Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Η κορύφωση της μάχης για μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαδίζουμε ολοταχώς για τις Ευρωεκλογές της 25η Μαΐου. Εκλογές σταθμός, μιας και θα καθοριστεί η πορεία της Ε.Ε., με αλλαγές τόσο στη δομή όσο και στον τρόπο λειτουργίας της. Η Ελλάδα μας καθημαγμένη πνευματικά και οικονομικά. Οι νέοι ξενιτεύονται, ο ένας στους τρείς Έλληνες είναι πλέον φτωχός, η ανεργία σαρώνει. Την καταστροφή η οποία συντελείται, αβίαστο συμπέρασμα κάθε αντικειμενικού παρατηρητή των γεγονότων, επιβεβαιώνουν και οι εκθέσεις του ΟΟΣΑ και της Ε. Επιτροπής τον Μάρτιο που μας πέρασε.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών και τις ευρωεκλογές

2ος γύρος περιφερειακών εκλογών

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Ευρυτανίας και το επίσημο κομματικό όργανο στο Νομό μας, η Συντονιστική επιτροπή, για τον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών πιστοί στην ιδρυτική μας Διακήρυξη ενάντια σε πολιτικές υποτέλειας και παράδοσης του φυσικού πλούτου της Ευρυτανίας όσο και των περιουσιακών στοιχείων της Αντιπεριφέρειας Ευρυτανίας

Ευχαριστήριο μήνυμα του υποψ. Αντιπεριφερειάρχη Ευρ/νίας Αριστείδη Τασιού

Θα ήθελα από τα βάθη της καρδίας μου να ευχαριστήσω τους συμπατριώτες μου, που στήριξαν τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Το μήνυμα τους ήταν ηχηρό. Με ποσοστό πάνω από 60%, οι Ευρυτάνες αποφάσισαν να αφήσουν στο περιθώριο όλες εκείνες οι παθογένειες που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση και να στηρίξουν την πρόταση μας για αλλαγή νοοτροπίας, για αλλαγή τρόπου σκέψης, για διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στην Διοίκηση της Περιφέρειας.

Μήνυμα του Γιάννη Σταμάτη Επικεφαλή της Α.Δ.Ε.Κ.Κ.

Ακηδεμόνευτοι, χωρίς κομματικές εξαρτήσεις και κεντρικές συνταγές, χωρίς Φαρισαϊκά κριτήρια και συγκαλυμμένο λαϊκισμό, δηλώσαμε παρόν και διεκδικήσαμε την εμπιστοσύνη σας στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.
Σε μια εποχή που σχεδόν όλοι οι πολίτες αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα  επιβίωσης, προσπαθήσαμε να δείξουμε έναν άλλο δρόμο λειτουργίας του δήμου μας για ένα καλύτερο μέλλον στον τόπο μας. Θελήσαμε η ψήφος σας να μην είναι αποτέλεσμα πίεσης ή εξαγοράς.

Θωμάς Κώτσιας υποψ. Αντιπεριφερειάρχης: “Στις 25 Μάη μπροστά στην κάλπη ψηφίζουμε με πολιτικά κριτήρια για την ελπίδα και το όραμα”

“Για πρώτη φορά σε μια από τις μεγαλύτερες περιφέρειες της Ελλάδας, Αριστερή προοδευτική παράταξη μπαίνει στο δεύτερο γύρο και διεκδικεί την ανατροπή.
Αυτή η πραγματικότητα μας δίνει κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα για την αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής μαζί με την μεγάλη μάχη των Ευρωεκλογών και την καταλυτική σημασία της για το μέλλον της χώρας και λαού μας. Μην ξεχνάμε ότι συντριπτικό μέρος των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή μας και την καθημερινότητά μας, παίρνονται στις Βρυξέλλες.

Γιώργος Κατρούγκαλος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου -Υποψ. Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ: “Γιατί τώρα ΣΥΡΙΖΑ;”

Ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικά στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ 

Αποφάσισα να στρατευτώ στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί θεωρώ τις επικείμενες εκλογές ιστορικές.. Η χώρα μας έχει γίνει ο καθρέφτης του μέλλοντος της ηπείρου, όπως ήταν η Ισπανία το 1936.  Συμπυκνώνει, με άλλα λόγια, την κυρίαρχη σήμερα πολιτική σύγκρουση, μεταξύ νεοφιλελευθερισμού και κοινωνικού κράτους, αυταρχισμού και δημοκρατίας. To διακύβευμα των εκλογών έχει, συνεπώς, δύο όψεις.

Βαγγέλης Αποστόλου υποψ. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: “Αποτελούμε τη δύναμη εκείνη που θα κάνει την ανατροπή την επόμενη Κυριακή”

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 
ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟ 

Στα πλαίσια της περιοδείας του Βαγγέλη Αποστόλου ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής 25/5/, σε πόλεις και χωριά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, επισκέφτηκε και το Καρπενήσι.

Αποστόλου: Την Δευτέρα θα είστε κοντά στην οικογένεια. Μπακογιάννης: Είμαι υπερήφανος για τους παππούδες μου. (video)

Στο studio του STAR διασταύρωσαν τα ξίφη τους οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης και Βαγγέλης Αποστόλου.
Μεταξύ των άλλων απάντησαν στον Κλέαρχο Περγαντά που καλεί τους πολίτες να καταψηφίσουν την κυβερνητική πολιτική και εξήγησαν ότι συγκρότησαν τα ψηφοδέλτιά τους χωρίς κομματικές πιέσεις. Κατά την διάρκεια της εκπομπής ο κύριος Αποστόλου αναφέρθηκε στην οικογένεια του αντιπάλου του, ο οποίος απάντησε πως είναι περήφανος για τους παππούδες του.

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Η Τελική σταυροδοσία στον Δήμο Καρπενησίου του Συνδυασμού ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ σε 72 ET επί συνόλου 72

1  ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ (ΠΑΝΤΕΛΗΣ) του Δημητρίου 1.384
2  ΛΑΠΠΑΣ ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ του Κωνσταντίνου 919
3  ΚΑΤΣΟΥΔΑΣ ΠΑΝΑΓΑΓΙΩΤΗΣ του Κωνσταντίνου 594
4  ΖΑΛΟΚΩΣΤΑ ΣΟΦΙΑ του Κωνσταντίνου

Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΕ 50 ΑΠΟ 51 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Η ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ
Τα αποτελέσματα αφορούν 50 ET επί συνόλου 51

Πρωτιά για την Καλαντζή στην Περιφέρεια

Τα αποτελέσματα στην Περιφέρεια Στερεάς για τους υποψηφίους της Ευρυτανίας με υποψ. Αντιπεριφερειάρχη τον Άρη Τασιό σε 121 ET επί συνόλου 123

1
 ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
2.088
2
 ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ
1.723
3
 ΦΑΚΙΤΣΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
1.538
4
 ΜΠΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
1.332
5
 ΝΤΖΙΩΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΝΑΝΣΥ) ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
609

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ


Σταυροί συνδυασμού: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Σταυροί συνδυασμού: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

α/α Υποψήφιος Σταυροί
Δημοτικό συμβούλιο
1 ΙΒΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Βασιλείου 668

ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΚΛΕΓΕΝΤΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΟΥΛΙΩΤΗ - ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Σταυροί συνδυασμού: ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ

α/α Υποψήφιος Σταυροί
Δημοτικό συμβούλιο
1 ΧΑΛΚΙΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ (ΠΑΝΤΕΛΗΣ) του Δημητρίου 1.298

ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΣΕ 42 ΑΠΟ ΤΑ 51 ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΑΦΩΝ

Σταυροί συνδυασμού: ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ


α/αΥποψήφιοςΣταυροί
Δημοτικό συμβούλιο
1ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ του Γεωργίου

Δείτε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα...


Δείτε τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της Περιφέρειας και των δήμων Αγράφων και Καρπενησίου στην νέα μας σελίδα...

ΑΝΕΤΗ ΠΡΩΤΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Με ποσοστό γύρω στο 42% πήρε άνετη πρωτιά στο Α΄ γύρο των Περιφερειακών εκλογών ο Κώστας Μπακογιάννης αφήνοντας πίσω του, τον Αποστόλου στην 2η θέση με 19% και τον Θανάση Γιαννόπουλο στην 3η με 18%. Αξιοσημείωτο ότι το ποσοστό της Ελληνικής Αυγής έφτασε στο 9%. 

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ

Ο Νίκος Σουλιώτης εξελέγη Δήμαρχος Καρπενησίου για την επόμενη 5ετία με υψηλά μάλιστα ποσοστά που αγγίζουν το 60%. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα ο διάδοχος του Κώστα Μπακογιάννη 
επικράτησε με χαρακτηριστική 
άνεση του αντιπάλου του Γιάννη Σταμάτη που δεν μπόρεσε να κοντράρει το νεοκλεγέντα πλέον Δήμαρχο Καρπενησίου. 
Περισσότερα σε λίγο. 

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Περιφέρεια Στερεάς: Aποτελέσματα ΔΔ Χρύσως

Περιφερειακές Εκλογές - 39o Εκλ. Τμήμα Δήμου Αγράφων ΔΔ Χρύσως
Εγγεγραμμένοι Εκλογείς
134
Ακυρα
1
(1,54%) επί των ψηφισάντων
Ψηφίσαντες Εκλογείς
65
(48,51%) επί των εγγεγραμμένων
Λευκά
2
(3,08%) επί των ψηφισάντων
Σύνολο Άκυρων-Λευκών
3
(4,62%) επί των ψηφισάντων
Αποχή
69
(51,49%) επί των εγγεγραμμένων
Έγκυρα
62
(95,38%) επί των ψηφισάντων

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ - ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΗΣ

Πριν δυο ώρες ολοκληρώθηκε η εκλογική διαδικασία στους Δήμους Αγράφων και Καρπενησίου. Στα Άγραφα ο Θοδωρής Μπαμπαλής ανακηρύχθηκε και με τη βούλα Δήμαρχος και ήδη ξεκίνησε η αναμέτρηση των ψηφοδελτίων για την ανακήρυξη των 26 Δημοτικών Συμβούλων.

Ο Σύλλογος Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα» και οι πατρικές συμβουλές του Γρ.Ζαχαρόπουλου στη νέα γενιά της ομογένειας


Είδαν πολλά τα μάτια του, αφού τρεις φορές κινδύνευσε να τον εκτελέσουν στα βουνά της Ευρυτανίας, απ’ όπου κατάγεται, στα χρόνια του Εμφύλιου. Και άκουσε πολλά για θέματα της Ομογένειας, αφού σήμερα είναι ο παλαιότερος αντιπρόσωπος οργάνωσης στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Ν. Υόρκης, η οποία και για το λόγο αυτό τον τίμησε με ξεχωριστές τιμές.

Άρης Τασιός υποψ. Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας: “Στόχος μας είναι η Ευρυτανία να αποτελεί τον απόλυτο τουριστικό προορισμό”

Τις προτάσεις και λύσεις για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα της Ευρυτανίας, καταθέτει στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας. Ακόμη ο Άρης Τασιός αναφέρεται στο μεγάλο κεφάλαιο που λέγεται Τουρισμός και φυσικά στην αναβάθμιση και βελτίωση του οδικού δικτύου.

ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΠΕΣ, ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ - Του Θωμά Κώτσια

Θα με ψηφήσεις μπάρμπα? Τι λες πιδάκιμ’ σ’ ουλνούς ναι είπαμι σι σένα θα πούμι όχ’ι !!!!!»
Το ευφυολόγημα αποδίδεται σε συμπατριώτη μας στο Καρπενήσι, καταγράφει όμως μια πραγματικότητα. Τι κάνει άραγε πολλούς  ψηφοφόρους στον τόπο μας να λένε σε όλους ότι θα τους ψηφίσουν ενώ δεν το εννοούν.

Για δεκαετίες στον τόπο μας η ψήφος ήταν ένα ανταλλάξιμο είδος συναλλαγής των ψηφοφόρων με τους πολιτικούς, ακόμα και εξαγοράσιμη, εκτός από τις κουμπαριές πολύ παλιότερα.

ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΑΤΣΙΑΔΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΑΓΡΑΦΩΝ: “ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ Η ΨΗΦΟΣ!”

Αγαπητοί μου συνδημότισσες και συνδημότες
όπως και οι ίδιοι γνωρίζετε, κατά τη διάρκεια της παρούσης θητείας μου, η οποία λήγει στις 31/08/2014 λόγω των επερχόμενων δημοτικών εκλογών, άσκησα τα καθήκοντα, που εσείς μου αναθέσατε το 2010 με την εμπιστοσύνη που δείξατε στο πρόσωπο μου και την στήριξη που μου δώσατε με την ψήφο σας.
  Έχω ήσυχη τη συνείδηση μου, διότι σε όλα τα δημοτικά συμβούλια ήμουν παρών και σε οποιαδήποτε άλλα όργανα του Δήμου συμμετείχα, ασκώντας παραγωγική αντιπολίτευση στο Δήμαρχο και την συμπολίτευση του Δήμου, μέσα από σωστή κριτική και αποτελεσματικές προτάσεις υπέρ των συμφερόντων του τόπου μας.

Μήνυμα Γρηγόρη Παπαθανάση υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Αγράφων με το συνδυασμό του Θεόδωρου Μπαμπαλή

Αγαπητοί συνδημότες, Με αίσθημα ευθύνης, σεβασμού, εντιμότητας αλλά και ειλικρίνειας απέναντί σας και αναλογιζόμενος τα μέγιστα και σοβαρά προβλήματα του Δήμου μας αποφάσισα να συμμετάσχω στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, διεκδικώντας τη θέση του δημοτικού συμβούλου, στο πλευρό του Θεόδωρου Μπαμπαλή και του συνδυασμού του << ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ>>.
Η απερχόμενη δημοτική αρχή από την έναρξη των καθηκόντων της ως τα σήμερα δεν έχει να επιδείξει κανένα έργο, δεν έχει επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα και δεν κατέβαλε καμία προσπάθεια που στόχο της θα είχε την εύρυθμη ή τουλάχιστον τη στοιχειώδη λειτουργία του Δήμου.

Ανοικτή Επιστολή Βασίλη Φακίτσα υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου με τον Κώστα Μπακογιάννη

Με επιστολή του στο ΕΠ ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Φακίτσας απαντά στην "Προγραμματική Συμφωνία με τους Ευρυτάνες" του Κωνσταντίνου Μπακόλα. Χαρακτηρίζει ανέφικτες τις υποσχέσεις του και εξηγεί με νούμερα γιατί το "ευχολόγιο" Μπακόλα είναι ανεφάρμοστο. Καλεί, αυτούς που πολιτεύονται και ειδικά τους νέους να αφήσουν πίσω τις πολιτικές πρακτικές του παρελθόντος και να λένε την αλήθεια στους Ευρυτάνες.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Β΄

*Τα ξίφη τους διασταύρωσαν οι τρεις διεκδικητές της δημαρχίας Καρπενησίου Βασίλης Παπαροιδάμης, Νίκος Σουλιώτης και Γιάννης Σταμάτης,

ΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΠΑΛΜΟΥ