Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΜΕΡΟΣ Α΄

*Όλα τα περίμενα, όμως τέτοιο ξεπεσμό σε Δημοτικό Συμβούλιο δεν τον περίμενα. Πήρα λοιπόν φίλες και φίλοι αγαπητοί το βίντεο από την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Αγράφων και παραλίγο να κόψω φλέβες.

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΦΕΓΓΟΥΛΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ 9ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 Η ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΚΕ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ



ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΦΕΓΓΟΥΛΗ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ

Κερασοχώρι, 10 Ιουνίου 2014

                              ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ
Προς
την Γενική Γραμματέα
 Αποκεντρωμένης Διοίκησης 
Θεσσαλίας – Στερεάς
 κ. Π. Γερακούδη

Σοβαρές καταγγελίες από την Αντιδήμαρχο Αγράφων Βάσω Φεγγούλη για τη μη εφαρμογή του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, του άρθρου 65 παράγραφος 5 του Ν. 3852/2010 και άλλων θεμάτων

Σοβαρές καταγγελίες για την μη εφαρμογή του Νόμου από το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων, κατέθεσε η Αντιδήμαρχος Βάσω Φεγγούλη, η οποία ζήτησε να μη συζητηθούν στην τελευταία συνεδρίαση  του Δ.Σ. θέματα που δεν είχαν την μορφή του επείγοντος, με βάση το άρθρο 93 παρ. 6 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και το άρθρο 65 παρ. 5 του Ν. 3852/2010,

ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Δ.Σ - Καταστρατήγηση του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στο Δήμο Αγράφων

Ως άκυρες, επειδή δεν είχαν τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, χαρακτηρίζουν συγκεκριμένες αποφάσεις που λήφθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο Αγράφων, Μπαμπαλής και Φεγγούλη, καταγγέλλοντας ότι αυτές πάρθηκαν κατά παράβαση του νόμου και πιο συγκεκριμένα του άρθρου 93 παρ. 6 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και του άρθρου 65 παρ. 5 του Ν. 3852/2010. Οι καταγγελίες ήδη διαβιβάστηκαν στην Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Π. Γερακούδη για τα περαιτέρω.

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Ολοκληρώνονται αύριο οι Πανελλαδικές εξετάσεις 120 Ευρυτανόπουλα στη «μάχη» για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ–ΤΕΙ

Ολοκληρώνονται αύριο 12 Ιουνίου οι πανελλαδικές εξετάσεις μεταξύ των άλλων και για τα 120 Ευρυτανόπουλα που διαγωνίστηκαν φέτος διεκδικώντας την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι διαγωνιζόμενοι τα πήγαν αρκετά καλά.
Στην Π.Ε. Ευρυτανία για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις λειτούργησαν τρία εξεταστικά κέντρα, σε Καρπενήσι (73 υποψήφιοι), Κερασοχώρι, (5 υποψήφιοι) και Γρανίτσα, (9 υποψήφιοι) και για τα Επαγγελματικά Λύκεια, στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου διαγωνίστηκαν 33 υποψήφιοι από τα ΕΠΑΛ Καρπενησίου και Φραγκίστας.
Να ευχηθούμε στους διαγωνιζόμενους καλά αποτελέσματα.

Εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης για τη Μάχη της Τατάρνας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ανήμερα της Πεντηκοστής οι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την πρώτη μάχη του απελευθερωτικού αγώνα, τη Μάχη της Τατάρνας.
Φέτος συμπληρώθηκαν 191 χρόνια από την πρώτη μάχη της Επανάστασης του ’21 στη Ρούμελη, που έγινε στο γεφύρι της Τατάρνας στις 22 Μαρτίου 1821 και ο Σύλλογος Τριποταμιτών Αιτ/νίας για ακόμη μια χρονιά διοργάνωσε μια άψογη εκδήλωση και αρκετοί ήταν εκείνοι που βρέθηκαν στον Τριπόταμο και στη θέση "Λαχανόκηπος" για να αποδώσουν φόρο τιμής.

ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΟΜΝΙΣΤΑΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - Χωρίς επισήμους αλλά με τις δέουσες τιμές η εκδήλωση μνήμης στη Δομνίστα

Όπως κάθε χρόνο, την πρώτη Κυριακή, μετά την 7η Ιουνίου, γιορτάστηκε και φέτος στη Δομνίστα, στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, η 72η επέτειος μνήμης της κήρυξης του Ένοπλου Αγώνα της Εθνικής Αντίστασης, με μια εκδήλωση λιτότερη των τελευταίων χρόνων, αλλά αληθινή κι αυθεντική που άγγιξε βαθιά τις καρδιές και τις μνήμες  των παρισταμένων.

Παρόντες και απόντες στο προσκλητήριο των Κατσαντωναίων στο Μάραθο - Του Ηλία Προβόπουλου







Το τελευταίο κατόρθωμα του Κατσαντώνη, όπως χαρακτηριστικά είπε προχθές ο ζωγράφος Χρήστος Μποκόρος στην μικρή πλατεία Κατσαντώνη του απόμακρου για πολλούς Μάραθου (πρώην Μύρεσι) Αγράφων αλλά πολύ κοντινού για όσους τον κρατάνε ακόμη στην καρδιά, ήταν ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες της ζωής και της κοινωνίας, καταφέραμε να μαζευτούμε κι εφέτος καμιά πενηνταριά,  μετρημένοι στα δάχτυλα, νοματαίοι να τιμήσουμε τον ήρωα των Αγράφων

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Του Θωμά Κώτσια

Λίγες μέρες μετά τις εκλογές είναι αναγκαίες για μια αντικειμενική αποτίμηση των αποτελεσμάτων, για νηφάλιες εκτιμήσεις και ψύχραιμα σχόλια.
«Εμείς θα σας ψηφίσουμε, όμως μην μας προδώσετε» μας είπαν πολλοί συμπατριώτες  μας με μάτια που αισθανόσουν να σε τρυπούν, κρατώντας μας σφιχτά το χέρι μέσα στις παλάμες τους. Τα εκλογικά ποσοστά το επιβεβαίωσαν, παρά την μεγάλη αποχή που κατά βάση ήταν εναντίον μας, ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ τόσο στις Περιφερειακές όσο και στις Ευρωεκλογές, δίνοντας μας στην Ευρυτανία το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης στη χώρα μας, έχοντας απέναντι μας μια από τις ισχυρότερες πολιτικά και οικονομικά οικογένειες της Ελλάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ