Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

*Τόσα χρήματα θα ξοδευτούν για τις ενστάσεις και τα παρελκόμενα αυτών, όσον αφορά τα δρώμενα του Δήμου Αγράφων. Από αυτά αν οι κρατούντες διέθεταν ένα μόνο μέρος για να βρουν καύσιμα για τις σκουπιδιάρες και για τον καθαρισμό των νεκροταφείων και των Μουσείων, όπως στην περίπτωση του Μουσείου της Βίνιανης, δεν θα φτάναμε στην σημερινή κατάντια.
Όσον αφορά για τις εργασίες καθαρισμού των χορταριών στο αύλιο χώρο του εν λόγω Μουσείου, διαφωνώ με το σύστημα επιστασίας του όλου έργου, όπως και με τον τρόπο καταγγελίας των πεπραγμένων κατά την διάρκεια της κοπής των χόρτων. Και για να γίνω πιο αντιληπτός, όποιος αγαπά τον τόπο του και γνωρίζει πως λειτουργεί ο Δήμος, ας πάρει ένα χορτοκοπτικό και ας επιχειρήσει μερικές ασκήσεις επί …  χόρτου… Θα είναι καλύτερα για όλους, κυρίως δε θα περάσει και ένα μεγάλο μήνυμα ότι ο εθελοντισμός κάνει καλό χειμώνα - καλοκαίρι.

*Δεν μπορώ να κλείσω μάτι τα τελευταία βράδια. Έχω χάσει τον ύπνο μου. Η αγωνία που με κυριεύει είναι μεγάλη και η καρδιά μου συνεχώς χτυπά, τικ – τακ, τικ- τακ και μερικές φορές, ντούκου - ντούκου, ντούκου – ντούκου. Όλα αυτά όπως αντιλαμβάνεστε φίλες και φίλοι αφορούν για το τι θα γίνει αύριο στη Λαμία, όπου εκδικάζεται η ένσταση για τις εκλογές στον Δήμο Αγράφων. Και ενώ  η μεγάλη μέρα έφτανε και εγώ ηρεμία δεν έβλεπα, πήρα απόφαση να επισκεφτώ ένα πολύ καλό μου φίλο, παλιό συνεργάτη στο Μαντείο των Δελφών. Το και το του λέω. Σώσε με, δεν αντέχω, θα πάω σκαστός και θα γελάει και το παλικάρι από πέρα. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Έκατσε κάτω, πήρε την προς ΜΠΑΜΠΑΛΗ και ΜΠΑΜΠΑΛΙΚΟΥΣ Γ΄ΕΠΙΣΤΟΛΗ, που εστάλη αρμοδίως, την έβαλε κάτω από ένα γυάλινο δοχείο, εμένα με φλιτάρισε με κάποιο άρωμα, μάλλον ήταν αξ και παρήγγειλε να μου φέρουν καφέ εσπρέσο και ένα τηλεκοντρόλ με κλειστή τη φωνή για να παρακολουθήσω το ματς των 7 του Μουντιάλ. Το παιχνίδι ήταν ενδιαφέρον και η μπάλα ανεβοκατέβαινε από περιοχή σε περιοχή και φτάνουμε όπου 44΄μπαίνει γκολ. Εγώ νομίζοντας ότι είμαι στο σπίτι, τινάχτηκα για να πανηγυρίσω και πάνω στο πέταγμά μου αναποδογυρίζω το τραπέζι και ότι υπήρχε πάνω σε αυτό. Η συνέχεια απερίγραπτη, όμως εγώ θα προσπαθήσω να σας την περιγράψω. Ο «ειδικός», κει που ακριβώς τον έπαιρνε ο ύπνος και άρχιζε να εξηγεί τα αυριανά μελλούμενα, τινάζετε στον αέρα, βγάζοντας μια μεγάλη κραυγή και μετά ένα ουρλιαχτό, φωνάζοντας… Μέκαψες, με ζεμάτισες, τι σου έχω κάνει. Εγώ στην αρχή τρελάθηκα και είπα πως ήλθε το πνεύμα να μας πει τι θα γίνει. Δεν ήταν αδέλφια η κραυγή και το ουρλιαχτό από το πνεύμα, αλλά από τον ζεματιστό καφέ, που έπεσε στην κοιλιακή του χώρα του φίλου μου την ώρα που βλέπαμε ποδόσφαιρο. Αφού συνήλθαμε και το ημίχρονο τελείωσε, ο φίλος ευγενικός μεν, αλλά και λίγο εκνευρισμένος από το συμβάν μου είπε: «Φίλε αυτή η υπόθεση είναι ενδιαφέρουσα, όμως σήμερα μου τα χάλασες και δεν μπορώ να σου πω τι θα γίνει. Ωστόσο όμως για να σε ηρεμήσω, σου λέω ότι στη Λαμία, κάποιοι θα γελάσουν με την καρδιά τους και κάποιοι άλλοι, θα λένε τι είναι τούτο που πάθαμε…” Περισσότερα μεθαύριο…

*Μεγάλο αγώνα έδωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για την οργάνωση του gay pride στη συμπρωτεύουσα και ο άνθρωπος προφανώς θα έχει τους λόγους του. Χωρίς να ακούσει κανένα, με τον τρόπο του ενίσχυσε αυτή την εκδήλωση, αδιαφορώντας επί της ουσίας για το τι λέει ο πολύ κόσμος. Ωστόσο υπήρξαν και κάποιοι σοβαροί και ενεργά πειθαρχημένοι Θεσσαλονικιοί  οι οποίοι ενώθηκαν με μια ξεχωριστή σύμπνοια για να δηλώσουν ότι η πόλη ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ. Σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση – προσευχή ο Πανεπιστημιακός  πατήρ Θεόδωρος Ζήσης, αναφερόμενος στο θέμα, τόνισε ότι ακόμη και τα χειρότερα αμαρτήματα όπως η μοιχεία και η πορνεία είναι αμαρτήματα σύμφωνα με την ανθρώπινη φύση, σε αντίθεση με την ομοφυλοφιλία που αποτελεί μεγάλη διαστροφή. Αναφέρθηκε στην προπαγάνδα υπέρ της ομοφυλοφιλίας ακόμη και στα Δημοτικά σχολεία. Επαίνεσε τις χώρες που αντέδρασαν και δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση των gay pride, όπως Σερβία, Γεωργία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ρωσία, την στάση του Προέδρου της Ρωσίας κ. Πούτιν και την Ιερά Σύνοδο της Κύπρου. Για το μείζον αυτό θέμα ως γνωστόν, προ 4 μηνών ΚΑΝΕΝΑΣ εκ των 22 Ελλήνων Ευρωβουλευτών, δεν αντιστάθηκε, στην πρόταση να διδάσκεται η ομοφυλοφιλία στα σχολεία. Όμως το πολύ περίεργο στην υπόθεση και εν αντιθέσει με την Εκκλησία της Κύπρου, δεν είδαμε επί της ουσίας καμία αντίσταση και από την επίσημη Ελλαδική Εκκλησία. Για να δούμε θα υπάρξει αντίσταση; 

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων σε ρέματα και δάση - Υπενθυμίζουμε στους συνδημότες μας ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η ρίψη κάθε είδους απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων, υλικών κλάδευσης κλπ, σε ρέματα και δάση, προς αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς.  Επιπλέον, σημειώνεται ότι η ρίψη απορριμμάτων εκτός των κάδων, και η ανεξέλεγκτη απόρριψη μπαζών συνιστά παράβαση και της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με βαριές συνέπειες για τους δράστες.  Λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου από 01-05-2014, οι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων πλησίον δασικών εκτάσεων θα πρέπει να μεριμνήσουν άμεσα για τον καθαρισμό-αποψίλωση της βλάστησης και τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας προς την πλευρά του δάσους, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς. Αδέλφια προσοχή γιατί τα δάση μας είναι η ζωή μας.
Άπαντες λοιπόν θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι κατά την αντιπυρική περίοδο η καύση σιτοκαλαμιών & άλλων γεωργικών υπολειμμάτων επιτρέπεται μόνο μετά από ειδική άδεια που εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αφού ληφθούν αυστηρά τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 της υπ’ αρ.9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης, όπως αυτή τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει με την 9Α /2005 όμοια(ΦΕΚ Β΄ 1554).
Είναι υποχρέωση όλων μας να διαφυλάξουμε ακέραιους τους δασικούς μας πνεύμονες καθώς και τα αλσύλλια εντός και πέριξ των πόλεων και των χωριών.  Το δάσος είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας για τον άνθρωπο.
Η πρόληψη είναι το πρώτο βήμα για την προστασία του και μας αφορά όλους.

*Το ξέρατε ότι η πάλαι ποτέ κραταιά και δυνατή Μαρία Δαμανάκη είναι Εβραία; Ε και τι έγινε θα μου πείτε.  Η κα. Μαρία Δαμανάκη λοιπόν ομολόγησε μέσα στην βουλή των Ελλήνων ότι είναι Εβραία και ότι θίχτηκε από τον Καρατζφέρη που αποκάλεσε τον κ. Ροζάκη “κύριο Ροζενστάιν”…
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Λουκάς Αποστολίδης): Η συνάδελφος κα Δαμανάκη έχει το λόγο.
ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Κύριε Πρόεδρε, θα αρχίσω με μια καθυστερημένη παρατήρηση, αν μου επιτρέπετε προς το Προεδρείο. Δεν ήσασταν εσείς στην ‘Εδρα, αλλα πριν από λίγη ώρα ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας εδώ στη Βουλή αποκάλεσε το συνάδελφο κ. Ροζάκη “κύριο Ροζενστάιν”.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ: Τι σας ενδιαφέρει;
ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Τι με ενδιαφέρει, κύριε συνάδελφε; Είμαι Εβραία γι’ αυτό μ’ ενδιαφέρει. Και όσο κάνετε προσπάθεια να επικρατήσει ρατσισμός στην Αίθουσα, εγώ είμαι Εβραία. Γι’ αυτό μ’ ενδιαφέρει.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΓΓΟΝΑΣ: Δεν υπάρχει ρατσισμός, κυρία Δαμανάκη, προς Θεού!
ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΑΝΑΚΗ: Κύριε Πρόεδρε, νομίζω ότι οι συνάδελφοι έχουν ονόματα και το Προεδρείο πρέπει να είναι πιο ευαίσθητο σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Και ο κ. Καρατζαφέρης εν πάση περιπτώσει μπορεί να τα λέει αυτά από το κανάλι του, αλλά στο Κοινοβούλιο ας είμαστε πιο προσεκτικοί.
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥΛΑΚΟΣ: Λογοκρισία θα κάνετε;
Έτσι είναι αυτά, Εβραία ή μια, Εβραίος ο άλλος, Εβραίοι οι άλλοι, άντε μετά να δούμε γιατί σε τούτο τον τόπο τα πάντα τα ελέγχει το Εβραϊκό λόμπυ.