήφιοι, αλλά και στους 2 Θοδωράδες που θριάμβευσαν σε Απεράντιο και Απροπόταμο. Πολύ δηλητήριο είχε πέσει για τους ανωτέρω, όμως αποδείχτηκε ότι στις εκλογές αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός και όχι 5-10 εντολοδόχοι. Για να μην  αδικήσω όμως και κάποια άλλα νέα πρόσωπα, θεωρώ ότι η επιτυχία του Λάκη Μάκκα στη Π.Ε. Βίνιανης είναι τεράστια, όπως και αυτή του Παντελή Κολοκώτσιου στην Παλαιοκατούνα που προήλθε μετά από πολύ αγώνα. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους 3 της Βελαώρας, στους παλιούς, τους πρώην Δημάρχους, στον Γιώργη και τον Λεωνίδα και φυσικά σε όλα τα νέα πρόσωπα που εκλέχτηκαν για πρώτη φορά.

*Στις τοπικές εκλογές μου έλεγε ο παππούς μου, βγαίνουν πολλά στη φορά και κυρίως ποιοι είναι οι φίλοι σου και ποιοι δεν θέλουν να σε βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Κάτι ανάλογο συνέβη και στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, όπου κάποιοι αποκαλύφθηκαν και έδειξαν μέσω της κάλπης το αληθινό πρόσωπό τους σε 2-3 υποψηφίους, αποκαλουμένους μάλιστα φίλους και αδελφούς. Οι εν λόγω λοιπόν λεβέντες μέχρι τις εκλογές λιβάνιζαν τους παραπάνω υποψηφίους με πολλών ειδών λιβάνια προκειμένου να κάνουν τη δουλειά τους, όπως και έγινε. Μόλις όμως πήγαν πίσω από το παραβάν, έπεσε μαύρο, κατάμαυρο. Αυτό βγήκε από το ψάξιμο των ψηφοδελτίων, όπου φάνηκαν όλα…

*Τώρα όσον αφορά τα όσα ακούστηκαν περί ακύρωσης των εκλογών στον Δήμο Αγράφων, σας ενημερώνω ότι στο επόμενο φύλλο, θα δημοσιεύσω τρία ισχυρά ντοκουμέντα που θα βάλουν πάρα πολλούς στη θέση τους. Το λέω αυτό γιατί το «παιδί» που έσπειρε τα όσα έσπειρε, την πάτησε για μια ακόμη φορά και τώρα τρέχει και δεν φτάνει. Λοιπόν τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται και θα δείτε γιατί. Ωστόσο όμως επειδή κάποιοι από τον Συνδυασμό του Δημητρόπουλου μπορεί να κατέθεσαν ένσταση, τους πληροφορώ ότι δεν θα βγάλουν απολύτως τίποτε και κυρίως θα χαλάσουν και τα λεφτά τους χωρίς λόγο. Τους προτείνω λοιπόν να κρατήσουν τα λεφτουδάκια τους για να πίνουμε κανένα τσιπουράκι το καλοκαίρι που έρχεται και τους υπενθυμίζω ότι θα πάθουν χειρότερα απ΄ ότι έπαθαν τις προάλλες. Ειδικά το παλληκάρι που τελευταία δεν το κολλάει ύπνος του λέω ότι θα την πατήσει και πάλι…

*Περί καταντήματος ο λόγος. Το λέω για τους ίδιους λεβέντες που έλεγαν ότι είναι κερδισμένη η ένσταση για το εξεπίτηδες λάθος και στη συνέχεια ότι οι εκλογές θα ακυρωθούν επειδή θα «πέσουν» στις κάλπες πολλά λευκά όσα απαιτούνταν κατ΄ αυτούς  για να ισχύσει ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ότι θα σημειωθεί μεγάλη αποχή . Δυστυχώς γι΄ αυτούς, η συμμετοχή του στάνταρ, ήταν μια ακόμη σφαλιάρα, μια ακόμη απάντηση στα περίεργα σκεπτικά τους. Μια το ένα, μια το άλλο, τώρα το παράλλο, έχουν γίνει ρεζίλι και στο τέλος θα πάθουν χειρότερα από εκείνον που φώναζε για το λύκο στο χωριό. Αυτά τα άτομα σε λίγο καιρό δεν θα τα υπολογίζει κανείς…

*Το πάλεψε ο Γιαννόπουλος στην Περιφέρεια και όπως ήταν αναμενόμενο και η Μαρία Γαλανού στην Ευρυτανία. Όμως το γεγονός ότι ήλθαν τρίτοι, δίνει μεγάλο προβάδισμα στον Μπακογιάννη, καθότι τώρα οι ψηφοφόροι του Γιαννόπουλου, μάλλον θα στηρίξουν τον νυν Δήμαρχο Καρπενησίου. Αυτό λέει η λογική, αν μπορούμε να μιλάμε για λογική στις εκλογές, διότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ψηφοφόρων είναι κεντροδεξιών πεποιθήσεων και είναι επομένως λογικό να στηρίξουν Μπακογιάννη. Βέβαια αυτό που εγώ λέω δεν το δέχεται η πλευρά του Γιατρού, που κάνει λόγο για στήριξη στον Αποστόλου. Η διαφορά είναι μεγάλη, όμως πολλά μπορούν να συμβούν. Εκείνο πάντως το αποτέλεσμα που θα δημιουργούσε τεράστιους πονοκεφάλους, θα ήταν να έβγαινε ο Γιαννόπουλος 2ος. Σε μια τέτοια περίπτωση τώρα θα μιλάγαμε πολύ διαφορετικά.

*Σάρωσε η δασικίνα στην Περιφέρεια. Πέτυχε υψηλά στάνταρ που δύσκολα φτάνονται. Για άλλη μια φορά η Κατερηνιώ απέδειξε ότι το έχει και το γνωρίζει πολύ καλά το θέμα της πολιτικής. Παλιά καραβάνα στην Αυτοδιοίκηση αλλά και άνθρωπος με ισχυρά χαρακτηριστικά σημείωσε τεράστια νίκη, για κάποιους ανέλπιστη, όμως για κάποιους άλλους που ξέρουν τι σημαίνει Καλαντζή, απόλυτα φυσιολογική και δίκαιη. Τεράστια όμως χαρακτηρίζετε και η επιτυχία του δάσκαλου, που άντεξε σε ένα πολύ δύσκολο ψηφοδέλτιο γι΄ αυτόν, καταγράφοντας μεγάλη επιτυχία.    

*Αίσθηση προκάλεσε η πρωτιά και με τόση μάλιστα διαφορά του Παντελή Χαλκιά στον Δήμο Καρπενησίου. Ο κόσμος τίμησε τον Αντιδήμαρχο της καθημερινότητας με το παραπάνω αλλά και ο Παντελής απέδειξε ότι ξέρει από πολιτική και κυρίως πως κερδίζονται οι εκλογές. Μπράβο Παντελή, καλή θητεία με καλό έργο σου εύχομαι.

*Να με θυμάστε στο Καρπενήσι θα περάσουν χρόνια για να ξαναβγεί Δήμαρχος με κεντροαριστερό μανδύα. Αυτό το μήνυμα παίρνει κάποιος από το αποτέλεσμα. Πάλεψε ο Γιάννης Σταμάτης, όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει μια βαριά ήττα.  Δεν έχω την ικανότητα να κάνω επιστημονική ανάλυση του αποτελέσματος, όμως θεωρώ ότι ένα άλλο ψηφοδέλτιο με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων, σίγουρα θα είχε καλύτερη τύχη. Κάτι ήξερε λοιπόν ο ψηλός που έκατσε στη γωνιά του…