Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Αγαπητέ μπάρμπα Μήτσο,

Απευθύνω αυτό το γράμμα σε εσένα, που έσκισες τη προηγούμενη εβδομάδα το πανώ που έγραφε «Κανένα Υδροηλεκτρικό στα ποτάμια μας. Καμία ανεμογεννήτρια στα βουνά μας. Η Ευρυτανία δεν Πωλείται.»

ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ Σεμινάριο Δενδροκομίας

Σεμινάριο Δενδροκομίας θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αγράφων το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 10.00 το πρωί, στην αίθουσα του Ιστορικού Μουσείου της Παλαιάς Βίνιανης.
Στα πλαίσια του επιμορφωτικού – εκπαιδευτικού προγράμματος του Δήμου Αγράφων θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο δενδροκομίας.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

*Επειδή πολλοί από σας είναι δύσπιστοι για κάποια θεματάκια που κατά καιρούς γράφονται σε τούτη τη σελίδα, θα το ξαναπώ ακόμη μια φορά για να τελειώνει αυτή η ιστορία.

Αρίστευσαν στην αξιολόγηση το Γ. Νοσοκομείο Καρπενησίου και η Διοικήτρια του Ελένη Τσεκούρα Εύσημα και στον Αναπλ. Διοικητή Δρ. Μίμη Καρατσίκη

Στα δώδεκα καλύτερα νοσοκομεία της Ελλάδος συμπεριλαμβάνεται το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου μετά από επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας την  περασμένη εβδομάδα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Θανάσης Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή το Καρπενήσι. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Ευρυτανική πρωτεύουσα ο τ. Υφυπουργός Υγείας, συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλειο Καραμπά

Αποκριές και κούλουμα σε όλη την Ευρυτανία

Με χαμηλές θερμοκρασίες και βροχερό καιρό γιόρτασαν φέτος την Καθαρά Δευτέρα και τα παραδοσιακά Κούλουμα, οι Ευρυτάνες, συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν διοργανωθεί το διήμερο της Αποκριάς.

Και επισήμως υποψήφιοι σε Καρπενήσι - Άγραφα οι Γιάννης Σταμάτης, Θοδωρής Μπαμπαλής

Γιάννης Σταμάτης: “Ώθηση μας δίνει και μας χαρακτηρίζει η λέξη «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ» Αρνούμαστε να δεχτούμε συνταγές και λύσεις ‘’βολέματος’’ που οδηγούν σε αδιέξοδα”

Θεόδωρος Μπαμπαλής: “Τώρα είναι ευθύνη όλων μας ο Δήμος μας να γυρίσει σελίδα”

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Κίνηση Πολιτών για τη σωτηρία της Ευρυτανίας μας Λέμε ΟΧΙ ανεμογεννήτριες σ’ αυτά τα βουνά γιατί:

Γιατί λέμε ΟΧΙ 
για ΑΙΟΛΙΚΑ
 σ’ αυτά τα βουνά

Νέο Δ.Σ. στην ΕΠΣ - Πρόεδρος ο Γιώργος Παπαντζίμας Δεν συμμετείχαν στις διαδικασίες ΑΙΟΛΟΣ, ΑΠΟΚ, ΑΕΚ

Με αρκετή ένταση και παραίτηση συνολικά 6 υποψηφίων πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της ΕΠΣ Ευρυτανίας. Εκλέχτηκαν  παμψηφεί οι 9 υποψήφιοι, αφού οι υπόλοιποι παραιτήθηκαν κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης. Ενώ ψήφισαν μόλις 10 ομάδες και 3 αποχώρησαν, καθώς διαφώνησαν με την νομιμότητα της διαδικασίας.

Στα πράσα 25χρονος που ξάφριζε σπίτια στα Άγραφα Μεγάλη επιτυχία του Α.Τ. Κερασοχωρίου, που εξιχνίασε τρεις κλοπές, μία απόπειρα κλοπής σε οικία στα Άγραφα ενώ βρίσκεται πολύ κοντά και σε μια ακόμη μεγάλη υπόθεση

Ακόμη μια μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Αστυνομικό Τμήμα Κερασοχωρίου, καθότι με συντονισμένες κινήσεις του Διοικητού και των συνεργατών του, εξιχνιάσθηκαν τρεις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής, σε οικία ιδιοκτησίας 57χρονου ημεδαπού, στην ευρύτερη περιοχή του Κερασοχωρίου Ευρυτανίας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Πως τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τα στελέχη τους προσπαθούν να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους στις εκλογές του Μάη

 «Σε εκλογές δεν έχω δει  τέτοιο κουτί ρημάδι, μ’ ανεξαρτήτους το πρωί κ’ εξαρτημένους βράδυ»

Παραφράζοντας μια παλιά σατιρική Κρητική μαντινάδα από ανώμαλες περιόδους της ιστορίας του τόπου μας , ένα νέο δείγμα πολιτικαντισμού στιγματίζει  τα πολιτικά ήθη με το οποίο ξεκίνησαν τον προεκλογικό τους αγώνα τα κόμματα της συγκυβέρνησης(Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ).

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο Αγράφων Δεν συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του 2014

Συνεδρίασε το περασμένο Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 το δημοτικό συμβούλιο Αγράφων με κύριο θέμα την ψήφιση του τεχνικού προγράμματος αλλά και εκλογή νέου γραμματέα στο ΔΣ μετά την παραίτηση του Θωμά Κακού. Ωστόσο όμως το κυρίαρχο θέμα του Τεχνικού Προγράμματος σε συζητήθηκε διότι με ψήφους 11 έναντι 10 αναβλήθηκε

Ο Κώστας Μπακογιάννης σε Φθιώτιδα - Φωκίδα

Την δέσμευση να εργαστεί προς την κατεύθυνση αναζήτησης  συγκεκριμένων λύσεων στα συγκριμένα και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Στερεάς  Ελλάδας διατύπωσε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης στις επαφές που είχε την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο νομό Φθιώτιδας.



Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΥ - ΓΡΑΦΕΙ Ο ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΕΧΡΙΜΠΑΡΗΣ ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

 Σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, για την ανάδειξη της νέας Δημοτικής αρχής του Δήμου μας. Το κύριο ερώτημα που κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα πρέπει να μας απασχολήσει, είναι τι Δήμο θέλουμε και θα πρέπει να έχουμε σαν τοπική κοινωνία.

Μέχρι τις 14 Μαρτίου μπορούν οι ετεροδημότες να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα

Περίπου δύο εβδομάδες περιθώριο έχουν όσοι ετεροδημότες επιθυμούν, να μεταφέρουν τα εκλογικά τους δικαιώματα, προκειμένου να ψηφίσουν στον δήμο που κατοικούν.
Πιο συγκεκριμένα, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών κ.Μιχελάκης «οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στις εκλογές, ψηφίζουν στον τόπο που διαμένουν.

Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδος ο Ευρυτάνας Θύμιος Σώκος

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Θύμιος Σώκος, πρώην νομάρχης, δήμαρχος Αγρινίου και υπερπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, σε ξενοδοχείο του Αγρινίου, παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές τις κίνησης της οποίας θα ηγηθεί στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Το Μάιο ξεκινούν οι εργασίες για την ύδρευση στην Επισκοπή

Αίσιο τέλος είχε το έργο της βελτίωσης της ύδρευσης της Επισκοπής. Στις 3 Φεβρουαρίου 2014, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγράφων, κατακύρωσε τον διαγωνισμό που διενεργήθηκε στις 20-12-2013, στην εργοληπτική επιχείρηση “Ι. Νισταζάκης, - Γιώργος Κρούσκος και ΣΙΑ Ο.Ε. με μέσο ποσοστό έκπτωσης 51,81%.

Κυριακή 2 Μαρτίου 2014

1ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΕΚΦΕ Ευρυτανίας και 2ο Γυμνάσιο Καρπενησίου

Η Ευρυτανία απέκτησε το 2ο ρομποτικό υποβρύχιο (μετά από το περσινό  του ΕΠΑ.Λ. Καρπενησίου) αυτή την φορά από τους μαθητές του 2ου  Γυμνασίου Καρπενησίου.
Πρωτεργάτης και εμπνευστής των 15 μαθητών και μαθητριών του 2ου   Γυμνασίου Καρπενησίου, που εργαστήκαν επί περίπου ένα έτος πάνω στην κατασκευή του ρομποτικού υποβρυχίου, ο ακούραστος καθηγητής τους κος Ζάρας Αθανάσιος.

Σοκ και δέος

 Με απόφαση  (ΑΠ 58937/27-12-2013) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η εταιρία  «ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε», που πρόκειται να καταστρέψει τα βουνά μας, πριν ακόμη ξεκινήσει το έργο έχει ήδη εισπράξει ως προκαταβολή για την ίδρυση αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 18,90 MW, (Κ.Α. ΣΤΑΚΟΔ 2003 401.1) στη θέση « Καστρί-Κοκκαλιά » που βρίσκεται στο Δήμο Δομνίτσας, του Νομού Ευρυτανίας, Περιφέρειοας Στερεάς Ελλάδος, το ποσόν των 3.639.750,00 €

Στις 6 Μάρτη ο υποψήφιος του ΚΚΕ Γ. Μαρίνος στο Καρπενήσι

Την Πέμπτη 6 Μάρτη κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με την Λαϊκή Συσπείρωση θα επισκεφτεί την πόλη του Καρπενησίου

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ Ανοικτή πρόσκληση για τη συγκρότηση ψηφοδελτίου

Οι δημοτικές εκλογές πλησιάζουν και  υπό τις παρούσες κρίσιμες συνθήκες είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε να αναρωτηθούμε πραγματικά: Τι είδους δημοτική αρχή θέλουμε.
Μια τέτοια προσπάθεια διαλόγου ξεκίνησε με την δημοσίευση της πρωτοβουλίας των τριάντα δημοτών.

Οφθαλμίατρο θα δούμε; Τι συνέβη με το κενό που δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο

Το νοσοκομείο Καρπενησίου παραμένει εδώ και τρεις εβδομάδες χωρίς οφθαλμίατρο, μετά την εμπλοκή με την δικαιοσύνη του μοναδικού οφθαλμιάτρου τον οποίο διέθετε το ίδρυμα, δημιουργώντας έτσι πολλά προβλήματα στους ασθενείς, οι οποίοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν σε γειτονικές πόλεις, καθώς δεν υπάρχει δεύτερος οφθαλμίατρος στο Νοσοκομείο, αλλά ούτε ιδιώτης.