Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Με τις δέουσες τιμές οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Εθνική Αντίσταση σε Κορυσχάδες 70 χρόνια από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου

Με τις δέουσες τιμές η 70η Επέτειος από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου
Με επιτυχία και άψογη οργάνωση, πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 στις Κορυσχάδες οι εκδηλώσεις μνήμης για την 70η επέτειο από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου.
Στον προαύλιο χώρο του ιστορικού σχολείου των Κορυσχάδων, για ακόμη μια χρονιά, αρκετός κόσμος προσήλθε για να τιμήσει με την παρουσία του όλους εκείνους που οραματίστηκαν μια ελεύθερη Ελλάδα, σε μια από τις πιο δύσκολες εποχές στην ιστορία του Ελληνισμού.



Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνων από τους επίσημους προσκεκλημένους, αλλά και από εκπροσώπους φορέων και Συλλόγων.
Στη συνέχεια ακολούθησαν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί και η κεντρική ομιλία από τον εκπαιδευτικό Διονύσιο Παρούτσα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Βασίλης Καραμπάς, ο Αντιδήμαρχος Καρπενησίου Παντελής Χαλκιάς, ο Γ.Γ. του Δήμου Καρπενησίου και νέος Αντιπεριφεριάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Αστυνομικός Δ/ντης Ευρυτανίας Γιάννης Κατσαρός, εκπρόσωποι Αντιστασιακών Οργανώσεων και αρκετοί δημότες του Δήμου Καρπενησίου.