Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Αυτό κι αν είναι απ΄ τ΄ άγραφα… Ανέβαζαν στη διαύγεια συμφωνητικά έργων και συμβάσεις παροχής υπηρεσιών, πάνω από 1 εκατ. Ευρώ, μέχρι το πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου 2014 !!!

Αυτά συμβαίνουν μόνο
στο Δήμο Αγράφων !!!


Ανεξήγητα είναι τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες στον πολυπαθή Δήμο Αγράφων. Δεν έφτασε το απαράδεκτο γεγονός, που δεν παρουσιάστηκε ΚΑΝΕΝΑΣ, από την απερχόμενη Δημοτική αρχή για να ενημερώσει τον νέο Δήμαρχο για τα τεκταινόμενα στον Δήμο, παρότι κάτι τέτοιο το είχε ζητήσει εδώ και μέρες ο Θοδωρής Μπαμπαλής, δεν έφτασε και η καταδικαστέα πράξη, να μην παραστεί ΚΑΝΕΙΣ στην τελετή ορκωμοσίας, η απερχόμενη Δημοτική Αρχή δια των «ειδικών» της συμβούλων, ξεπερνώντας τα εσκαμμένα, προκειμένου να μην αφήσει τίποτε όρθιο στον Δήμο, έφτασε μέχρι το σημείο, να μοιράζει αδιάκοπα χρήμα προς διάφορες κατευθύνσεις, ανεβάζοντας στο διαδίκτυο (diavgeia), συμφωνητικά κατασκευής έργων, αναθέσεις και συμβάσεις, μέχρι τις 3,24,02 το πρωί της Δευτέρας 1 Σεπτεμβρίου 2014,
δηλ. ακόμη και την ημερομηνία που την Διοίκηση του Δήμου είχε αναλάβει και επισήμως η Δημοτική Αρχή Μπαμπαλή, ποσά ύψους πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ. Βέβαια άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσόν είναι ακόμη μεγαλύτερο, χωρίς όμως αυτό να επιβεβαιώνεται.
Όπως φαίνεται λοιπόν στα έγγραφα που σας παρουσιάζουμε και με βάση τις επίσημες καταχωρήσεις του Δήμου Αγράφων στο diavgeia, χαρακτηριστικά η με αριθμό 8110 Σύμβαση παροχής υπηρεσιών που αφορά τον καθαρισμό υδραυλάκων στη Δ.Ε Απεραντίων και φέρει την υπογραφή του απερχόμενου Δημάρχου, ανέβηκε στο diavgeia, την 1η Σεπτεμβρίου 2014, στις 3 και 24 πρώτα και 3 δεύτερα, το πρωί. Έτερο επίσημο έγγραφο, που αναφέρεται σε άλλη σύμβαση παροχής υπηρεσιών με αριθμό πρωτ. 8110 και αφορά τον καθαρισμό πρανούς από χόρτα στην Δ.Ε. Βίνιανης, αναρτήθηκε στο diavgeia, την 1η Σεπτεμβρίου 2014, στις 2 και 10 πρώτα και 57 δεύτερα, το πρωί.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από τον Δήμαρχο και τους αναδόχους εργολήπτες για ένα διάστημα 4-5 ημερών και όσες υπογράφηκαν και αναρτήθηκαν το Σαββατοκύριακο 30-31 Αυγούστου, μέχρι και τα χαράματα της Δευτέρας 1 Σεπτεμβρίου 2014, ξεπερνούν τις 300, γεγονός που έχει θορυβήσει πολύ την νέα Δημοτική Αρχή, η οποία δια του κ. Μπαμπαλή θα αναζητήσει τις όποιες ευθύνες υπάρχουν.
Οι ίδιες πάντα ασφαλείς πληροφορίες, που αποδεικνύονται από το diavgeia, αναφέρουν πως ο «ειδικός», που έκοβε και αναρτούσε τις συμβάσεις στο διαδίκτυο, βρίσκονταν στο Δημαρχείο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, προκειμένου να προλάβει να κόψει όσο το δυνατόν περισσότερες για να επιτελέσει όσο πιο αποτελεσματικά την αποστολή του.
Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και θα πρέπει να απασχολήσει τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του καθότι ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο δρομολογήθηκε όλη αυτή η υπόθεση, δημιουργεί πολλά και δικαιολογημένα ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντηθούν αρμοδίως.