Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

* Είπα να σταματήσω για λίγο τα σχόλιά μου για τον Δήμο Αγράφων, όμως με τα όσα ακούω και μαθαίνω δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο. Όπως όλοι γνωρίζουν ο πολυπόθητος Προϋπολογισμός ακόμη δεν έχει εγκριθεί, με αποτέλεσμα ο Δήμος να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση.
Αντί λοιπόν οι ιθύνοντες να ασχοληθούν με το μείζον αυτό θέμα και με τα προβλήματα της καθημερινότητας, μαθαίνω ότι οι λεβεντιές του Δήμου, τρέχουν από χωριό σε χωριό να ενημερώσουν τους δημότες για τις όποιες ενστάσεις έχουν υποβάλει προκειμένου να ακυρωθεί η εκλογή Μπαμπαλή. Εδώ μιλάμε δηλαδή για την απόλυτη ανευθυνότητα των ανθρώπων αυτών. Δεν τους νοιάζει που δεν έχουν κοπεί τα χορτάρια από τα κοιμητήρια, δεν τους ενδιαφέρει αν μαζεύονται τα σκουπίδια από τα χωριά και ποιος πληρώνει το πετρέλαιο στις σκουπιδιάρες, δεν τους νοιάζει που δεν πηγαίνει κανένας από τους άρχοντες στο Δημαρχείο για την εξυπηρέτηση των πολιτών, δεν τους καίγεται καρφί για τίποτα. Το μόνο βάσανο που έχουν είναι για το τι θα γίνει με τις εκλογές. Κύριοι με το θέμα των εκλογών θα πάθετε ότι έπαθε η αλεπού με το κριάρι και ο νοών νοείτο. Για την άλλη όμως συμπεριφορά σας, λυπάμαι γιατί αποδεικνύετε με κάθε τρόπο ότι δεν αγαπήσατε ποτέ αυτόν τον τόπο και ότι δεν νοιαστήκατε για τον αγραφιώτικο λαό. Σταματήστε λοιπόν τις περιοδείες, ασχοληθείτε με τον Δήμο και σκύψτε στα προβλήματά του, που είναι πολλά.

*Όποιος περάσει αυτές τις μέρες από τα χωριά του Δήμου θα δει παντού σκουπίδια και τα κοιμητήρια χωμένα στα χορτάρια. Κύριοι του Δήμου και σεις τα πρωτοπαλίκαρα από τα πέρα χωριά που δώσατε μεγάλους αγώνες για τον τόπο, που είστε κριμένοι; Που είναι εκείνα τα 123.000,00 ευρώ για τα πρανή και για τον καθαρισμό των κοιμητηρίων; Που είναι ο σχεδιασμός για τον Δήμο; Το λέω αυτό γιατί πληροφορήθηκα από καλό φίλο ότι κάτοικοι αρκετών χωριών, ξεκίνησαν έρανο για πετρέλαιο για τις σκουπιδιάρες και για να καθαριστούν τα κοιμητήρια. Έλεος αυτά μόνο στον Δήμο Αγράφων συμβαίνουν πουθενά αλλού.

*Και ένα πολύ επίκαιρο αίτημα. Ο Σύλλογος Απανταχού    Μαραθιωτών και  το Δημοτικό  Διαμέρισμα Μαράθου προσκαλούν όλους τους Ευρυτάνες στις  εκδηλώσεις  «ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2014» στη γενέτειρα του Προεπαναστατικού  Ήρωα των Ελλήνων  Αντώνη ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ - ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ, στο Μάραθο- Αγράφων – Ευρυτανίας, την Κυριακή της Πεντηκοστής,  8  Ιουνίου 2014. Λόγω του ότι από την Παρασκευή 6 Ιουνίου , με αφορμή την εκδήλωση αυτή αναμένεται  ικανός αριθμός επισκεπτών  και επειδή τις τελευταίες μέρες επικράτησαν στην περιοχή   άσχημες καιρικές συνθήκες , ο Σύλλογος και το Τοπικό Συμβούλιο παρακαλούν θερμά  όπως οι αρμόδιοι φροντίσουν για τον καθαρισμό των αγροτικών/κοινοτικών  δρόμων που οδηγούν στο Μάραθο και ιδιαίτερα τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής   08 Ιουνίου, ελπίζοντας στην ανταπόκρισή τους. Για να δούμε…

*Να επανέλθω στα του Δήμου Αγράφων. Έτσι είναι αυτά, όταν χάσεις στις εκλογές δεν σε νοιάζει για το μετά. Κάπως έτσι φαίνεται πως έπαθε και ο μεγάλος άρχοντας από την πέρα μεριά. Πήραν λοιπόν τηλέφωνο τον μεγάλο Αντιδήμαρχο να στείλει κάπου ένα μηχάνημα για να καθαριστεί ένας δρόμος που έκλεισε από την βροχή της περασμένης εβδομάδας. Προσέξτε απάντηση: “Να πείτε στον Μπαμπαλή να έλθει να σας καθαρίσει τον δρόμο, γιατί αυτόν ψηφίσατε”. Αυτό και αν λέγετε κατάντημα αυτοδιοικητικού ανδρός. Το τι έκανε λίγες μέρες αργότερα ο ίδιος αυτοδιοικητικός, θα σας το πω στο επόμενο φύλλο και τότε θα καταλάβετε πολλά.


*Και κάτι τελευταίο. Σε λίγο καιρό θα σας αποκαλύψω ένα πολύ σοβαρό θέμα που θα κάνει αίσθηση σε όλη την Ευρυτανία. Επειδή λοιπόν από τούτη την σελιδούλα έχετε πληροφορηθεί πολλά και διάφορα, σας ενημερώνω πως και αυτό το νέο θα κάνει πάταγο…