Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΦΟΥΡΝΑΣ Η Φουρνά Μπροστά

Ο Σύλλογος Γυναικών Φουρνάς σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς διοργάνωσε ημερίδα με θέμα "Η Φουρνά Προχωρά Μπροστά".
Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουλίου 2014 στο Ξενώνα Φουρνά, ενώ αρκετοί ήταν οι συμμετέχοντες που παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα συζητήθηκαν.
Από τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες κατατέθηκαν ιδέες, θέσεις και προτάσεις για την περαιτέρω αξιοποίηση της Φουρνάς, οι οποίες συζητήθηκαν και καταγράφηκαν.

ΕΞΩ ΑΠ΄ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ - ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

*Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο επόμενο χρονικό διάστημα στον πολυπαθή Δήμο Αγράφων. Δεν ξέρω πότε ακριβώς, όμως το πολύ σε 10 μέρες θα δρομολογηθούν πράξεις που θα κάνουν αίσθηση.

Το ετήσιο “αντάμωμα” του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας επί τη λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους

Με επιτυχία και την συμμετοχή πάνω από 100 στελεχών του χώρου της δικαιοσύνης πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια χρονιά η υπαίθρια ετήσια συνάντηση – συνεστίαση που διοργανώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ευρυτανίας στη λήξη κάθε δικαστικού έτους και έλαβε χώρα στο εξοχικό κέντρο «Η Χελιδώνα» στο Παλαιό Μικρό Χωριό, το Σάββατο 28 Ιουνίου 2014.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία των δικαστικοί λειτουργοί που υπηρέτησαν κατά το παρελθόν στα Δικαστήρια της Ευρυτανίας, μετά των οικογενειών – συνοδών των.

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΑΣΟΥΣ 2014 18 Ιουλίου - 31 Αυγούστου εκδηλώσεις - γιορτές - μουσική και χορός σε όλον το Δήμο Καρπενησίου -28 Ιουλίου ο Γιώργος Τσαλίκης στο Καρπενήσι

28 Ιουλίου ο Γιώργος Τσαλίκης στο Καρπενήσι 

Για περισσότερο από 1 μήνα και συγκεκριμένα από τις 18 Ιουλίου έως στις 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν για ακόμη μια χρονιά οι Γιορτές Δάσους στο Δήμο Καρπενησίου. 
Φεστιβάλ Εν Όρεσι, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας είναι μερικές από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια των φετινών Γιορτών Δάσους. 

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ... Ο Νίκος Φούκας Αντιδήμαρχος στη θέση της Βάσως Φεγγούλη που παραιτήθηκε

Ποτέ μη λες ποτέ στην πολιτική και δη στα συμβαίνοντα κατά καιρούς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό μας διδάσκει εμπράκτως, η απόφαση του απερχόμενου Δημάρχου Αγράφων Δημητρίου Τάτση, να ορίσει Αντιδήμαρχο Οικονομικών, για το εναπομείναν χρονικό διάστημα, δηλ, μέχρι 31 Αυγούστου 2014,

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ανάπλασης από την πλατεία έως τον ΟΤΕ - Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Κέντρο του Καρπενησίου

Με τη τρίτη φάση εργασιών συνεχίζεται το έργο της ανάπλασης του Κέντρου του Καρπενησίου. Μετά την πλακόστρωση του τμήματος από τη Νομαρχία έως τον ΟΤΕ και την πλακόστρωση της Ζηνοπούλου, τώρα σειρά έχει το τμήμα από την Πλατεία έως τον ΟΤΕ.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

TO ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΣΤΕΣΑ ΑΓΡΑΦΩΝ


Aποτελεί έναν από τους μικρότερους οικισμούς της Ευρυτανίας (των Αγράφων στην κυριολεξία) η Κουστέσα ο οποίος ανήκει κάποτε στην κοινότητα των Μεγάλων Βραγγιανών και σήμερα στόν Καλλικρατικό Δήμο Αγράφων αλλά σε ορισμένα πράγματα μοιάζει να διατηρεί μια διαρκή ανεξαρτησία και πηγαίο κοινοτισμό πράγματα τα οποία σαφώς και πηγάζουν από την αγάπη των Κουστεσιωτών προς την μικρή πατρίδα τους.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ 1ης ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λ.Τ. ΚΕΡΑΣΟΧΩΡΙΟΥ

Οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του Γυμνασίου Λ.Τ. Κερασοχωρίου ανέλαβαν Ερευνητική Εργασία (project)  η οποία σχετίζεται με τις Εικαστικές Τέχνες από την εποχή της Αναγέννησης έως το Μανιερισμό κατά το σχολικό έτος 2013-2014. Συγκεκριμένως, ο τίτλος είναι «Αναφορά σε ζωγράφους:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ Τα αποτελέσματα ΕΠΑΛ Καρπενησίου - Ο Μάριος - Εμμανουήλ Γαλάνης ο πρώτος των πρώτων με 1843,5 μόρια

Γαλάνης Μάριος Εμμανουήλ
Κολόκα Φωτεινή
Κουρκούτα Γεωργία
Καλάλουε Νουρ - Φώτης
Τσουκαλά Αικατερίνη
Οι μαθητές που συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες 

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Τα παιδιά τραγούδησαν για τα παιδιά Μια συγκινητική συναυλία για το Χαμόγελο του Παιδιού

Την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014 ώρα 19:30 πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου η μουσική εκδήλωση «τα Παιδιά τραγουδούν για τα Παιδιά» από μαθητές μουσικής.
Στην εκδήλωση αυτή έδωσαν το παρών ο γενικός γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του οργανισμού  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Καμμιλάτος Χρήστος, καθώς και η κυρία Σταθοπούλου Πηνελόπη, βοηθός του Προέδρου του οργανισμού κυρίου Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου.

Το Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων

Με αφιέρωμα στην Αλληλεγγύη και την Ανθρωπιά πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το 34ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων, στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια σε υψόμετρο 1150 μέτρων. Σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς περιβάλλον, τα χορευτικά των Συλλόγων  παρουσίασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, ενώ έγινε και αναπαράσταση εθίμων της ζωής των Σαρακατσαναίων.

"ΕΦΥΓΕ" ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΑΣ - ΤΑΞΙΔΕΨΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΧΟΥΠΑΣ

Πρόωρα και αιφνίδια , σε ηλικία 54 χρονών έφυγε από τη ζωή ο Κώστας Χούπας Πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ευρυτανίας, προδομένος από την καρδιά του στον Σταυρό της Λαμίας. Ο Κώστας, πατέρας δυο παιδιών, υπήρξε ένας σπουδαίος Ευρυτάνας με μεγάλη προσφορά στην γενέτειρα και ένας πραγματικός λεβέντης στη ζωή του. Η εξόδιος ακολουθία του θα γίνει το απόγευμα, στον Σταυρό Λαμίας.