Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Θάνατος και Ανάσταση - Γράφει ο Κων/νος Ηλ. Μήτσιου

Λένε ότι η ιστορία των ανθρώπινων κατορθωμάτων δεν είναι μόνο έκφραση ψυχικής, πνευματικής και υλικής ευφορίας. Είναι ταυτόχρονα και μια εκδήλωση, μια αποτύπωση πανικού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων του έτους 2014. Οι Εξετάσεις αρχίζουν την Τετάρτη 28 Μαΐου και θα διαρκέσουν έως 28 Ιουνίου μαζί με τα ειδικά μαθήματα.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα όπως καθορίστηκε από το Υπουργείο για τη  διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και της Δ΄ τάξης εσπερινών Γενικών Λυκείων, των πανελλαδικών εξετάσεων της Γ΄ τάξης ημερήσιων και της Δ΄ τάξης εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β΄) στα μαθήματα γενικής παιδείας και επιλογής, έτους 2014, ως ακολούθως:

Νικόλαος Ι. Μαρούλης, Συμφωνία για την Στερεά


Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β΄

*Και στον πέρα Δήμο η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει κατά πολύ το βράδυ της Κυριακής. Οι πληροφορίες μου λένε ότι ο ένας υποψήφιος θα πάει πολύ καλά στα πρώην κάστρα του Τάτση και εξηγούμε.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Αξιοποίηση ορεινών όγκων, υδάτων και δασών προς όφελος των λαϊκών αναγκών και όχι θυσία τους για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων

Μεγάλη συζήτηση γίνεται για την αξιοποίηση των ορεινών όγκων και των δασών ως παράγοντα ανάπτυξης στον τόπο μας. Οι δυνατότητες είναι γνωστές, όχι μόνο ως εικόνα στις μνήμες των Ευρυτάνων. Το 2010 στο νομό μας απασχολούνταν στον πρωτογενή τομέα περίπου 1600 άτομα, δηλαδή το 19,28% της απασχόλησης (Eurostat – περιφερειακές στατιστικές). Ωστόσο ο τομέας αντιπροσωπεύει μόλις το 3,76% της προστιθέμενης αξίας που παράγεται στο νομό. Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι ανάπτυξη για ποιόν;

Τα ονόματα των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού "Συμφωνία για την Στερεά"

Όπως σας ανακοινώσαμε, δημοσιεύουμε τα ονόματα των περιφερειακών συμβούλων του συνδυασμού "
Συμφωνία για την Στερεά"

Μαρούλης Νικόλαος του Ιωάννη, δημόσιος υπάλληλος
Κοντογιώργου Άννα του Ηλια, φοιτήτρια, παιδί πολύτεκνης οικογένειας
Μπακόλας Κωνσταντίνος του Ιωάννη, πολιτευτής Ευρυτανίας Ανεξάρτητων Ελλήνων
Ζάνος Νικόλαος, συνταξιούχος από την κοινότητα Άμπλιανης
Τσιάκας Κωνσταντίνος του Λάμπρου, επιχειρηματίας

Έκτακτο και αποκλειστικό

Σε λίγο όλα τα ονόματα των υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων στην Ευρυτανία, του υποψήφιου περιφερειάρχη Θανάση Γιαννόπουλου και της υποψήφιας αντιπεριφεριάρχη Μαρίας Γαλανού.

Περιοδεία Τασιού σε χωριά του Δήμου Καρπενησίου

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, συνεχίζει την περιοδεία στον νομό και θα βρίσκεται την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 στην περιοχή του Δήμου Καρπενησίου. Θα έρθει σε επαφή με τους τοπικούς παράγοντες αλλά και με τους πολίτες του κάθε χωριού, προκειμένου μέσα από τις συναντήσεις να ενημερωθεί για τα προβλήματα του τόπου.

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

ΓΙΑΝΝΑ ΧΟΡΜΟΒΑ - ΥΠΟΨ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΣΟΥΛΙΩΤΗ


Η ομορφιά στο κέντρο της ευρυτανικής πρωτεύουσας

Όλη η ομορφιά της πόλης συγκεντρώθηκε στην καρδιά του Καρπενησίου. Ένα νέο σαλόνι ομορφιάς άνοιξε στο κέντρο της πόλης υπό τη διεύθυνση της Βασιλικής Σιαξαμπάνη.
Οι κυρίες που επιθυμούν να δείχνουν και να είναι πάντα ωραίες θα μπορέσουν στη BeautyQuerie να ενημερώνονται για τις τάσεις στο make up και για τις σωστές συμβουλές ομορφιάς.

ΠΑΣΧΑ ΛΑΜΠΡΟ των Ευρυτάνων

Με λαμπρότητα, κατάνυξη και το ψήσιμο του παραδοσιακού οβελία γιορτάστηκε και φέτος σε κάθε γωνιά της ευρυτανικής γης το Άγιο Πάσχα

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, το ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα και στον τόπο μας. Με θρησκευτική ευλάβεια όλοι οι Ευρυτάνες, σε κάθε ευρυτανική γωνιά, παρακολούθησαν τις Ιερές ακολουθίες καθ’ όλη την διάρκεια της Μεγ. Εβδομάδες, οι οποίες κορυφώθηκαν με την ανάσταση του Θεανθρώπου.

O Ταξιάρχης Σκλαπάνης στο ψηφοδέλτιο του Σταμάτη

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Σταμάτη θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ταξιάρχης Σκλαπάνης.
Ο κ. Σκλαπάνης μετά τα 3,5 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Κλέαρχου Περγαντά έδινε καθημερινά το παρών και είχε άριστη συνεργασία με όλους τους φορείς του νομού, αλλά και τους δύο δήμους, λύνοντας πάντα με τη βοήθεια του Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Καραμπά,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην εκλογική περιφέρεια Ευρυτανίας

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  στην εκλογική περιφέρεια Ευρυτανίας  σύμφωνα με το άρθρο 25 του Ν. 3852/2010 με βάση  τον πληθυσμό της, όπως προκύπτει από τη τελευταία απογραφή στον παραπάνω ΠΙΝΑΚΑ. 

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α΄

*ΑΔΕΛΦΙΑ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ – ΧΡΟΝΙΑ ΕΥΛΟΓΜΕΝΑ. Το Πάσχα είναι η σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή της Χριστιανοσύνης.

Εγκαίνια Εκλογικών Κέντρων σε όλη την Περιφέρεια του Συνδυασμού “Αλλάζουμε στην Καρδιά της Ελλάδας”

Με τα εγκαίνια των Εκλογικών Κέντρων ανά την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων, θα συνεχίσει ο Κώστας Μπακογιάννης, τις προσεχείς ημέρες.
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, εν μέσω της περιοδείας του, θα παραβρεθεί στις πρωτεύουσες και των πέντε νομών, παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο, πλήρες και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, ικανό να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών αλλά και να αποτελέσει μια ομάδα σκληρής δουλειάς για την επόμενη ημέρα των εκλογών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εγκαινίων:


Δυναμικό το ψηφοδέλτιο Μπακογιάννη στην Ευρυτανία - Τα 5 ονόματα των υποψηφίων

Με ένα πλήρες, ολοκληρωμένο και πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, πέρα και πάνω από κόμματα, ο Κώστας Μπακογιάννης, έτοιμος πια,ανακοινώνει τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του τόσο στους υπόλοιπους νομούς όσο και στην Ευρυτανία.

Στις 28 Απριλίου τα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου και η παρουσίαση του Συνδυασμού του Γιάννη Σταμάτη

Στις 18 Απριλίου ξεκίνησε και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014. Τα μεσάνυχτα της Κυριακής λήγει η προθεσμία για την κατάθεση στο Πρωτοδικείο των συνδυασμών που θα διεκδικήσουν την ψήφο σας.
Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι ο συνδυασμός της Ανεξάρτητης Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Καρπενησίου του οποίου είμαι επικεφαλής, είναι ήδη έτοιμος.

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Στο ψηφοδέλτιο του Γιαννόπουλου ο Νίκος Μαρούλης

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στην Π.Ε. Ευρυτανίας, με τον Συνδυασμό του Θανάση Γιαννόπουλου, θα είναι στις επερχόμενες εκλογές ο Προϊστάμενος του Τομέα Περιβάλλοντος Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Αγράφων Νίκος Μαρούλης. Πρόκειται για μια ισχυρή υποψηφιότητα που δίνει ξεχωριστή δυναμική στο ψηφοδέλτιο του Γιατρού, διότι ο Νίκος Μαρούλης είναι βαθύτατος γνώστης των θεμάτων της Αυτοδιοίκησης, την οποία υπηρετεί επί σειρά ετών ως Δημοτικός υπάλληλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ


Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Λάμπρος Χρυσαφογεώργος - Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αγράφων: Είμαστε έτοιμοι να γυρίσουμε σελίδα για το Δήμο Αγράφων.

Δεν θα μπορούσα να αρνηθώ την πρόσκληση-πρόκληση του επικεφαλής του συνδυασμού ΄΄ΑΝΑΝΕΩΣΗ-ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ΄΄ κ. Μπαμπαλή Θεόδωρου για την τιμή που μου έκανε ,προκειμένου να θέσω τον εαυτό μου στις υπηρεσίες του Δήμου Αγράφων, θέτοντας υποψηφιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος στις εκλογές του Μαίου 2014 Δεσμεύομαι να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη αυτή με έργα ευθύνης και συνέπειας. Δεσμεύομαι να δώσω όλες μου τις δυνάμεις, υπηρετώντας, με αποτελεσματικότητα, τον τόπο μας. Τα Άγραφα.

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Συμμετοχή του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καρπενησίου στην "Εβδομάδα Εθελοντισμού"

Το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την υλοποίηση του προγράμματος «Εβδομάδα εθελοντισμού 2014”, μιας εβδομάδας δράσεων στις σχολικές μονάδες της χώρας με συμμετοχή όλης της σχολικής κοινότητας, προκειμένου να υιοθετηθεί ο σχολικός χώρος ως πεδίο δράσης καθαρισμού και βελτίωσης του περιβάλλοντος. Σκοπός της εβδομάδας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή και ευαισθητοποίηση των μαθητών καθώς και η αλλαγή στάσης απέναντι σε θέματα που αφορούν στην καθαριότητα του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα του σχολικού περιβάλλοντος, όπου περνούν τον περισσότερο χρόνο της ημέρας τους.

Η Μαρία Πάζιου για την αντικατάστασή της από το ΔΣ του Νοσοκομείου

ΜΑΡΙΑ ΠΑΖΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι αναντικατάστατη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου, απλά η πολυετής εμπειρία μου σε συλλογικά όργανα διοίκησης των ΟΤΑ,

O Ευρυτάνας Σπ. Παπασπύρου νέος υπαρχηγός της ΕΛ. ΑΣ

Μετά την κρίση των Ταξιάρχων συνεχίστηκαν οι κρίσεις των Αστυνομικών Διευθυντών της Ελληνικής Αστυνομίας από το Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, υπό την Προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Συγκέντρωση φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο

Εκτός από τις ήδη παρεχόμενες κοινωνικές υπηρεσίες, θεσμοθετήσαμε και ξεκινάμε  τη λειτουργία του «Κοινωνικού Φαρμακείου».
Σκοπός του είναι η φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, απόρων ,

Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Πόσο κάνει η Ευρυτανία; Μια «ωραία ιδέα» που μετατράπηκε σε σοβαρή απειλή - Της Δέσποινας Σπανούδη

Την Κυριακή 6 Απρίλη, έγινε μια πολύωρη και μαζική εκδήλωση στο Καρπενήσι με θέμα: «Ανεμογεννήτριες και υδροηλεκτρικά: Τα θέλουμε στην Ευρυτανία;» που διοργάνωνε η Κίνηση πολιτών για την προστασία του Ευρυτανικού περιβάλλοντος με την επικουρία του Δήμου και άλλων φορέων.

ΝΗΣΤΕΙΑ – ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - Γράφει η ΕΛΛΗ ΓΑΤΗ Manager Υγείας (MSc) και Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής

Τις Άγιες μέρες που διανύουμε και ιδίως λόγω της δύσκολης κοινωνικοοικονομικής κατάστασης στη χώρα μας , έχει ¨γιγαντωθεί¨  η ανάγκη για ενότητα- ελπίδα- αγάπη και εσωτερική αναζήτηση. Είναι γεγονός ότι ολοένα και περισσότερα άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων στρέφονται στη νηστεία και ιδιαίτερα την περίοδο της Σαρακοστής. Ποιες είναι όμως οι «παγίδες» για την υγεία μας οι οποίες κρύβονται πίσω από τον αποκλεισμό ορισμένων διατροφικών ομάδων όπως αυτή της πρωτεΐνης; Πως μπορούμε να αναζογωονήσουμε ουσιαστικά τον οργανισμό μας, επιτυγχάνοντας όχι μόνο εσωτερική ανάταση,  ήθική κάθαρση  αλλά και σωστή αποτοξίνωση ;

Στόχοι και δράσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ στην Ευρυτανία

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 9 Απριλίου 2014, στο Καρπενήσι, η πρώτη συνάντηση των μελών της Συντονιστικής Επιτροπή Αγώνα κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ στην Ευρυτανία.
Μετά από διαλογική συζήτηση η Συντονιστική Επιτροπή:
1. Διατύπωσε τους γενικούς στόχους της:
α. Τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής μας από περιοχή προτεραιότητας εγκαταστάσεων ΑΠΕ.
β. Την άρση όλων των αδειοδοτήσεων των αιολικών & υδροηλεκτρικών έργων.