Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ στην Ανακοίνωση του Γραμματέα της Ν. Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Η τοπική εκδοχή του «μαζί τα φάγαμε»

Σε μια σπάνια στιγμή αυτοκριτικής η Ν. Επιτροπή του τοπικού ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή της καταγράφει με πρωτότυπο ομολογουμένως τρόπο τις δικές της ευθύνες  και της παράταξης τους. Και λέμε πρωτότυπο γιατί αποδίδει τα σημερινά δεινά σε κάποια μεταφυσικά πνεύματα, σε αόριστες και αόρατες δυνάμεις και ευθύνες όλων των κομμάτων  πλην  ΚΚΕ!:

Στην Ολλανδία ο Λάμπρος Τσιτσάνης για την Τουριστική Προβολή της Στερεάς Ελλάδας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχου Περγαντά και του Περιφερειακού Συμβουλίου αποφασίστηκε η συμμέτοχή της Περιφέρειας στο “Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2013-2014”.

Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Εγκρίθηκε η τοποθέτηση μηχανημάτων μέτρησης της αιθαλομίχλης στο Καρπενήσι και σε 5 μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας

Συνεδρίασε η Επιτροπή Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης στις 22-01-2014 στη Λαμία.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και πρόεδρος της Επιτροπής ενημέρωσε τα μέλη, ότι λόγω του προβλήματος της αιθαλομίχλης που ανέκυψε από την μεγάλη κατανάλωση καυσόξυλων, τουλάχιστον στις μεγαλουπόλεις θα τοποθετηθούν σε εμφανές σημείο μηχανήματα μέτρησης μικροσωματιδίων αιθαλομίχλης σε έξι μεγάλες πόλεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Χαλκίδα, Λαμία, Θήβα, Άμφισσα, Καρπενήσι.

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αγίου Τρύφωνα στο Γηροκομείο

Στα πλαίσια των θυρανοιξίων  του παρεκκλησίου του Αγίου Τρύφωνα που βρίσκεται εντός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Παραρτήματος του Γηροκομείου, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις, οι οποίες συνδιοργανώνονται με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και θα λάβουν χώρα την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014 και το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο πρόγραμμα.-

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΔΟΣΗ ΠΡΩΤΗ

*Καλά τα είπε ο πρώην Αντιδήμαρχος Φραγκίστας Δημήτρης Λαθύρης στο star, για τα συμβαίνοντα στο Δήμο Αγράφων. Χωρίς πολλά λόγια, ο γνωστός επιχειρηματίας είπε μεγάλες αλήθειες, ασχέτως αν ενόχλησαν κάποιους.

Στην ΕΠΟ το θέμα των γηπέδων μετά από καταγγελία βόμβα, για παραποίηση του ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Ελέγχου κ.α.

Επιστολή – βόμβα που αναμένεται να ταρακουνήσει τα λιμνάζοντα ύδατα του τοπικού μας ποδοσφαίρου απέστειλε σε ΕΠΟ και Αποκεντρωμένη Διοίκηση η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη, καταγγέλλοντας παραβίαση του άρθρου 56Α του ν. 2725/1999, που ρητά προβλέπει ότι «Η Επιτροπή διενεργεί Έλεγχο εντός των μηνών Ιουνίου, Ιουλίου και του πρώτου 15μερου του Αυγούστου … και εντός 5 ημερών από τη διενέργεια του ελέγχου, υποβάλει στον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης  την έκθεση και την γνώμη για την χορήγηση ή όχι της άδειας λειτουργίας» και για  παραποίηση του ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ από την Επιτροπή, που υπογράφετε από 2 μέλη που δεν συμμετείχαν στον έλεγχο που διενεργήθηκε στις 4/12/2013 !!!

Η Γιώτα Τριγώνη Τομεάρχης της Ν. Δ. στην Ευρυτανία

Η οδοντίατρος Γιώτα Τριγώνη μετά τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε ως τομεάρχης στο νομό Ευρυτανίας. Λίγο μετά την γνωστοποίηση της απόφασης η νέα τομεάρχης Ευρυτανίας προχώρησε σε σχετικές δηλώσεις.
Οι δηλώσεις της κυρίας Τριγώνη έχουν ως εξής:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ

*Με αφορμή το σκάνδαλο της βίλας Λιάπη, ο Ευρυτάνας Πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θωμάς Κότσιας, εξαπέλυσε προχθές επίθεση συλλήβδην στο πολιτικό σύστημα, συμπεριλαμβάνοντας στην κριτική του και τον δήμαρχο Καρπενησίου, τον οποίο αποκάλεσε «χαϊδεμένο» παιδί του συγκεκριμένου συστήματος.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΣΟΚ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ - ΚΡΕΜΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ

Κρεμασμένο στο σπίτι του στο Καρπενήσι 
βρήκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι τον Γ.Λ. ηλεκτρολόγο στο επάγγελμα, η αδελφή του, ζώντας την πιο τραγική στιγμή της ζωής της. Αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομία, η οποία με άνδρες του ΕΚΑΒ, πήγαν στο σημείο του σπιτιού, που βρίσκεται προς την περιοχή της Αγίας Παρασκευής και μετέφεραν τον άτυχο άνδρα στο Νοσοκομείο Καρπενησίου όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ - ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 
Το πρωί βρέθηκε κρεμασμένος έξω από το σπίτι του στο Καρπενήσι κάτοικος της πόλης. Λεπτομέρειες σε λίγο.

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Συνεδρίασε η Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας για Αυτοδιοικητικές εκλογές και την τρέχουσα πολιτική κατάσταση

Η Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ευρυτανίας και αρκετά μέλη μας, βρεθήκαμε τις 15 Ιαν 2014 στο Καρπενήσι. Συζητήσαμε για την διαχρονική ηθική κρίση, θεσμών & αρχών & αξιών, η οποία έφερε από το 2008 την οικονομική κρίση, αλλά που έφερε και αποδείξεις κατάντιας της Δημόσιας Διοίκησης, της Οικονομίας, μεγάλων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα.

Καταδικάζουμε τις καταστροφικές διαχρονικές πολιτικές, ανεπάρκειες και σκόπιμες παραλείψεις του ΠΑΣΟΚ & της Ν. Δημοκρατίας, αλλά και όλων των Κομμάτων (πλήν ΚΚΕ), που δεν αντιμετώπισαν εγκαίρως την ηθική κρίση της Δημόσιας Διοίκησης και της Κοινωνίας που έφερε την οικονομική κρίση.

Επιτυχές το 2 Φεστιβάλ Ορειβατικού Σκι στο Καρπενήσι

Το περασμένο σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε με απρόσμενη επιτυχία το 2 Φεστιβάλ Ορειβατικού Σκι στο Καρπενήσι. Είναι πλέον κοινά αποδεκτό, ότι διανύουμε έναν από τους πτωχότερους χειμώνες της τελευταίας 20ετίας ...  Η Ελλάδα βυθίζεται συνεχώς σε ένα οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό μεσαίωνα  που για εμάς που δεν ζήσαμε τον πόλεμο, τη μετανάστευση  και τα δύσκολα χρόνια των παπούδων μας ,αποτελεί, το μεγάλο αδιέξοδο της εποχής μας.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α΄

*Επεισοδιακή θα χαρακτήριζα την 1η του 2014 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγράφων και την 1η μετά την επιστροφή του στον Δημαρχιακό θώκο, του Δημήτρη Τάτση.

Σκληρή γλώσσα από την Αντιδήμαρχο Αγράφων προς τον Υπουργό Παιδείας για το Νηπιαγωγείο Παλαιοκατούνας

Για πλήρη και προκλητική αδιαφορία, καταγγέλλει τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας η Αντιδήμαρχος Αγράφων, σχετικά με το μείζον θέμα των Νηπιαγωγείων σε Παλαιοκατούνα, Άγραφα και Γρανίτσα. Η κ. Φεγγούλη, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, με έγγραφό της, γνωστοποιεί στον κ. Αρβανιτόπουλο ότι παρά το υπόμνημα που κατέθεσε η ίδια αυτοπροσώπως στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Κυριαζή, κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του στο Καρπενήσι στις 28/10/2013 και τη λεπτομερή συζήτηση που είχε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αγράφων με τη μη λειτουργία δύο Νηπιαγωγείων, αυτών των Αγράφων και της Γρανίτσας, από πλευράς Υπουργείου μέχρι και σήμερα δεν υπήρξε επισήμως καμία απάντηση.

Στον εισαγγελέα οι κάτοικοι της Παλαιοκατούνας για το κλειστό νηπιαγωγείο

Με τον εισαγγελέα Ευρυτανίας συναντήθηκαν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014, οι γονείς του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Παλαιοκατούνας, σε μια προσπάθεια να βρουν λύση με το κλειστό, εδώ και δυο μήνες νηπιαγωγείο του χωριού τους, αφού η νηπιαγωγός έφυγε με άδεια κύησης. Όπως λένε οι γονείς, οι εκκλήσεις τους προς τον προϊστάμενο Α΄ Βάθμιας Εκπαίδευσης δεν βρήκαν ανταπόκριση.

Το ξεχασμένο γιοφύρι στο “μικρό φαράγγι” της Ανατ. Φραγκίστας

Η Ανατ. Φραγκίστα, γενέτειρα του Πρωθυπουργού της Ελλάδος Γεωργίου Καφαντάρη, του Μεγάλου Λογοτέχνη ΤΥΜΦΡΗΣΤΟΥ και άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων των γραμμάτων και των επιστημών, είναι πέραν των ανωτέρω και το χωριό εκείνο με τα μοναδικά φυσικά της τοπία, όπως η περίφημη ΣΩΤΗΡΑ με το ομώνυμο Μοναστήρι της και την μεγάλη νερομάνα, αλλά και τα πανέμορφα παραδοσιακά γεφυράκια της που είναι διάσπαρτα σε πολλά σημεία του χωριού.

Εθελοντική αιμοδοσία για την Τράπεζα αίματος Κρέντης


Εδώ και 4 χρόνια η Ενορία Κρέντης, στα πλαίσια του ευρύτερου κοινωνικού της έργου, προχώρησε στην ίδρυση και σύσταση Συλλόγου Αιμοδοτών και ταυτόχρονα στην δημιουργία Τραπέζης αίματος στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου.

 Η Αντιδήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη και ο εφημέριος Λογγιτσίου π. Κων/νος Καναβάκης, από τους πρώτους που ανταποκρίθηκαν και έδωσαν αίμα στην Τράπεζα αίματος Κρέντης του Νοσοκομείου Καρπενησίου για το 2014.