Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

«Ρημάξανε τα διάσελα και του χωριού οι στράτες…»

Τα χρόνια περνούν. Άνθρωποι φεύγουν, άνθρωποι έρχονται, μέτριοι, καλοί, άριστοι, ανάλογα με τα γονίδια και την παιδεία του καθενός.
Σύμφωνα με τα έργα του ο καθένας κρίνεται. Γίνεται κριτική, όπως ακούγεται πολλές φορές στα τηλεοπτικά παράθυρα, όπου όλοι και όλες γνωρίζουν τα πάντα και τραχηλιούνται. Απευθυνόμενοι δήθεν στους πολίτες λένε: «Οι πολίτες μας ακούν και μας κρίνουν». Ναι, σας κρίνουν οι πολίτες ακούγοντας τα «θα» και τα «πρέπει» σας αλλά δεν μπορούν να εκφράσουν αντίλογο.

«…και τι χιόνι σήκωσαν τούτες οι πλάτες κανένας δεν το ΄μαθε» Ο Ευρυτανικός παλμός συμμετέχει στο γιορτασμό για την ημέρα της ποίησης (21 Μαρτίου) με αναφορές στη ζωή και το έργο του ποιητή Μιχάλη Γκανά.

Ο ποιητής Μιχάλης Γκανάς γεννήθηκε στον Τσαμαντά Θεσπρωτίας το 1944. Φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, χωρίς να ολοκληρώσει τις σπουδές του και από το 1962 ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Εργάστηκε ως βιβλιοπώλης, ως επιμελητής τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών και ως σεναριογράφος. 

Σημαντικές συναντήσεις του Άρη Τασιού με παράγοντες και φορείς της Ευρυτανίας

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, την περασμένη Τετάρτη 19 Μαρτίου συναντήθηκε  με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαο. Τα θέματα που συζητηθήκαν αφορούσαν κυρίως την Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώ ο Σεβασμιότατος δήλωσε την στήριξη του για τη συνέχεια του έργου που γίνεται στη Βιβλιοθήκη στη Δομνίστα.

Επισκέψεις Μπακογιάννη σε Εύβοια και Φθιώτιδα

Στα πλαίσια των περιοδειών του στις Π.Ε. της Περιφέρειας Στερεάς ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης τις προηγούμενες μέρες επισκέφτηκε την Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
Την περασμένη Πέμπτη 20 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης επισκέφτηκε το Αλιβέρι, την Αμάρυνθο και το Γυμνό, την Ερέτρια και τη Χαλκίδα.
Την πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσκεψής του, ο επικεφαλής του συνδυασμού « Αλλάζουμε. Στην καρδιά της Ελλάδας», βρέθηκε κοντά στους πολίτες και τους φορείς της Νότιας Εύβοιας.

Νέα παρέμβαση Μπακόλα για τις κατολισθήσεις και τις ζημιές στο οδικό δίκτυο της Πρασιάς ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗΝ 2Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ



Ο Πολιτευτής Ευρυτανίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Ι. Μπακόλας δηλώνει εμπράκτως παρών, παρεμβαίνοντας και σχολιάζοντας τις απαντήσεις των Υπουργών στην δεύτερη ερώτηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων  αναφορικά με την Πρασιά Ευρυτανίας ένα χρόνο μετά τις κατολισθήσεις και τις ζημιές στο οδικό δίκτυο και την ταλαιπωρία που μοιάζει να μην έχει τέλος.


Από την Άννα στον Καϊάφα οι απαντήσεις των Υπουργών και της αρμοδίας Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας στην βάναυσο που υποβάλλουν ένα χρόνο τους κατοίκους της περιοχής, ενώ ο αγώνα μας για άμεση λύση δε θα σταματήσει, όσο κι αν ενοχλεί, όσο και αν ταράσσει τα λιμνάζοντα νερά…

«Βράβευση του Ninemia bungalows resort & farm με το Green Key »

Το διεθνές βραβείο/Σήμα Ποιότητας Green Key του Ιδρύματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Fee-Foundation for the Environmental Education) απενεμήθη πρόσφατα στο ξενοδοχείο  «Νηνεμία» στο Καρπενήσι
Το Green Key αποτελεί, παγκοσμίως, σύμβολο ποιότητας, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και οικολογικής διαχείρισης (eco label) των ξενοδοχειακών μονάδων που συμμετέχουν σ’ αυτό και στην Ελλάδα έχει  Εθνικό χειριστή την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.


H ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΑΕΕ Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ χαιρετίζει τους συναδέλφους στο νομό που με σθεναρή στάση απέρριψαν είτε ατομικά είτε συλλογικά τη συγκρότηση των ομάδων της ΑΕΕ. Χαιρετίζει επίσης αυτούς που στις συνεδριάσεις που απομένουν, θα εκφράσουν με παρρησία και θάρρος την άποψή τους.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αέρας νίκης στον Συνδυασμό Μπαμπαλή - Απομένουν οι τελευταίες “πινελιές” στο ψηφοδέλτιο του

Αέρας νίκης πνέει στο συνδυασμό του Θεόδωρου Μπαμπαλή «Ανανέωση Προοπτική», μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, με την προσχώρηση στο ψηφοδέλτιό του και νέων ισχυρών προσωπικοτήτων του τόπου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αγράφων τις τελευταίες μέρες «οργώνει» χωριά του Δήμου Αγράφων, όπου συνομιλεί με τους κατοίκους, ακούει τα παράπονά τους και τους αναλύει με τη σειρά του το πρόγραμμά του για την επόμενη μέρα του Δήμου.

ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Θ. ΜΠΑΜΠΑΛΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ (ΛΑΚΗ) ΜΑΚΚΑ

Πολύ κοντά στον Συνδυασμό του Θοδωρή Μπαμπαλή βρίσκεται ο γνωστός επιχειρηματίας από την Κρέντη Απόστολος Μάκκας, γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την οποία μάλιστα διακόνησε ως Δημοτικός Σύμβουλος Βίνιανης. ΟΙ δυο άνδρες βρέθηκαν χθες το βράδυ στην οικογενειακή Ταβέρνα του κ. Μάκκα στην Κρέντη, όπου συζήτησαν διάφορα θέματα με κυρίαρχο αυτό των επικείμενων εκλογών (ΦΩΤΟ).

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΣΕ ΛΙΓΟ ΕΙΔΗΣΗ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΕ ΛΙΓΟ. ΜΙΑ ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΒΙΝΙΑΝΗΣ ΠΟΥ ΔΙΕΤΕΛΕΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑΛΗ 

Σχολή Γονέων στο Δημοτικό Σχολείο Κρέντης

Από τη Πέμπτη 20 Μαρτίου και κάθε Πέμπτη 3:30-6:30 το απόγευμα θα υλοποιείται ομάδα επιμόρφωσης και ενημέρωσης γονέων στο Δημοτικό Σχολείο Κρέντης. Το πρόγραμμα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ, και θα ολοκληρωθεί σε οκτώ συνολικά συναντήσεις. Σκοπός του είναι η ψυχολογική υποστήριξη των γονέων, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.

H Αγγελική Σκοτίδα νέα πρόεδρος της ΟΕΣ

Η Αγγελική Σκοτίδα, μια δυναμική γυναίκα με προσφορά και έργο στα πολιτιστικά του τόπου μας, εξελέγη νέα Πρόεδρος στην Ομοσπονδία Ευρυτανικών Συλλόγων. Έτσι μετά την επιτυχή παρουσία του Λάμπρου Καρά στην Προεδρία της ΟΕΣ, η κ. Σκοτίδα καλείτε να συνεχίσει ένα δύσκολο αλλά ιδιαίτερα σημαντικό έργο.  

Το Ίδρυμα Γαζή – Τριανταφυλλοπούλου κοντά στα Ευρυτανόπουλα

Πιστό στο ραντεβού με την προσφορά του στην μαθητιώσσα νεολαία της Ευρυτανίας και φέτος το Ίδρυμα Γαζή – Τριαντυφυλλοπούλου, πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση απονομής Υποτροφιών και Βραβείων σε αριστεύσαντες μαθητές Γυμνασίων- Λυκείων του Ν. Ευρυτανίας, καθώς και σε φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.


Το πνευματικό αυτό γιορτάσι έλαβε χώρα τη Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου «Ευγένιος ο Αιτωλός» και χαρακτηρίστηκε από την άψογη οργάνωση και την μεγάλη συμμετοχή, επισήμων, εκπαιδευτικών, φοιτητών, μαθητών και γονέων, που κατέκλυσαν την αίθουσα.

Εθελοντής δότης μυελού των οστών ο Κώστας Μπακογιάννης

Στο πλαίσιο της (23.3.2014) περιοδείας του στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα κατά την επίσκεψη στο Μώλο, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη δημοτική εθελοντική αιμοδοσία, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης  αφού εξήρε την πρωτοβουλία του Δήμου, συμμετείχε  «εμπράκτως».

Συμπλήρωσε την αίτηση εθελοντή δότη αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών και υπεβλήθη στην διαδικασία που προβλέπεται, μαζί με πολλούς άλλους δημότες.

ΠΟΙΟΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ;

Την απάντηση έδωσε πρόσφατα η 6η έκθεση της ομάδας Δράσης Ράϊχενμπαχ, με την οποία ο Κώστας Μπακογιάννης  υπέγραψε σύμβαση για το Δήμο Καρπενησίου, εν αγνοία του Δημοτικού Συμβουλίου. Η έκθεση αυτή ρητά αναφέρεται στους πέντε Δήμους μεταξύ αυτών και στον Δήμο Καρπενησίου, που δέχτηκαν να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις και τα συμφωνηθέντα της ομάδας δράσης  και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον το κεφάλαιο περί ενέργειας.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

ΚΑΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΕΧΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Με πλήρη συναίσθηση ευθύνης και απόλυτη γνώση της οικτρής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αγράφων, μετά από έντονο προβληματισμό, συγκροτήσαμε ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ με συμμετοχή καταξιωμένων συνεργατών, προκειμένου να υποβάλλουμε στην κρίση των πολιτών του Δήμου την υποψηφιότητά μας στις προσεχείς Εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΤΣΗΣ

Δημήτριος Τάτσης       
Κερασοχώρι, 24/03/2014
Δήμαρχος Αγράφων

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Ενόψει των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών θεωρώ επιβεβλημένη την επικοινωνία μαζί σας, γνωρίζοντας την κρισιμότητα και την σημασία των αποφάσεων μας για το μέλλον του τόπου μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ



Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΑΤΣΗΣ



Παρών στις εξελίξεις στον Δήμο Αγράφων Δηλώνει ο Δημήτρης Τάτσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες και μετά τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα, ο νυν Δήμαρχος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του, την στιγμή που κάποιοι τον ήθελαν εκτός παιχνιδιού. Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι ο κ. Τάτσης έχει έτοιμο και το ψηφοδέλτιό του, για τις επικείμενες εκλογές. Λεπτομέρειες στην έντυπη έκδοσή μας, την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ - ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ 

Στις 7 Απριλίου το τζάμπολ του 4ου τουρνουά μπάσκετ

Πραγματοποιήθηκε στις 13/3 το απόγευμα στις 5 συγκέντρωση των εκπροσώπων των ομάδων μπάσκετ σε αίθουσα του Δημαρχείου Καρπενησίου. Το  4ο τουρνουά μπάσκετ του Δήμου Καρπενησίου είναι γεγονός και θα αρχίσει την Δευτέρα 7 Απριλίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΤΟ 1831 Γράφει ο Καθηγητής του Α.Π.Θ. Θαν. Γιαννακόπουλος

Λίγες μέρες πριν τη δολοφονία του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια  που δρομολόγησε η αντιπολίτευση με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο και τους  Υδραίους και Μανιάτες,  οι κάτοικοι της τότε κωμοπόλεως του Καρπενησίου, έστειλαν στον Κυβερνήτη «ψήφισμα-αναφορά» (βλέπε Παράρτημα  της Γεν.Εφημερίδας,16η Σεπ/βρίου 1831) στο οποίο  του εκφράζουν την συμπαραστασή τους. Ανάμεσα στους κατοίκους και προκρίτους εκτός από τους δημογέροντες ήταν και ο Νικόλαος Γιολδάσης καθώς και ο Ζαχαράκης Γιολδάσης. Οι τελευταίοι είχαν οριστικά απομακρυνθή από την φατρία του Μαυροκορδάτου, ενώ   άλλοι γνωστοί τότε κάτοικοι της περιοχής (Ιατρίδης, Ιερομνήμων, Γαλής,Ζώτος,κτλ)  δεν φαίνεται να έχουν συμβολή στο παραπάνω ψήφισμα. Ακόμη ,πρέπει να σημειωθεί η συμμετοχή του Συγκριλλιώτη,του Γουβέλη,του Λιθαρά,του Οικονόμου, κτλ. Ο Συγκριλλιώτης και ο Γουβέλης ήταν συγγενείς των Γιολδασαίων.

Παγκόσμια ημέρα Δασοπονίας η 21η Μαρτίου, μια ευκαιρία για αυτοκριτική και στοχασμό καθενός εκάστου του Γιώργου Ευθυμίου Επικ. Καθηγητή Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών και Παρόχθιων Δασών Τ.Ε.Ι. Στερεάς Ελλάδας, Καρπενήσι

Η 21η Μαρτίου, πρώτη ημέρα της εαρινής ισημερίας, έχει καθιερωθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (F.A.O.) των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ως ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ. Ο εορτασμός αυτής της παγκόσμιας ημέρας καθιερώθηκε το 1971 από τον Ο.Η.Ε και εορτάζεται διαρκώς εδώ και σαράντα τρία (43) χρόνια.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ - Πολλαπλά Εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή για τις υπόγειες συμφωνίες με την Task Force

Πολλαπλά και ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη είναι η Δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος και της Νέας Δημοκρατίας και επίδοξος φιλοκυβερνητικός περιφερειάρχης κ. Μπακογιάννης μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 12 Μάρτη για τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα (Task Force).